Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Δημιουργούν μια “Αργεντινή” στο Αιγαίο

Του Alan Beattie ( FT’s International Economy Editor)

Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να πούμε μπράβο στις αρχές της Eυρωζώνης για το τάιμινγκ τους. Τον Ιούνιο του 2001 η Αργεντινή πάλευε με το εθνικό της χρέος, προσπαθώντας να το επιμηκύνει. Έξι μήνες αργότερα, κατέρρευσε χρεοκοπώντας.

Η προεδρία της ΕΕ δηλώνει ότι η πολιτική για την Ελλάδα είναι λάθος !


Ροστόφκσι - Σόϊμπλε
O υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας (η οποία έχει την προεδρεία της Ε.Ε. από 1ης Ιουλίου !) δήλωσε χθες στην Βαρσοβία ότι η πολιτική που ακολουθεί η Τρόικα στη Ελλάδα είναι λάθος, γιατί δίνει έμφαση στη λιτότητα και δεν στοχεύει καθόλου στην ανάπτυξη.

Άρχισαν ήδη οι πιέσεις για την …6η δόση !


Γράφαμε προηγουμένως ότι μας έδωσαν την 5η δόση, αλλά “από βδομάδα θα αρχίσουν την πλύση εγκεφάλου για την έκτη”. Κάναμε λάθος!. Οι πιέσεις …άρχισαν από σήμερα.

Νέα μέτρα οικονομικού θανάτου επιβάλουν οι Ευρωπαίοι


Έκθεση – φωτιά για την Ελλάδα, με συστάσεις, προειδοποιήσεις και ουσιαστικά τετελεσμένα γεγονότα, ήταν η αυτή που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου. Στο ίδιο μήκος κύματος, αυτό των ασφυκτικών πιέσεων προς την Ελλάδα, οι δηλώσεις Γιουνκέρ για την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και η δήλωση Σόιμπλε ότι η Ευρώπης προετοιμάζεται και για ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.

Το νεό μισθολόγιο των δημοσιών υπαλλήλων

ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ

Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Focus που κυκλοφορεί αύριο Δευτέρα, o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισημαίνει ότι η "κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά" και προειδοποιεί ότι "δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, αλλά να...
τους βοηθήσουμε".

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ για τις επιθέσεις κατά βουλευτών και γραφείων του κόμματος


Ομάδα πολιτών έγραψε συνθήματα σε γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα ΤρίκαλαΑθήνα
Την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «έδειξε» ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, για τις επιθέσεις κατά βουλευτών του κόμματος. Με σκληρή ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική, με επικεφαλής ως συνήθως οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με μείγμα και ακροδεξιών στοιχείων». «Μπουρδολογίες του ΠΑΣΟΚ» ήταν η απάντηση του μέλους της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Στρατούλη.

Μιχάλης Ζαμπέτας - Ο Μπάρμπας Μου Ο Παναής

Στίχοι: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Μουσική: Γιώργος Στεφανάκης
Πρώτη εκτέλεση: Μιχάλης Ζαμπέτας
Άλλες ερμηνείες: Αργυρώ Καπαρού
 

ΥΠ.ΕΞ.: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ


 Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι "η Ελλάδα δηλώνει εκ νέου τη βούλησή της και προτείνει να αναλάβει η ίδια, με ελληνικά πλοία ή με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο, τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω των υφιστάμενων διαύλων, όπως ζήτησε ο...
Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών".

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑΣ...


 Τα στοιχεία που διαθέτει η αμερικανική Διαιοσύνη, δείχνουν ότι η καμαριέρα Ναφισάτου Ντιάλο, από τη Γουϊνέα, είναι πόρνη πολυτελείας στο ξενοδοχείο του Μανχάταν και εκμεταλλεύτηκε τη συναινετική συνεύρεσή της με τον Στρος Καν για να...

Φινλανδός ο καλύτερος κουβαλητής... συζύγου! - Διέσχισε μια λίμνη και πέρασε δύο εμπόδια έχοντας στην πλάτη τη σύζυγο του


Φινλανδός ο καλύτερος κουβαλητής... συζύγου!
Για τρίτη συνεχόμενη φορά κέρδισε η Φινλανδία το παγκόσμιο πρωτάθλημα κουβαλήματος συζύγου, όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές του διαγωνισμού που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Σονκαγιέρνι.

