Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

-Nα γίνει έκτακτο συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ...Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ της κυβερνητικής κρίσης στο ΠΑ.ΣΟ.Κ της ανατροπής


Από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ
Η χώρα βρίσκεται στη δίνη της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης της ευρωζώνης. Η Ευρώπη παίζει με τη φωτιά και επιφυλάσσει τριτοκοσμική αντιμετώπιση στην Ελλάδα. Η τρόικα έχει υποκαταστήσει τον Υπουργό Οικονομικών με αποτέλεσμα η διαπραγματευτική δυνατότητά της να είναι όχι μόνο αδύναμη αλλά σχεδόν ανύπαρκτη.

Η Παρισινή Κομμούνα

Η Παρισινή Κομμούνα
Επαναστατική απόπειρα της εργατικής τάξης να πάρει την εξουσία στα χέρια της σε τοπικό επίπεδο, καταργώντας τις συγκεντρωτικές δομές του κράτους. Το πολιτικό πείραμα έλαβε χώρα στο Παρίσι και αποδείχτηκε θνησιγενές. Διήρκεσε 72 ημέρες (18 Μαρτίου - 28 Μαΐου 1871) και πνίγηκε στο αίμα από την κυβέρνηση του Λουί Τιερ (γνωστός και με το εξελληνισμένο επίθετο Θιέρσος).

Στους 89 οι νεκροί από τον φονικό τυφώνα στο Μιζούρι των ΗΠΑ


Τουλάχιστον 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο που έπληξε την πόλη Τζόπλιν στο νοτιοδυτικό Μιζούρι.

Το αντιδικτατορικό Κίνημα στο Πολεμικό Ναυτικό

Στις 23 Μαΐου 1973 επρόκειτο να εκδηλωθεί το Κίνημα του Ναυτικού, μια ομάδα αντιστασιακών αξιωματικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με σκοπό την ανατροπή της χούντας των Συνταγματαρχών που βρισκόταν στην εξουσία ήδη για έξι χρόνια.

Μαζική «έξοδος» Ελλήνων για εργασία στο εξωτερικό


Χιλιάδες βιογραφικά στέλνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση «europass» από Έλληνες που σκέφτονται να μεταναστεύσουν με τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να έρχονται πρώτα στη ζήτηση. Δημοφιλής μεταναστευτικός προορισμός γίνεται ξανά και η Αυστραλία που προτιμάται κυρίως λόγω της απουσίας οικονομικής κρίσης.

ΕΕ:«Συνομιλητής-κλειδί» στη Λιβύη το Εθνικό Συμβούλιo


Οι 27 Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών σε σημερινή τους απόφαση χαρακτήρισαν το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων της Λιβύης ως «πολιτικό συνομιλητή-κλειδί που αντιπροσωπεύει τις προσδοκίες του λιβυκού λαού» κίνηση που θεωρείται ουσιαστικά αναγνώρισή του. Εν τω μεταξύ, η ΕΕ αποφάσισε την επέκταση των κυρώσεων κα΄τα του καθεστώτος Καντάφι.

«Σίγουρη η 5η δόση προς την Ελλάδα» - Βέβαιος παρουσιάστηκε ο Τόμας Μάγερ


«Σίγουρη η 5η δόση προς την Ελλάδα»Βέβαιη θεωρεί την εκταμίευση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Τόμας Μάγερ.
Ο κύριος Μάγερ, με παρέμβαση του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, πιστεύει ότι το ΔΝΤ θέλει να αποτρέψει το ενδεχόμενο μίας στάσης πληρωμών από την Αθήνα.

