Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

«Παύσατε πυρ» εν αναμονή νέου κυβερνητικού σχήματος


«Παύσατε πυρ» εν αναμονή νέου κυβερνητικού σχήματοςΕξηγήσεις στην ΚΟ έδωσε ο πρωθυπουργός - Αύριο το πρωί στις 09:00 ο ανασχηματισμός - Ποια ονόματα ακούγονται - ΔΝΤ και Κομισιόν έδωσαν πράσινο φως για την πέμπτη δόση - Εκλογές ζητά ο Α. Σαμαράς

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας, μετά από ένα δραματικό 24ωρο που περιείχε ένα «ναυάγιο», αυτό της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας (για το οποίο κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται), προαναγγελία παραίτησης του πρωθυπουργού που ακυρώθηκε και τη θέση της πήρε η απόφαση για ευρύ ανασχηματισμό.

Επίσης, δύο παραιτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αμφισβητήσεις στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και δραματική σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά από αίτημα 35 βουλευτών.

Ήταν μία ημέρα με συνεχείς ανατροπές, έντονο το «άρωμα» εκλογών και πλούσιο παρασκήνιο τόσο στο περιστύλιο της Βουλής όσο και πέριξ αυτού. Τις εξελίξεις αυτές παρακολούθησαν με ανησυχία οι ευρωπαίοι εταίροι μας, οι οποίοι έσπευσαν να προαναγγείλουν το «ναι» για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης. Το ίδιο συνέβη και με το δανειστή μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (βλ. ΔΝΤ).

Οι επαφές του πρωθυπουργού με τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και η ομιλία του, στη συνέχεια, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ηρέμησαν τα πνεύματα κατ’ αρχάς προσωρινά.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στους βουλευτές της Ν.Δ. ζήτησε ξανά εκλογές και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Τελικά η ανακοίνωση του νέου σχήματος θα ανακοινωθεί αύριο το πρωί στις 09:00 από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή και η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει στις 13:00.

Τα τελευταία σενάρια για το νέο κυβερνητικό σχήμα αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος και «Τσάρος της Οικονομίας», εκτός και αν τελικά ο Λουκάς Παπαδήμος δεχτεί τη θέση του «Τσάρου», κάτι που εκκρεμεί ακόμα.

Ο Αντρέας Λοβέρδος αναλαμβάνει το υπερυπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Ασφαλίσεων με δύο αναπληρωτές, τον Ηλία Μόσιαλο και το Γιώργο Κουτρουμάνη στον τομέα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στο ίδιο υπουργείο μεταφέρεται και το Αθλητισμού που φεύγει από τη δικαιοδοσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παύλος Γερουλάνος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Επικρατείας, ώστε να αποκτήσει πιο επιτελικό ρόλο και να βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία με τον πρωθυπουργού, καθώς επίσης και ότι αναλαμβάνει και κυβερνητικός Εκπρόσωπος στη θέση του Γιώργου Πεταλωτή.

Τη θέση του στο υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να αναλάβει ο Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά δεν αποκλείεται να παραμείνει και στη θέση του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης παραμένει αμετακίνητος υπουργός Εσωτερικών, όπως και η Άννα Διαμαντοπούλου στο Παιδείας, καθώς και ο Δημήτρης Ρέππας. Άλλες πληροφορίες θέλουν το κ. Ρέππα να μετακινείται αναβαθμισμένος στο Μαξίμου.

Όπως ακούγεται, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετακινείται ή στο υπουργείο Εξωτερικών ή στο Εθνικής Άμυνας. Για το υπουργείο Άμυνας ακούγεται και το όνομα του Χρ. Παπουτσή και για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του Π. Μπεγλίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετακινείται στο Οικονομίας ή Οικονομικών, καθώς όπως όλα δείχνουν έχει αποφασιστεί το «σπάσιμο» του υπουργείου.

Ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τον κ. Δρούτσα, το Θεόδωρο Πάγκαλο και την Τίνα Μπιρμπίλη.

Βάσω: «Γιώργο, δεν μπορείς να λειτουργείς με παρέες, μας κορόιδευε το οικονομικό επιτελείο»

 Έντονη κριτική ασκούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική πολιτική κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα στη Βουλή. Πρώτη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου που επέκρινε σφοδρά τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας του: «δεν γίνεται να λειτουργείς με παρέες».

Ο Αυτιάς προσφέρει την Πρωθυπουργία στον Κύριο Στεφανόπουλο


Ευτυχώς λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο 

Μαρκεζίνης, Δήμας, Καραμανλής, Προβόπολυλος, Παπαδήμος, Σιμήτης, Παπαδόπουλος, κ.λ.π............ Χάθηκε κάθε σοβαρότητα!!! Μεγαλύτερη κρίση περνάει ο τύπος από την πολιτική.... Το αποκορύφωμα της γελοιότητας, να παίρνει ο Αυτιάς τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του προσφέρει την πρωθυπουργία, προλαβαίνοντας τον Καρατζαφέρη !!!!!!!!!!!!!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ



Μετά την αποψινή δήλωση του πρωθυπουργού, η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αναμένεται να αρχίσει την Παρασκευή και να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ονομαστική ψηφοφορία. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της..

ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ



Δηλαδή αν γινόταν τρίμηνη κυβέρνηση θα κερδίζονταν η ευκαιρία? Γ.Ζ.
Εκλογές ζήτησε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου. «Ο κ. Παπανδρέου έκανε τις επιλογές του και ο λαός μπορεί να κρίνει. Ο αυριανός ανασχηματισμός έχει να κάνει με πρόσωπα και ισορροπίες», ανέφερε στην δήλωσή του o κ. Σαμαράς.

Μπαράζ εκρήξεων κοντά στο συγκρότημα του Μουαμάρ Καντάφι στην Τρίπολη


Πυκνός καπνός έχει καλύψει την περιοχή πάνω από το συγκρότημα, το οποίο γίνεται συχνά τους τελευταίους μήνες στόχος αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ (Φωτογραφία: AΠΕ )