Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Τηλέφωνο Ομπάμα σε Λαγκάρντ για την κρίση


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε χθες Παρασκευή τηλεφωνική συνομιλία με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με θέμα την παγκόσμια οικονομική κατάσταση.

Από ώρα σε ώρα χτυπά ο τυφώνας - Θα φέρει και οικονομική καταστροφή


Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων στο Μαϊάμι, ο κυκλώνας Αϊρίν αναμένεται να πλήξει σήμερα το πρωί τη Βόρεια Καρολίνα και αργότερα τη Νέα Υόρκη.
Οι αρχές των περιοχών από τη Νέας Υόρκη ως και τη Βόρειας Καρολίνας έχουν κηρύξει τις περιοχές αυτές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις ακτές.

27 Αυγούστου 1997:Πέθανε η Σωτηρία Μπέλλου

Σωτηρία Μπέλλου 1921 – 1997
Η κορυφαία τραγουδίστρια του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, Σωτηρία Μπέλλου, γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1921 στο χωριό Χάλια της Χαλκίδας. Ήταν μέλος

εύπορης οικογένειας και η μεγαλύτερη από τα τέσσερα αδέλφια της. Είχε το όνομα του αγαπημένου της παππού, Σωτήρη Παπασωτηρίου, που ήταν παπάς στο Σχηματάρι. Στο πλευρό του, «ζυμώθηκε» από μικρή με τους εκκλησιαστικούς ήχους και τη βυζαντινή μουσική.

Τεθωρακισμένα οχήματα πέρασαν από τη Λιβύης προς την Αλγερία


  Από zougla.gr

Μια οχηματοπομπή έξι θωρακισμένων αυτοκινήτων τύπου Mercedes, εισήλθε χθες στο έδαφος της Αλγερίας από τη Λιβύη, όπως μετέδωσε το Αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA σήμερα, επικαλούμενο πηγή των Λίβυων εξεγερμένων.

Xιλή: Πολιτική και κοινωνική αναταραχή στη χώρα - Νεκρός από σφαίρα, 16άχρονος διαδηλωτής

Xιλή: Πολιτική και κοινωνική αναταραχή στη χώρα - Νεκρός από σφαίρα, 16άχρονος διαδηλωτήςΈνας χιλιανός έφηβος υπέκυψε νωρίς χθες μετά τον τραυματισμό του στο στήθος από σφαίρα την Πέμπτη, την δεύτερη ημέρα των μεγάλων διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα. Ήταν ο πρώτος θάνατος στην διάρκεια της πολύμηνης κοινωνικής αναταραχής.

Σε δυναμικές αντιδράσεις προχωρά το ΕΜΠ, απέναντι στο νόμο για τα ΑΕΙ

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται σύνοδος πρυτάνεωνΞεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις των πανεπιστημίων στον νέο Νόμο Πλαίσιο που ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση από τη Βουλή.
Στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ελήφθη την Παρασκευή απόφαση της Συγκλήτου που παρατείνει κατά μια εβδομάδα την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, η οποία θα ξεκινούσε την Δευτέρα 29 Αυγούστου.