Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ...


Σε αλλαγές στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας αλλά και του συστήματος χορήγησης αναβολών θα προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τον Πάνο Μπεγλίτη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «παγώσουν» οι προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών.

ΣΟΡΟΣ : ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


Η ανάγκη του "δράκου της Ασίας" για ένα εναλλακτικό του δολαρίου νόμισμα είναι προς το παρόν η καλύτερη εγγύηση για τη σταθερότητα του ευρώ, εκτιμά ο Τζορτζ Σόρος στο Spiegel O δισεκατομμύριούχος επενδυτής σε συνέντευξή του τάσσεται εκ νέου υπέρ της εξόδου Ελλάδας και Πορτογαλίας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση, για το καλό και των δύο πλευρών.

«Ζωτικής σημασίας» για όλη την Eυρωζώνη τα μέτρα που έλαβε η Ιταλία, λέει η ΕΕ


Δύσκολα τα πράγματα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφού η ιταλία ετοιμάζεται να κατέβει στους δρόμους κατά του πακέτου λιτότηταςΙκανοποιημένοι από το πακέτο λιτότητας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι εμφανίστηκαν ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι, η καγκελάριος Μέρκελ, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Τα βλέμματα όλων στρέφονται στη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη στο Παρίσι η Ανγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Το φάντασμα της συζήτησης για το ευρωομόλογο πλανάται πάνω από την Ευρώπη


Κοινός δανεισμός στην Ευρωζώνη θα εκτόξευε το κόστος για τη Γερμανία των αξιόπιστων ομολόγων και της ισχυρής ανάπτυξηςΚοινός δανεισμός στην Ευρωζώνη θα εκτόξευε το κόστος για τη Γερμανία των αξιόπιστων ομολόγων και της ισχυρής ανάπτυξης
Βερολίνο

Η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει παράταση για το ενιαίο μισθολόγιο


Νέα παράταση για την ολοκλήρωση του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο αναμένεται να ζητήσει από την τρόικα η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη ακόμα να παρουσιάσει στα τέλη Αυγούστου το νέο μισθολόγιο και για αυτό θα επιδιώξει να «κερδίσει» τουλάχιστον έναν επιπλέον μήνα

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για Ψωμιάδη


makis_agapoulasΔιεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Μάκη Ψωμίαδη, ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, εξέδωσε η ελληνική δικαιοσύνη, σύμφωνα, με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Ανησυχία Λιβύης για τις κινήσεις του ΝΑΤΟ


Ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης, Moussa Ibrahim, δήλωσε πρωινές ώρες σήμερα ότι έχει πληροφορίες πως το ΝΑΤΟ σχεδιάζει επιδρομές στην πόλη Ρας Ζεντίρ, στα σύνορα ανάμεσα στη Λιβύη και την Τυνησία, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για μια προέλαση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους πολλών μεγάλων πόλεων της Συρίας, με 19 από αυτούς να βρουν τραγικό θάνατο από τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ»


Moνόδρομο χαρακτηρίζει την πορεία της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης ο σύμβουλος του Γάλλου πρωθυπουργού Φιγιόν, Φιλίπ Σαλμέν, σε συνέντευξή του στη Real News., επισημαίνοντας πάντως ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να έχει μπει στο ευρώ.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ»


Moνόδρομο χαρακτηρίζει την πορεία της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης ο σύμβουλος του Γάλλου πρωθυπουργού Φιγιόν, Φιλίπ Σαλμέν, σε συνέντευξή του στη Real News., επισημαίνοντας πάντως ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να έχει μπει στο ευρώ.

«Δεν θα μείνουμε αδρανείς»- Να αγοράσουν ομόλογα για να βοηθήσουν τη χώρα προσφέρονται Ιταλοί επιχειρηματίες

Στο μιλάνο χτυπά η καρδιά των επιχειρήσεων
«Όχι, δεν θα μείνουμε αδρανείς να παρακολουθούμε την Ιταλία να γίνεται αδέκαρη», υπογραμμίζουν σε διακήρυξη τους οι επικεφαλής κάποιων από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ιταλίας, (μεταξύ των οποίων Pirelli, Eni, Tod's) και προσφέρονται να αγοράσουν εγχώρια κυβερνητικά ομόλογα για να βοηθήσουν τη χώρα.

Να στηρίξουν τις επενδύσεις, καλεί τους επιχειρηματίες η κυβέρνηση


«Να έρθουν εδώ τα χρήματα» έχει επανειλημμένως δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ.ΒενιζέλοςΚάλεσμα στους Έλληνες επιχειρηματίες να στηρίξουν με επενδύσεις τη χειμαζόμενη από την ύφεση ελληνική οικονομία, απευθύνει, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση, επικαλούμενη το παράδειγμα των Ιταλών συναδέλφων τους, οι οποίοι δήλωσαν ότι «δεν θα παραμείνουμε αδρανείς να παρακολουθούμε την Ιταλία να μένει αδέκαρη».

14 Αυγούστου 1909: Ξεσπά η επανάσταση στο Γουδί, που οργάνωσε ο «Στρατιωτικός Σύνδεσμος». Τη διακυβέρνηση της χώρας καλείται να αναλάβει ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

1909, Γουδί: Καταλύτης επαναστατικών αλλαγών Οι επεμβάσεις του στρατού στην πολιτική αντιμετωπίζονται ως «εκτροπή» στις σύγχρονες δημοκρατίες. Το στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί ωστόσο απέκτησε ευρεία κοινωνική συναίνεση στην εποχή του, ερμηνεύτηκε από ένα μέρος της ιστοριογραφίας ως «αστική επανάσταση» και οδήγησε σε μια πραγματικά εκσυγχρονιστική περίοδο το ελληνικό κράτος υπό την ηγεσία του Ελευθέριου Βενιζέλου.