Όλι Ρεν: «Απαραίτητη η διάσωση της Ελλάδας» «Προκειμένου να αποφευχθεί μια χρηματοπιστωτική κατάρρευση»

Όλι Ρεν: «Απαραίτητη η διάσωση της Ελλάδας»
Ως απαραίτητη, χαρακτήρισε τη διάσωση της Ελλάδας, «προκειμένου να αποφευχθεί μια χρηματοπιστωτική κατάρρευση», ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν,

Δραματική αύξηση των «κακοπληρωτών» Μελέτη της ICAP σε περισσότερες από 200.000 επιχειρήσεις


Δραματική αύξηση των «κακοπληρωτών»
Την επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης, επιβεβαιώνουν τα ευρήματα της μελέτης της Icap Group, που παρουσίασε την εξέλιξη της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, για το 2010, μετά από την αξιολόγηση 215.548 ΑΕ και ΕΠΕ όλων των τομέων δραστηριότητας (Βιομηχανία - Εμπόριο - Υπηρεσίες).

Ζητούν αναστολή για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας


Ζητούν αναστολή για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
Νέα παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών για πρώτη ή μοναδική κατοικία και για δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ, η οποία σύμφωνα με τον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά λήγει τον Ιούνιο ζητούν οι καταναλωτές.

Μην ξεχνάμε τους «μέσα»… Προειδοποιεί ο Δημήτρης Ρέππας


Μην ξεχνάμε τους «μέσα»…
«Έχουμε άγχος, τι θα πούμε στο εξωτερικό, γιατί δεχόμαστε πιέσεις. Πρέπει όμως να έχουμε το ίδιο άγχος για το τι θα λέμε μέσα…»
Με τα λόγια αυτά ο Δημήτρης Ρέππας μετέφερε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την αίσθηση ότι οι πολίτες έχουν

ΠΑΣΟΚ : Αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος 1/10/2009 - Ασφάλιση, για τα ΑΜΕΑ, για την οικογένεια, Εθνικές Εκλογές 2009, Εργασία, Κοινωνικό Κράτος, Υγεία



3.1. Πλήρης απασχόληση και αξιοπρεπής εργασία για όλους 3.2. Ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα 3.3. Στήριξη της οικογένειας και κοινωνική προστασία 3.4. Άτομα με αναπηρία: ίση συμμετοχή στη ζωή 3.5. Νέα εθνική πολιτική για την υγεία 3.6. Ψυχική υγεία – εξαρτήσεις – ναρκωτικά

ΕΚΤ:ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 5Η ΔΟΣΗ


Το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδας παρουσιάζει κάποια προβλήματα, αλλά η αξιολόγηση της τρόικας αναμένεται να είναι θετική, δήλωσε την Δευτέρα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβόντι, μιλώντας στην τηλεόραση...

ΑΠΟ ΤΟ Τ.Τ. ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...


Από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία. Θα ακολουθήσουν ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, καθώς και οι Οργανισμοί Λιμένος Πειραιά και...
Θεσσαλονίκης. Ο ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν ζήτησε την επιτάχυνση των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης και την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων, εκτιμώντας ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν επαρκούν ώστε να επιστρέψει η χώρα στις αγορές στις αρχές του 2012.

La Vanguardia: «Πωλείται και το ΟΑΚΑ»


La Vanguardia: «Πωλείται και το ΟΑΚΑ»
«Η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει το ΟΑΚΑ προκειμένου να καλύψει μέρος του χρέους της» αναφέρει σε δημοσίευμα της η ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia».
Το δημοσίευμα τιτλοφορείται: «Ελλάδα, μια χώρα προς πώληση» και μεταξύ άλλων τονίζεται: «Τι πωλείται; Ούτε ο Παρθενώνας, ούτε η Νάξος αν και στην Αθήνα δεν αποκλείουν τίποτα.

