Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Εκτός συνομιλιών αφήνουν Μέρκελ και Σαρκοζί το ευρω-ομόλογο


Ο Ν.Σαρκοζί και η Μέρκελ θα συναντηθούν στο ΠαρίσιΧαμηλώνει ακόμα περισσότερο ο πήχυς των προσδοκιών από την έκτακτη συνάντηση Μέρκελ Σαρκοζί, την Τρίτη, αφού το Βερολίνο ξεκαθάρισε ότι το θέμα της έκδοσης ευρω-ομολόγου δεν θα βρίσκεται στην ατζέντα.

Να απολυθούν 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι, «ονειρεύεται» η Ξαφά


Σοσιαλισμός η Βαρβαρότητα?
Στην νεοφιλελέυθερη γραμμή της κυβέρνησης και η Μιράντα Ξαφά, η οποία ζητά να... «καθαρίσει» το δημόσιο και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες από 200 χιλιάδες εργαζόμενους. Το πρώην μέλος του ΔΝΤ και πουλέν του Μητσοτάκη, σε μια κυνική της συνέντευξη «συμβουλεύει» την κυβέρνηση Παπανδρέου να «απαλλαγεί» άμεσα από τους δημόσιους υπαλλήλους

Πως κάναμε το μπάνιο μας στην πλαζ Βουλιαγμένης και δεν πληρώσαμε το χαράτσι...

Απο το ΤΡΟΚΤΙΚΟ
Κυριακή 14 του Αυγουστου ωρα 2 μεσημέρι η ζέστη αφόρητη. Είπαμε να πάμε με την γυναίκα μου να ...κάνουμε μια βουτια σε καποια θάλασσα!Αποφασίσαμε να παμε στην δημοτικη Πλαζ της Βουλιαγμένης! Φτάνουμε στην είσοδο!

Από γυναίκες η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στην Πηγή Τρικάλων [video]

Ένα από τα σπάνια εκκλησιαστικά δρώμενα στην περιοχή μας, το στόλισμα του Επιταφίου της Κοίμησης της Θεοτόκου και η περιφορά του.

O Καντάφι καλεί σε μάχη τους υποστηρικτές του


Ο Μουάμαρ Καντάφι κάλεσε τους πολίτες της χώρας που τον υποστηρίζουν να ετοιμαστούν για μάχη«με σκοπό την »απελευθέρωση της Λιβύης« από τους »αποικιοκράτες« του NATO και τους »προδότες".

15 Αυγούστου 1955: Γεννήθηκε η Νένα Βενετσάνου, τραγουδίστρια.

Η Νένα Βενετσάνου είναι συνθέτης και τραγουδίστρια,γενννήθηκε στην Αθήνα το 1955.


Το καταδρομικό Έλλη (1914-1940)

Το καταδρομικό Έλλη (1914-1940)
Με ανακοινωθέν το υπουργείο Ναυτικών ανήγγειλε "την απώλειαν του ευδρόμου ΈΛΛΗ, ηγκυροβολημένου εις όρμον Τήνου, όπου είχε καταπλεύσει προς απόδοσιν τιμών εις την θαυματουργόν εικόνα της Θεομήτορος. Σημαιοστόλιστον εβλήθη δια τορπιλλών αγνώστου εθνικότητος υποβρυχίου..."

15 Αυγούστου 1940: Τορπιλίζεται απ' τους Ιταλούς στην Τήνο το καταδρομικό «Έλλη».

Highslide JS
ΕΛΑΦΡΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ.ΠΡΩΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟ FEI-HUNG

Eναυπηγήθη στις ΗΠΑ το 1912-13 για λογαριασμό της Κινεζικής Κυβερνήσεως.

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Γέφυρες» για τα καυτά ζητήματα του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο θα κατατεθεί με το άνοιγμα της Βουλής, και την απελευθέρωση των ταξί ψάχνει η κυβέρνηση, ώστε να αποφύγει την αναζωπύρωση των δύο μετώπων στο τέλος του καλοκαιριού.

Σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου σε όλη τη χώρα


Σε κλίμα κατάνυξης εορτάζεται τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα η Κοίμηση της Θεοτόκου, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας. Στο επίκεντρο βρίσκεται η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, όπου έχουν συρρεύσει χιλιάδες πιστοί, και η Παναγία Σουμελά στην Ημαθία.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Ο αριθμός των νεκρών πολιτών από την επίθεση με άρματα μάχης και πολεμικά πλοία εναντίον της συνοικίας αλ-Ράμλ αλ-Ζουνούμπι της Λατάκειας, στις δυτικές ακτές της Συρίας, σήμερα το πρωί ανήλθε σε 21, ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ στη συνοικία αλ-Ραμλ αλ-Ζουνούμπι.

Η υστέρηση εσόδων και η κρίση στην Ευρωζώνη προκαλούν ανησυχία στο Μαξίμου


Προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και η υστέρηση των εσόδων, που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων. Στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους φόρους ή περικοπές και στο πλαίσιο κινητοποιούνται για την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.