Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΛΙΒΥΗ: ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΜΑΧΟΥΣ


ΛΙΒΥΗ: ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΜΑΧΟΥΣ


Λίβυοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως περίπου επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορική επίθεση του ΝΑΤΟ στην ανατολική Τρίπολη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Δημοψήφισμα το Σεπτέμβριο - Ο λαός θα αποφασίσει για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

Δημοψήφισμα το Σεπτέμβριο Αν Δεν θεσμοθετηθεί και η δυνατότητα ο Λαος να επιβάλει ερωτήματα, τα δημοψηφίσματα μπορεί να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα και από εργαλεία δημοκρατίας να γίνουν εργαλεία περιορισμού των ελευθεριών επιβολής αντιλαϊκών μέτρων.

«Βάπτισμα του πυρός» για τον Ευάγγελο Βενιζέλο - Αναμένεται να «κλειδώσει» η πέμπτη δόση

«Βάπτισμα του πυρός» για τον Ευάγγελο Βενιζέλοπρόβλεψη: Θα τα πάρουμε γιατί καίγονται να τα δώσουν!!!!
Στην πρώτη του συνεδρίαση με το Eurogroup θα πάρει μέρος σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου αναμένεται να «κλειδώσει» η πέμπτη δόση και να μπουν οι βάσεις για το νέο δάνειο της Ελλάδας.

Σαν σήμερα - 19 Ιουνίου


Γεγονότα

240 π.Χ: Ο Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.

1827: Ο Κολοκοτρώνης απειλεί με θάνατο όσους Έλληνες προσκυνούν τον Μωάμεθ. («Περίπτωση Νενέκου»)

«Επικήδειος για ένα κοινό νόμισμα»


Αύριο Δευτέρα το πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας πολιτικής επιθεώρησης «Der Spiegel» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ξαφνικά και αναμενόμενα» και υπότιτλο «Επικήδειος για ένα κοινό νόμισμα».

Τους εννέα έφτασαν οι νεκροί στη Λιβύη


Τους εννέα έφτασαν οι νεκροί στη Λιβύη
Για το θάνατο εννέα ανθρώπων οι πέντε από τους οποίους ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας και τον τραυματισμό άλλων δεκαοκτώ από τη νέα αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε τα ξημερώματα το ΝΑΤΟ στη συνοικία της Τρίπολης Αλ Αράντα, κάνει λόγο η κυβέρνηση της Λιβύης.

19 Ιουνίου 1876: Πέθανε ο Μιχαήλ Μπακούνιν, ρώσος θεωρητικός του αναρχισμού

Μιχαήλ Μπακούνιν: Ο «πατέρας» των αναρχικών


Ο Μιχαήλ Αλεξάντροβιτς Μπακούνιν (ρωσ.: Михаил Александрович Бакунин) υπήρξε Ρώσος θεωρητικός του αναρχισμού που με τα γραπτά του και με το βίο του λειτούργησε ως σημείο αναφοράς στην ιστορία του αναρχικού κινήματος, καθώς αποτέλεσε μία από τις πλέον διάσημες επαναστατικές μορφές του 19ου αιώνα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Αφού μια χαρά τα καταφέρνουν να σκοτώνονται μόνοι τους και αφού ο Ασαντ τους χρειάζεται ακόμη, γιατί να επέμβουν οι δυτικοί? Γ.Ζ.

Περίπου 70.000 άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα με μεγάλη οργή στο Ντέιρ Εζορ, στην ανατολική Συρία, στις κηδείες των δύο διαδηλωτών που σκοτώθηκαν χθες,

ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΟΙ ΛΙΒΥΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ



Γιατί εγώ δε βλέπω τον εξεγερμένο λαό της Λιβύης  ενάντια στις πιστές  στον Μοάμαρ Καντάφι δυνάμεις, αλλά  αντίσταση του λαού της Λιβύης ενάντια στην επίθεση που δέχεται από τη δυτική  "συμμαχία" , για την καταλήστευση του πλούτου της χώρας? Ο Καντάφι δεν έγινε ξαφνικά ο κακός  δικτάτορας, και οι δυτικοί ξαφνικά οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γ.Ζ.

ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ"

Ο Λαός να βγει από την κρίση...Μη Το ΞΕΧΝΑΜΕ!! Γ.Ζ.
Την πεποίθησή του ότι «οι προσπάθειες της Ελλάδος θα καταλήξουν στην επίλυση όλων των οικονομικών προβλημάτων της», εξέφρασε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ο οποίος είχε σήμερα στη Λευκωσία συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του Μάρκο Κυπριανού.