Βιομηχανία με χειρουργικές επεμβάσεις για... ανόρθωση - Το κόστος επιβάρυνε το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο


Βιομηχανία με χειρουργικές επεμβάσεις για... ανόρθωσηΕκατοντάδες απόστρατοι του Στρατού και της Αστυνομίας εγκαταλείπουν τα Βιάγκρα και τοποθετούν ολόκληρο «υδραυλικό» σύστημα στα γεννητικά τους όργανα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στύσης, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Δίχτυ, το θαυματουργό! - Ιδέες για όλα όσα μπορείτε να φτιάξετε ανακυκλώνοντας τα πλαστικά διχτάκια λαχανικών

Δίχτυ, το θαυματουργό!
Τα πλαστικά διχτάκια λαχανικών του σούπερ μάρκετ μπορούν να χρησιμεύσουν σε πράγματα που μέχρι σήμερα δεν είχατε φανταστεί...

Ο μπαμπουίνος το 'σκασε - Αίσιο τέλος για την περιπλάνηση του άγριου πίθηκου


Ο μπαμπουίνος το 'σκασε
Ένας… σκανδαλιάρης μπαμπουίνος που είχε δραπετεύσει από ζωολογικό πάρκο των ΗΠΑ, «συνελήφθη» σε μία φάρμα και θα επιστρέψει στο «σπίτι» του.

Η χρεοκοπία που συμφέρει! - Το σενάριο της επιλεκτικής χρεοκοπίας


Η χρεοκοπία που συμφέρει!Ο κίνδυνος της επιλεκτικής χρεοκοπίας είναι ένα πικρό χάπι, που μπορεί όμως να έχει ευεργετικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Επανέρχεται το σενάριο της προεδρίας για τον Στρος Καν - Το Σοσιαλιστικό Κόμμα τον περιμένει


Επανέρχεται το σενάριο της προεδρίας για τον Στρος ΚανΕκεί που όλοι είχαν ξεγράψει τον Στρος Καν, πολλά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας αρχίζουν και πάλι να αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά το ενδεχόμενο επιστροφής του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. «Αν ο Ντομινίκ απαλλαγεί από κάθε κατηγορία», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν, «θα πρέπει κατ' αρχάς ο ίδιος να αποφασίσει έπειτα από ένα τέτοιο σοκ και στη συνέχεια εναπόκειται στους σοσιαλιστές να λάβουν θέση επί του ζητήματος».

Χείρα βοηθείας από το Ίδρυμα Brookings - Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εξωραΐσει την εικόνα της κυβέρνησης


Χείρα βοηθείας από το Ίδρυμα Brookings
Το Ιδρυμα Brookings, διά της ηγετικής του ομάδας Τάλμποτ και Ανθολις, προσωπικών φίλων του πρωθυπουργού Παπανδρέου και συχνών συνομιλητών του, επιχειρεί να εξωραΐσει την εικόνα της πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου στις μεταρρυθμίσεις παρέχοντάς του χείρα πολιτικής βοηθείας στα κέντρα εξουσίας της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Θα χτίζουν όπου θέλουν για 50 χρόνια - Οι όροι για την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας


Θα χτίζουν όπου θέλουν για 50 χρόνιαΓη και ύδωρ στους επενδυτές που θα αξιοποιήσουν τη δημόσια ακίνητη περιουσία, με σοβαρές παρεκκλίσεις από τη χωροταξία και την πολεοδομική νομοθεσία, προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος που ανοίγει το χορό των αποκρατικοποιήσεων.

ΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Αμφιβολίες και ενστάσεις για τους ευρωπαϊκούς χειρισμούς στην κρίση χρέους της Ελλάδας διατύπωσε ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών, καθώς η χώρα του ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ. Εχουν γίνει λάθη από όλες τις πλευρές, τόνισε, επικρίνοντας την έμφαση που δίνεται στην λιτότητα και όχι στην ανάπτυξη.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα» - Πράσινο φως για την εκταμίευση της 5ης δόσης από το Eurogroup

Το Eurogroup αποφάσισε την διαμόρφωση του νέου προγράμματος πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε να είναι δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης, με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, είπε ο κ. Βενιζέλος
Το Eurogroup αποφάσισε την διαμόρφωση του νέου προγράμματος πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε να είναι δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης, με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, είπε ο κ. Βενιζέλος