Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Ρεπορτάζ : Χρύσα Λιάγγου
(από την Καθημερινή της Κυριακής)
O θεός Ηλιος που κατά τη μυθολογία κινούσε το πύρινο άρμα του Ουρανού καλείται σήμερα να αναλάβει το δυσκίνητο άρμα της ελληνικής οικονομίας. «Project Helios» είναι η ονομασία του ενεργειακού σχεδίου που προωθεί η Γερμανία και προβλέπει την...
αξιοποίηση του πλούσιου ηλιακού δυναμικού που διαθέτει η Eλλάδα και συνολικά ο ευρωπαϊκός Nότος και την εξαγωγή του με τη μορφή ηλεκτρικής ενέργειας στις χώρες της δυτικής Eυρώπης.

20 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ



Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που έπνιξαν την νοτιοδυτική Νιγηρία. "Εχουμε επιβεβαιώσει πως οι νεκροί στο Ιμπαντάν είναι είκοσι", δήλωσε ο Γιουσάου Σουμπάιμπ εκπρόσωπος του Υπηρεσίας Επείγουσας Βοήθειας. Οι πλημμύρες είναι συνέπεια των καταρρακτωδών βροχών που πέφτουν στην περιχή και προκάλεσαν την κατάρρευση ενός φράγματος, ενώ ανάγκασαν χιλιάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και κατέστρεψαν γέφυρες αποκλείοντας ολόκληρες περιοχές.

"Δωροδοκία" Τουρκίας στη "νέα" Λιβύη για βάση περικύκλωσης της Ελλάδας!

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ZAMAN, η Τουρκία έδωσε 100 εκατ. δολάρια μετρητά σε τέσσερις δόσεις στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, υπό τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, παραβιάζοντας όμως κατ'αυτό τον τρόπο τις αποφάσεις του ΟΗΕ που αναφέρονται σε αποχή χρηματοδότησης των δύο εμπόλεμων μερών, αλλά το σημαντικό είναι το γιατί τα έδωσε:

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Οι συντεχνίες ασύδοτες εκβιάζουν ακόμα και το Κοινοβούλιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Είναι σύμπτωμα και αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Βουλιάζουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Βουλιάζει η χώρα και οι διάφορες ελίτ κάθονται αμέριμνες στο ηφαίστειο που ενεργοποιείται και αμέριμνες βυζαντινολογούν.
Οι συντεχνίες ασύδοτες εκβιάζουν ακόμα και το Κοινοβούλιο.
Θα δώσω για τα Πρακτικά την ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, μια προσωπική επίθεση εναντίον μου και εναντίον του κ. Ταλιαδούρου από τη Νέα Δημοκρατία.

Σεξ, ναρκωτικά και στη μέση η υπουργός της Σλοβενίας


Σεξ, ναρκωτικά και στη μέση η υπουργός της ΣλοβενίαςΝέα, όμορφη και μέχρι πρότινος η πιο ισχυρή γυναίκα της Σλοβενίας. Η 38χρονη πρώην υπουργός Εσωτερικών Κατερίν Κρέσαλ οδηγήθηκε σε παραίτηση λόγω της φερόμενης εμπλοκής της σε σειρά σκανδάλων.
Μέσα σε πέντε χρόνια, η κυρία Κρέσαλ κατάφερε από νομική σύμβουλος πολυεθνικής εταιρίας να γίνει αρχηγός του μικρού Φιλελεύθερου Κόμματος, να μπει στη Βουλή, να συγκυβερνήσει και να αναλάβει του υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Οι Παλαιστίνιοι ετοιμάζονται για την ανεξαρτησία!


Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε από την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Μάργκαρετ Αστον να στηρίξει τις παλαιστινιακές προσπάθειες για ένταξη ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ.
Η Αστον, που άρχισε το σαββατοκύριακο επίσημη περιοδεία στην περιοχή συναντήθηκε ξεχωριστά με τον Αμπάς και τον πρωθυπουργό Σάλαμ Φαγιάντ στη Ραμάλα και συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή και ειδικά τα σχέδια των Παλαιστινίων να ζητήσουν από τα Ηνωμένα Έθνη την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967.

Έφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Κύρκος


- Πέθανε σε ηλικία 87 ετών από προβλήματα καρδιάς που αντιμετώπιζε
- Υπήρξε ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο
- Υπήρξε ιδρυτής του Συνασπισμού με τον Χ. Φλωράκη
- Την Τετάρτη η κηδεία σύμφωνα με πληροφορίες

Τουλάχιστον 13 νεκροί από τον τυφώνα Νανμπαντόλ



Ο τυφώνας Νανμπαντόλ, ο ισχυρότερος που έχει πλήξει τις Φιλιππίνες τη χρονιά αυτή προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων και κατευθύνεται προς την Ταϊβάν.
Ο τυφώνας έπληξε κυρίως το νησί Λουζόν, στις βόρειες Φιλιππίνες.

"Μόνο όταν σταματήσουν οι βροχές θα έχουμε πλήρη απολογισμό των θυμάτων και των ζημιών", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Μπλόκο από τη Σλοβακία στο νέο δάνειο της Ελλάδας

Την πρόθεσή του να κάνει το παν ώστε η Βουλή της Σλοβακίας να μην επικυρώσει τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών 21ης Ιουλίου εξέφρασε ο Πρόεδρος του σώματος Richard Sulik, το κόμμα του οποίου συμμετέχει στην συντηρητική κυβέρνηση συνασπισμού. Σε συνέντευξή στην εφημερίδα DIE WELΤ τονίζει ότι θα αντιταχθεί στη συμμετοχή της χώρας του στο δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, όπως είχε κάνει και στο πρώτο πρόγραμμα βοήθειας.

Στάχτη 70.000 στρέμματα στον Έβρο


Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για να θέσουν υπό έλεγχο τα δεκάδες πύρινα μέτωπα σ’ όλη τη χώρα. Στον Έβρο, η φωτιά έχει μετατρέψει σε στάχτη πάνω από 70.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες, ενώ παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές ακόμη περιοχές λόγω των υψηλών ανέμων, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Πλησιάζει η στιγμή των ευρωομολόγων»


Στη διεθνή οικονομική κρίση και στις πιθανές λύσεις της, αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι... κατά την παρέμβασή του στην καθιερωμένη συνάντηση που οργανώνεται κάθε χρόνο στο Ρίμινι από την καθολική οργάνωση "Κοινωνία και Απελευθέρωση" (Comunione e Liberazione). Σύμφωνα με τον κ. Τρεμόντι, η βασική διέξοδος είναι «οι δημόσιες επενδύσεις, που αποτελούν κοινό αγαθό. Τα ευρωομόλογα, κατά συνέπεια, χρησιμεύουν για να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη».

Διαψεύδει η Αλγερία τα σενάρια για τον Καντάφι


Η Αλγερία διέψευσε "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο" τις πληροφορίες σχετικά με το πέρασμα στην Αλγερία μιας αυτοκινητοπομπής θωρακισμένων Μερσεντές προερχόμενης από τη Λιβύη τις οποίες μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena.

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε στο Πακιστάν


Ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, ο Ατίγια αμπντ αλ-Ραχμάν, σκοτώθηκε στις 22 Αυγούστου στο Πακιστάν, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερς υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ.
Ο αξιωματούχος δεν ανέφερε πώς σκοτώθηκε ο Ραχμάν, αλλά είπε πως αυτό συνέβη στο Ουαζιριστάν, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
Ο θάνατος αυτός, σε σύντομο διάστημα μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν το Μάιο, είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην εξτρεμιστική οργάνωση, δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Εκτός λειτουργίας τα διυλιστήρια