Νέοι φόροι και αποκρατικοποιήσεις «εξπρές» αποφασίστηκαν στο Υπουργικό


Ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στο ΥπουργικόΝέους ειδικούς φόρους στο φυσικό αέριο και τα αναψυκτικά και περικοπές σειράς επιδομάτων (πλήν του οικογενειακού και του χρονοεπιδόματος) αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση, τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα πρώτα μέτρα του νέου πακέτου που θα έρθουν στη Βουλή και αποτελούν προϋπόθεση για τη συνέχεια της οικονομικής βοήθειας είναι τα εξής:

Επίθεση της ΓΕΝΟΠ σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ


Επίθεση κατά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σήμερα η ΓΕΝΟΠ για τις ταυτόσημες, όπως αναφέρει, θέσεις τους σχετικά με το μέλλον της ΔΕΗ οι οποίες όπως υποστηρίζει θέτουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές.

Σχετικά με: "300.000 δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να απολυθούν ΣΗΜΕΡΑ αν θέλουμε να επιβιώσουμε"


Πρώτα να σε διορθώσω στο συλλογισμό σου. Δεν μπορείς να δεις το κράτος ως εταιρεία. Πολύ απλά γιατί οτιδήποτε απόφαση λαμβάνει επηρεάζει όλο τον πληθυσμό. Ξεκάθαρα μιλώντας αν απολυθούν 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι αυτοί θα βρεθούν στους δρόμους ψάχνοντας για δουλειά και άρα αυξάνοντας την ανεργία.

"ΟΧΙ" από Αμφιλοχία - Βόνιτσα στον κυβερνητικό αιφνιδιασμό για κέντρο κράτησης μεταναστών

Ομόφωνο όχι στην δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στο στρατόπεδο Ψαρογιάννη στο Στάνο, είπαν σήμερα τα δημοτικά συμβούλια Αμφιλοχίας και Ακτίου - Βόνιτσας.

Όχι απολύσεις (μοιράστε την πίτα)



Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΚΑΝΑΝ τις προσλήψεις τους και όλα πήγαν μια… χαρά. Και η ψήφος «έπεσε» και η έδρα τους περίμενε και τα προνόμια εξασφαλισμένα. Και μόνο…
πανοραμική θέα της Ελλάδας δεν είχαν οι εθνοπατέρες μας για να κάνουν «κράτει». Οι δεκαετίες πέρασαν, το δημόσιο παραμορφώθηκε, το κάρο παραφορτώθηκε μέχρι που «κόλλησε» στην ανηφόρα.

Απολογείται η Πελέκη για τα «ιερά συμβόλαια»


Για δύο κακουργήματα που αφορούν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, και συγκεκριμένα την ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ιεράς Μονής, απολογείται από το πρωί στην εφέτη -ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Βουλγαράκη.

Απολογείται η Αικατερίνη Πελέκη για το Βατοπέδιο


Για δύο κακουργήματα που αφορούν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου απολογείται ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη.

Γ. Λιάνης: «Πρέπει να επιλεγούν καινούργια πρόσωπα»



Τάσσεται υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν εχει πει την αλήθεια στους πολίτες

Την ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της χώρας πρότεινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Λιάνης, σημειώνοντας πως «η κοινωνία είναι γεμάτη από νέους ανθρώπους με ικανότητες».

Φλωρίδης: «Εμείς φταίμε»


Επικριτικοί απέναντι στην κυβέρνηση εμφανίστηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης και Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ ο πρώτος σχολίασε με δηκτικό τρόπο απόψεις του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΟΡΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗΣ - - Προς εθελουσία έξοδο στο Δημόσιο



Ενα τελευταίο αλλά διπλό διάβημα, ταυτόχρονα στο εσωτερικό αλλά και στο διεθνή παράγοντα, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός.
Σε ένα άκρως δυσμενές περιβάλλον για την κυβέρνησή του καταρτίζει ένα μάλλον προβλεπόμενα σκληρό -και συμφωνημένο με την τρόικα- μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και ένας απρόβλεπτων διαστάσεων ανασχηματισμός.

