Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

31 Μάη 1952: Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Νικόλαος Πλαστήρας
1883 – 1953
Στρατιωτικός και πολιτικός, με έντονη δράση σε κρίσιμες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, γνωστός με το προσωνύμιο «Μαύρος Καβαλάρης». Γεννήθηκε στο Βούνεσι (σημερινό Μορφοβούνι) Καρδίτσας στις 4 Νοεμβρίου 1883.

Ζητάει από την κυβέρνηση να καταθέσει το Μεσοπρόθεσμο με τη μορφή νομοσχεδίου - Από κοινού επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου θέλει ο Αντ. Σαμαράς


«Κλειδί» για τη συναίνεση χαρακτήρισε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας από τον Γ. Παπανδρέου να πάνε μαζί και να επαναδιαπραγματευτούν από κοινού τους όρους του Μνημονίου με την τρόικα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΔ»


Επιμένει η κυβέρνηση στη θέση της ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για εθνική συνεννόηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή.
Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ζητάει "λευκές επιταγές" από κανέναν.

30 Μαίου 1941: Δύο 19χρονοι φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας, με μία παράτολμη ενέργειά τους, κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία και αναρτούν την ελληνική.


Πρώτη πράξη αντίστασης
Στα τέλη Μαΐου του 1941 είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης.

Η «ντριμ-τιμ» του Ντομινίκ Στρος-Καν - Επαγγελματίες διεθνούς κύρους επιχειρούν να «καθαρίσουν το όνομά του»


Η «ντριμ-τιμ» του Ντομινίκ Στρος-Καν
Σε μία στιγμή κατά την οποία ο Ντομινίκ Στρος-Καν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σφοδρότατη επίθεση που δέχεται από την αμερικανική δικαιοσύνη, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, έχει συγκεντρώσει μια ετερόκλητη, αλλά αξιοπρόσεχτη ομάδα ερευνητών, πρώην κατασκόπων της CIA και επικοινωνιολόγων για να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες απόπειρας βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης που τον βαραίνουν.

Πλαίσιο συναίνεσης κατέθεσε ο Σαμαράς - Ποιες διατάξεις του μνημονίου θα ψηφίσει η ΝΔ;


Πλαίσιο συναίνεσης κατέθεσε ο ΣαμαράςΠλαίσιο συμφωνίας με την κυβέρνηση έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος του. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε 6 σημεία, που αποτελούν τον κορμό του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τα οποία όπως είπε θα υπερψηφίσει η ΝΔ αρκεί να έλθουν στη Βουλή με ξεχωριστά νομοθετήματα και όχι σε ένα άρθρο.

"Ο ΤΟΠΟΣ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ"



ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
H διαπίστωση του Πρετεντέρη σήμερα στο άρθρο του στα ΝΕΑ, άκρως ρεαλιστική.
Ο Πρετεντέρης γράφει ότι "ο τόπος βαδίζει στον γκρεµό και το έχουµε ρίξει στην κουβέντα. Η οικονοµία βουλιάζει κι εµείς το συζητούµε. Η χώρα απειλείται και ψάχνουµε να βρούµε ποιος θα συµφωνήσει και ποιος θα διαφωνήσει µε τον άλλον.

Wikileaks: «Γκρίζος» ο Aϊ-Στράτης με τις ευλογίες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Wikileaks: «Γκρίζος» ο Aϊ-Στράτης με τις ευλογίες ΗΠΑ-ΝΑΤΟWikileaks: «Γκρίζος» ο Aϊ-Στράτης με τις ευλογίες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Ο ιστότοπος Wikileaks, αποκαλύπτει σειρά απόρρητων τηλεγραφημάτων από την Αθήνα και την Άγκυρα, σύμφωνα με τα οποία ΝΑΤΟ και ΗΠΑ υπέκυψαν στις τουρκικές απειλές και ματαίωσαν άσκηση πάνω από τον Aϊ-Στράτη το 2008, «ευλογώντας» το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου, αναφέρουν «Τα Νέα».

Δρούτσας: Ωρα ευθύνης για όλους (και για ΣΕΝΑ!!!)

Δρούτσας: Ωρα ευθύνης για όλουςΔρούτσας: Ωρα ευθύνης για όλους

«Ηρθε η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους» , δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του MEGA, αναφερόμενος στο σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, τα ΜΜΕ και την κοινωνία.

Το Πασόκ είναι ΕΔΩ και ΑΝΑΣΥΝΤΑΣΕΤΑΙ

Οι «πρασινοφρουροί» ανέβηκαν στα κάγκελαΟι «πρασινοφρουροί» ανέβηκαν στα κάγκελα
Σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με την «αποστασία» συνδικαλιστών και πολιτικών φορέων που πρόσκεινται στο κόμμα. Είναι μάλλον η πρώτη φορά στα χρόνια του συνδικαλισμού στη χώρα μας, που ο κύριος πυλώνας στήριξης μιας κυβέρνησης από την κοινωνική βάση καταρρέει…

Ο άντρας με τα περισσότερα παιδιά στον κόσμο


Αυτός ο Ινδός είναι "ήρωας" αφού μέχρι σήμερα έχει αποκτήσει 94 παιδιά μέχρι σήμερα και όλ' αυτά με όχι μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά τριάντα εννιά γυναίκες!