Και τα πέντε διυλιστήρια της Λιβύης βρίσκονται εκτός λειτουργίας εξαιτίας της μη παραγωγής αργού πετρελαίου και των ζημιών που έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις τους, ανακοίνωσε η πετρελαϊκή εταιρία AGOCO, οι εργαζόμενοι της οποίας έχουν προσχωρήσει στους αντικαθεστωτικούς.
«Τα διυλιστήρια δεν λειτουργούν. Δεν μπορούν να προμηθευτούν αργό πετρέλαιο. Ορισμένα είναι σε κακή κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Αμπντελτζαλίλ Μαγιούφ

Στους δρόμους Ισραηλινοί διαδηλωτές


Πάνω από 20.000 Ισραηλινοί επανέλαβαν τις διαδηλώσεις τους στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και άλλες πόλεις αργά χθες για το αυξανόμενο κόστος ζωής, ανέφεραν εγχώρια ΜΜΕ.
Ο αριθμός ήταν πολύ χαμηλότερος από τους 300.000 και πλέον οι οποίοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις νωρίτερα τον Αύγουστο, αξιώνοντας «κοινωνική δικαιοσύνη» και «κράτος πρόνοιας», παραδέχθηκαν οι διοργανωτές, που απέδωσαν την μείωση της συμμετοχής στη νέα έξαρση της βίας με τους παλαιστίνιους

Συγχωνεύονται Alpha Bank - Eurobank με τη «σφραγίδα» του Κατάρ


Στη δημιουργία της μεγαλύτερης τράπεζας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, και της 25ης σε ολόκληρη την Ευρώπη, προχωρούν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι τράπεζες Alpha Bank και Eurobank, με τη συμμετοχή του fund Paramount, συμφερόντων Κατάρ, το οποίο ήδη συμμετέχει στην Alpha Bank με ποσοστό 4%. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα τράπεζα που θα προκύψει από την τριπλή αυτή συγχώνευση θα έχει 15 δισ. ευρώ ενεργητικό και θα εξυπηρετεί 8 εκατομμύρια πελάτες ενώ η δημιουργία της αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πολιτικοί και κόμματα για τον θάνατο του Λ. Καλλέργη


Για μία εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα κάνουν λόγο η πολιτική ηγεσία και τα κόμματα της χώρας, αναφερόμενα στον Λυκούργο Καλλέργη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 97 ετών.  Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού κάνει λόγο για έναν «πραγματικό πνευματικό άνθρωπο, με την ευρύτερη δυνατή έννοια του όρου».

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΠΑ..

Ρεπορτάζ : Ελένη Κωσταρέλου
(από την Ελευθεροτυπία)
Τριπλό σύστημα υπολογισμού του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και διπλές τιμές στα καταστήματα τροφίμων υιοθετεί το οικονομικό επιτελείο προκαλώντας νέο αλαλούμ από την 1η Σεπτεμβρίου. Σαφές είναι πλέον ότι τα προς κατανάλωση τρόφιμα θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 23% από 13% που ισχύει για τελευταίες ημέρες μέχρι την Τετάρτη.

Ο βασιλιάς της ζούγκλας έκλεισε τα 99!



Σαν σήμερα, πριν από 99 χρόνια, ο Αμερικανός συγγραφέας Edgar Rice Burroughs δημοσίευσε την πρώτη περιπέτεια του Ταρζάν, με τίτλο «Ο Ταρζάν των πιθήκων». Έκτοτε, ο μυθικός Ταρζάν έχει γίνει σύμβολο της ανθρώπινης παρουσίας αλλά και... κυριαρχίας στην αφιλόξενη ζούγκλα, ενώ οι περιπέτειές του έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, σε βιβλία, περιοδικά, κόμικ και καρτούν


Η «Αϊρίν» μαστιγώνει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, εκατομμύρια κάτοικοι απομακρύνονται


Αδύνατο ακόμα και να περπατήσεις. Ο κυκλώνας σπρώχνει το νερό μέσα στις ακτές με κύματα που φτάνουν τα 2,1 μέτρα.Νέα Υόρκη
Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, καθώς ο κυκλώνας Αϊρίν έφτασε στη Βόρεια Καρολίνα και κινείται τώρα προς τη Νέα Υόρκη.