η συντροφιά δύο ρεσεψιονίστ φέρεται να ζήτησε ο Στρος-Καν - Δύο υπάλληλοι του «Sofitlel» κατέθεσαν ότι απέρριψαν πρότασή του





Τη συντροφιά δύο ρεσεψιονίστ φέρεται να ζήτησε ο Στρος-ΚανΝέες λεπτομέρειες για τις ημέρες διαμονής του Ντομινίκ Στρος-Καν στο ξενοδοχείο «Sofitel» της Νέας Υόρκης ήρθαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις καταθέσεις υπαλλήλων στην αστυνομία, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ και πιθανότερος διάδοχος του Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία της Γαλλίας είχε ζητήσει τη συντροφιά δύο νεαρών υπαλλήλων του ξενοδοχείου, αλλά και οι δύο γυναίκες απέρριψαν τις προτάσεις του.

Λαγκάρντ «ενώνει» τη Δύση - Χωρίς κοινό υποψήφιο οι αναπτυσσόμενες χώρες


Η Λαγκάρντ «ενώνει» τη Δύση«Ανεβαίνουν οι μετοχές» της Κριστίν Λαγκάρντ στην κούρσα διαδοχής του παραιτηθέντος από το ανώτατο αξίωμα του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Πέθανε από τη ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο - Πατέρας είχε ξεχάσει την κόρη του στο πίσω κάθισμα για πέντε ώρες


Πέθανε από τη ζέστη μέσα στο αυτοκίνητοΈνα κορίτσι από την Ιταλία ηλικίας 22 μηνών πέθανε από τη ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα της καθώς ο τελευταίος την είχε ξεχάσει εκεί για πέντε ώρες.

Βγήκαν στους δρόμους οι ιερόδουλες

Βγήκαν στους δρόμους οι ιερόδουλεςΈξω από το υπουργείο Ισότητας και οικογένειας, στη Σεούλ, διαδήλωσαν ιερόδουλες της Νότιας Κορέας αντιδρώντας στις αστυνομικές εφόδους στα «σπίτια» τους.
Περίπου είκοσι ιερόδουλες μαζί με τους προαγωγούς τους ζήτησαν την κατάργηση του νόμου κατά της πορνείας η οποία, όπως είπαν, απειλεί την επιβίωσή τους...

Οι «Αγανακτισμένοι» δεν κοιμούνται ποτέ - Νέα αντικυβερνητική διαδήλωση από 30.000 άτομα στη ΜαδρίτηΜ


Παραμένει και δυναμώνει το κίνημα των «Αγανακτισμένων»Έκανε την εμφάνιση του πριν μία εβδομάδα με συγκεντρώσεις νέων, κυρίως, ατόμων σε κεντρικές πλατείες της Ισπανίας. Μέρα με τη μέρα κερδίζει διαρκώς έδαφος βάζοντας σε περιπέτειες τόσο την ισπανική κυβέρνηση όσο και τους άλλους ευρωπαίους.

Γιούνκερ: Ψευδομαρτύρησα για το καλό της Ελλάδας

Γιούνκερ: Ψευδομαρτύρησα για το καλό της Ελλάδας

Διέψευσε τη συνάντηση στο Λουξεμβούργο για να μην προκαλέσει τσουνάμι στις χρηματαγορές

Κατά συνθήκη ψεύδος χαρακτήρισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τη συνάντηση επιτελών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο. Το να πει ψέματα για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τη μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο ήταν μονόδρομος για να αποτρέψει το τσουνάμι στις χρηματαγορές.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ


Την Τρίτη 24 Μαΐου, ολοκληρώνεται η διαδικασία της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού Κατοικιών 2011, που διενεργεί σε όλη τη χώρα από τις 10 του μήνα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου...

23 Μαΐου - Σαν σήμερα


Σαν σήμερα
ΈτοςΓεγονός
1993στην Καμπότζη, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι αγνόησαν τις απειλές των Ερυθρών Χμερ και ψήφισαν στις πρώτες ελεύθερες εκλογές που είχαν να διεξαχθούν στη χώρα περισσότερο από δυο δεκαετίες.
1983η πολεμική αεροπορία της Νότιας Αφρικής βομβάρδισε την πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης Μαπούτο, μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Πρετόρια.

