Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: "ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ"

 Ο Ρέπας ήταν "ακανόνιστος"?

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Το άνοιγμα με κανόνες θα προχωρήσει. Μέσα από διάλογο, αλλά θα προχωρήσει» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στη Βουλή. Ο ίδιος επανέλαβε ότι το υπουργείο θα δώσει επαρκή χρόνο στον κλάδο να μελετήσει τις θέσεις του, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη την απεργία.

ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ενιαία η Κυβέρνηση? η κάθε υπουργός είναι αυτόνομος?

 Αλήθεια Ο Ραγκούσης είναι σε΄άλλη κυβέρνηση από το Ρέπα? 
«Θα πρέπει να αποφασίσετε εκεί στο υπουργικό συμβούλιο, αν η κυβέρνηση είναι μία ή αν ο καθένας σας είναι αυτόνομος ή αν οφείλεται σε απειρία του και μπορεί να πυροδοτεί τέτοιες καταστάσεις. Όπως και να έχει να μεταφέρετε στον πρωθυπουργό ότι ουδείς αναντικατάστατος. Γιατί διάφορες κουβέντες που ειπώθηκαν ρίχνουν λάδι στη φωτιά και δημιουργείται υλικό προς διαχείριση. Ο όχλος είναι υλικό προς διαχείριση».

Αναδρομικό «μαχαίρι» σε υπερωρίες και ωριμάνσεις στο Δημόσιο


Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος με τον αναπληρωτή υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη«Μαχαίρι» στις απογευματινές υπερωρίες και πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών, με αναστολή από την 1η Ιουλίου της χορήγησης των ωριμάνσεων στους δημοσίους υπαλλήλους, θέτει με εγκύκλιό του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφάλειας - Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Χάμα, κατά κατοικημένων περιοχών βάλλει ο στρατός


Άρματα μάχης κινούνται μέσα στη ΧάμαΠόλη υπό πολιορκία και υπό τα πυρά αρμάτων μάχης παραμένει η Χάμα στη Συρία, με το καθεστώς να επιλέγει για άλλη μία φορά τους τελευταίους μήνες το δρόμο της αιματηρής καταστολής αψηφώντας τη διεθνή κοινότητα. Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το βράδυ της Δευτέρας

Σάλος για την επιλογή - Ανακαλείται η απονομή του γερμανικού βραβείου Quadriga στον Πούτιν


Το «τέθριππο» απονέμεται ετησίως στις 3 Οκτωβρίου, επέτειο της Επανένωσης της ΓερμανίαςΣάλος ξέσπασε με τη φετινή απονομή του υψηλού κύρους γερμανικού βραβείου Quadriga εξαιτίας της απόφασης της κριτικής επιτροπής να τιμήσει τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι θυελλώδεις αντιδράσεις που ξέσπασαν εντός και εκτός Γερμανίας -δεδομένων των «πεπραγμένων» Πούτιν στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- ανάγκασαν τους οργανωτές να ακυρώσουν την απονομή του βραβείου.

«Μόνον ο Μεντβέντεφ εκφράζει τη Ρωσία» δηλώνει τώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν


«Μάλωσε» εμμέσως τον Βλ.Πούτιν για τα σχόλιά του, ο Ντ.ΜεντβέντεφΜόσχα, Ρωσία
Τους τόνους της διαμάχης με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ επιχείρησε να ρίξει την Τρίτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική της χώρας είναι ο πρόεδρος «και άρα δεν μπορεί να υπάρξει διαφωνία». Συνέχισε, πάντως, να χρησιμοποιεί σκληρά λόγια για την επέμβαση στη Λιβύη, λέγοντας ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για θανάτους πολιτών θα πρέπει «να προσευχηθούν για τη σωτρία της ψυχής τους».

YΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ



Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι τάσσεται υπέρ της ένωσης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας σε ένα κράτος, κατά την διάρκεια συνάντησης με ένα φιλοκυβερνητικό κίνημα νέων.

ΚΚΕ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ



Για επιχείρηση τρομοκράτησης των ιδιοκτητών ταξί κάνει λόγο το ΚΚΕ, με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση που προβλέπει αφαίρεση άδειας για όσους προχωρούν σε καταλήψεις.

ΠΥΚΝΑ ΠΥΡΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΜΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ


Σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, τεθωρακισμένα άρματα μάχης σφυροκόπησαν χθες αρκετές συνοικίες της πόλης Χάμα, σε μία εμφανή προσπάθεια να συντριβούν στο μέλλον οι διαδηλώσεις των εξεγερμένων αντικαθεστωτικών στους δρόμους και στις πλατείες. Οι βολές... των τεθωρακισμένων ξεκίνησαν, όταν τελείωσε η προσευχή για το Ραμαζάνι, συγκεκριμένα απ τη συνοικία αλ Μπιλάλ --στο βορειοδυτικό τομέα της Χάμα, πρόσθεσαν οι ίδιοι.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ


Ισραηλινά αεροπλάνα έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με πυραύλους υπόγεια σήραγγα στα σύνορα της νότιας Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο χωρίς, ωστόσο, να αναφερθούν...
θύματα.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Αντιδρώντας στην πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την αφαίρεση ειδικοτήτων του κλάδου από τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, τα συνδικάτα του κλάδου προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική...
απεργία.

Νέα συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί έξω από το υπουργείο Υποδομών


Αθήνα
Έξω από το υπουργείο Υποδομών βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τρίτης ιδιοκτήτες ταξί, επιδιώκοντας εκ νέου συνάντηση με τον Γ.Ραγκούση.

«Προεκλογική» διαφήμιση του Πούτιν ενισχύει τα σενάρια για την προεδρία


Οι προθέσεις του Βλ.Πούτιν για τις εκλογές του 2012 είναι για την ώρα άγνωστεςΈνα βίντεο που μοιάζει με προεκλογικό σποτ δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», αναζωπυρώνοντας τις εικασίες σχετικά με την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές του 2012.