Δραματικοί τόνοι από Παπανδρέου στο σημερινό υπουργικό - Πουλάνε ΟΤΕ, Ταμιευτήριο και φεύγει κόσμος από το Δημόσιο

Του Ανδρέα Μπελεγρή

Γ. Παπανδρέου: Μη καταβολή της 5ης δόσης θα σήμαινε χρεοκοπία
Απολύστε και πουλήστε ή τελειώσατε
“Θα ματώσετε για να πάρετε τις δόσεις”

«Προσεκτικές οι επόμενες κινήσεις» Περαιτέρω αύξηση φόρων ισοδυναμεί με αποδυνάμωση της ζήτησης, τονίζει ο Μ.Χρυσοχοΐδης


Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ.ΧρυσοχοΐδηςΔεδομένο θεωρεί ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ.Χρυσοχοϊδης ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα απαιτήσουν και περισσότερα μέτρα προκειμένου να εγκρίνουν το επόμενο δάνειο, αλλά επισημαίνει ότι οι κινήσεις θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές δεδομένου ότι η υιοθέτηση νέων μέτρων πάει κόντρα στην πραγματική οικονομία, προκαλεί πτώση της εσωτερικής ζήτησης, της κατανάλωσης και δημιουργεί αρνητικό κλίμα στη χώρα.

Προδιαγεγραμμένη ήττα Θαπατέρο - Σε πορεία νίκης το Λαϊκό Κόμμα στις περιφερειακές εκλογές της Ισπανίας



Πανηγυρίζουν υποστηρικτές του Λαϊκού ΚόμματοςΜαδρίτη, Ισπανία
Η οργή των ψηφοφόρων για την ανεργία, τη λιτότητα και τα λιμνάζοντα ύδατα της οικονομίας αντικατοπτρίστηκε στις κάλπες των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής στην Ισπανία, την πρώτη σημαντική πολιτική διαδικασία για το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα μετά την υιοθέτηση των σκληρών μέτρων. Το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι προηγείται με έξι ποσοστιαίες μονάδες έναντι των Σοσιαλιστών, βάσει των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων.

Συλλαλητήριο την Τετάρτη - Επίθεση κατά κυβέρνησης και ΝΔ από τη ΓΕΝΟΠ για τον τρόπο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ


Βολές κατά της κυβέρνησης και της ΝΔ εξαπέλυσε την Κυριακή η ΓΕΝΟΠ για τις ταυτόσημες, όπως αναφέρει, θέσεις τους σχετικά με το μέλλον της ΔΕΗ. Ειδικότερα, καταγγέλλει πως και τα δύο κόμματα τάσσονται υπέρ της διατήρησης του κρατικού ελέγχου μόνο στα δίκτυα, από τα οποία η Εταιρεία δεν έχει κέρδος.

Ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός απο το 2006;;;


Αυτό ισχυρίζεται σε δημοσίευμα της η ρωσική εφημερίδα Πράβντα.. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ένας τούρκος πράκτορας, ο άνδρας που σκότωσαν οι Αμερικανοί στο Πακιστάν δεν ήταν ο Οσάμα μπιν Λάντεν. "Ο πραγματικός Οσάμα μπιν Λάντεν πέθανε το 2006, από νεφροπάθεια", λέει ο άνδρας που δεν κατονομάζεται από την εφημερίδα και που...

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ :Απείλησε να βυθίσει το νορβηγικό Malene Ostervold ...Και η Ντόρα απαίτησε την απομάκρυνση του

Γιατί η Ντόρα απαίτησε την απομάκρυνση του Γράψα;
Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης και τι τα τηλεγραφήματα του Wikileaks...
Την ξαφνική αποστράτευση τον Ιούλιο του 2009 του τότε αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γράψα φωτίζει στο βιβλίο του για «Μια νέα εξωτερική πολιτική» που πρόσφατα κυκλοφόρησε, ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης.

ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ


Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίσθηκαν στη Βαγδάτη κατά τη διάρκεια βομβιστικών επιθέσεων που συγκλόνισαν την πόλη. Σύμφωνα με την αστυνομία σημειώθηκαν τουλάχιστον 14 διαδοχικές εκρήξεις από βόμβες που ήταν τοποθετημένες σε σχετικά κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Περίπου πέντε βόμβες είχαν...

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ...


Η απόφαση σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega φαίνεται πως έχει οριστικοποιηθεί. Αποκρατικοποιήσεις εξπρές όπως και στην πρώην Ανατολική Γερμανία. Εκεί όμως υπήρχε ένα σοβαρό και αξιόπιστο επενδυτικό περιβάλλον ενώ εδώ στην Ελλάδα επικρατεί...

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ 20 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ


Ποινικό δικαστήριο της Αιγύπτου καταδίκασε σήμερα ερήμην εις θάνατον έναν αξιωματικό της αστυνομίας κρίνοντάς τον ένοχο για τον θάνατο διαδηλωτών στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που απομάκρυναν από την εξουσία τον...

Δείτε τα 136 επαγγέλματα που «ανοίγουν»



Δείτε τα 136 επαγγέλματα που «ανοίγουν»Ενδεικτικό κατάλογο των επαγγελμάτων που εμπίπτουν στις διατάξεις του κεφαλαίου Α’ του ν.3919/2011 και ως εκ τούτου αίρονται αυτόματα μετά από τις 2 Ιουλίου -χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη διοικητική πράξη- οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί στην πρόσβαση και άσκησή τους, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών.

Καταδικάστηκε σε θάνατο για το φόνο είκοσι διαδηλωτών- Ο Μεγάλος Μουφτής θα εγκρίνει την εκτέλεση της θανατικής ποινής

Καταδικάστηκε σε θάνατο για το φόνο είκοσι διαδηλωτώνΠοινικό δικαστήριο της Αιγύπτου καταδίκασε σήμερα ερήμην εις θάνατον έναν αξιωματικό της αστυνομίας κρίνοντάς τον ένοχο για τον θάνατο διαδηλωτών στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που απομάκρυναν από την εξουσία τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή.

Οι κίνδυνοι της θάλασσας - Συμβουλές για να αποφεύγετε τις μολύνσεις



Οι κίνδυνοι της θάλασσαςΑπολαμβάνετε τη θάλασσα, στο ακρογιάλι, με το κύμα να σκάει στο σώμα σας; Ο κίνδυνος να κολλήσετε κάποιο παθογόνο μικροοργανισμό ελλοχεύει, μετατρέποντας την απόλαυση σε εφιάλτη. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριδας ήρθε προ καιρού να επιβεβαιώσει τους φόβους. Το καλοκαίρι υπάρχουν μικρόβια που αγαπούν τα υγρά περιβάλλοντα, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη σχολαστικής υγιεινής, ειδικά σε χέρια και γεννητικά όργανα.

Τζόζεφ Μπρουκς, αυτοκτονία - Βρέθηκε νεκρός από φίλο του στο διαμέρισμα του στο Μανχάταν


Αυτοκτόνησε ο Τζόζεφ Μπρουκς
Νεκρός στο διαμέρισμα του στο Μανχάταν βρέθηκε ο βραβευμένος με ΄Οσκαρ συνθέτης και παραγωγός ταινιών Τζόζεφ Μπρουκς. Τον Μπρουκς που επρόκειτο να δικαστεί για το βιασμό έντεκα γυναικών βρήκε στο διαμέρισμα του φίλος του με τον οποίο υποτίθεται ότι θα γευμάτιζε.