Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Οι συντάξεις με τις επικουρικές μειώνονται ως και 40%



Οι συντάξεις με τις επικουρικές μειώνονται ως και 40%Τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης βρίσκονται για άλλη μια φορά στο «κόκκινο» λόγω της υστέρησης εσόδων, αλλά και της αύξησης της ανεργίας με την ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να αναζητά πόρους με στόχο την εύρυθμη καταβολή των συντάξεων.

Δημόσιο: Κόβουν στο μισό το κίνητρο απόδοσης και αναδρομικά


Ψαλίδι 50% στο κίνητρο απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων βάζει το υπουργείο Οικονομικών από 1η Ιουλίου 2011 εφαρμόζοντας τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, σύμφωνα με εγκύκλιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φιλ.Σαχινίδης.

Τυφλοί: Τι χρώμα έχει το σκοτάδι;


Από την εκπομπή "Πρωταγωνιστές" με το Σταύρο Θεοδωράκη που προβάλλεται στο Mega.
Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό video.

Υπερόπλο ελληνικής κατασκευής μένει στο συρτάρι!

Υπερόπλο ελληνικής κατασκευής μένει στο συρτάρι!Ποια είναι η χρήση του και πού «κολλάει» το σχέδιο;
Ένα υπερόπλο ικανό να αλλάξει άρδην τις ισορροπίες και τα δεδομένα στον αμυντικό εξοπλισμό της Ελλάδας, το οποίο φέρονται να έχουν κατασκευάσει 5 Έλληνες επιστήμονες, μένει στο «συρτάρι» λόγω ξένων συμφερόντων!

Ξέφρενο πάρτι στο ΧΑ


Ξέφρενο πάρτι στο ΧΑΜε ένα ξέφρενο ράλι, τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στην ιστορία του Χ.Α, υποδέχθηκε η αγορά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της Alpha Bank και της Eurobank, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η εικόνα απαξίωσης του ΧΑ.

Σε κολοσσιαία αύξηση κεφαλαίου προχωρά ο νέος όμιλος


Σε κολοσσιαία αύξηση κεφαλαίου προχωρά ο νέος όμιλος«Alpha Eurobank» το όνομα της νέας τράπεζας

Με κολοσσιαία αύξηση κεφαλαίου ύψους 3,9 δισ. ευρώ θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση της Eurobank και της Alpha Bank, με τη σχέση ανταλλαγής να διαμορφώνεται όπως ήταν αναμενόμενο στις πέντε νέες κοινές μετοχές της Alpha Bank για κάθε επτά κοινές μετοχές της Eurobank.

Πάνω από τις 1.000 μονάδες το Χρηματιστήριο


Πάνω από τις 1.000 μονάδες το ΧρηματιστήριοΗμέρες του ’99 θυμίζει η αγορά μετά τη συγχώνευση-σταθμό
Πάνω από τις 1.000 μονάδες και, συγκεκριμένα, στις 1.016,06 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου σημειώνοντας άνοδο 15,41%.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ



Σημαντικές αλλαγές υπέρ των μειονοτικών ευαγών ιδρυμάτων (βακούφια) προβλέπει η τροποποίηση του τουρκικού νόμου περί βακουφίων, που πραγματοποιήθηκε μέσω κυβερνητικού διατάγματος στις 22 Αυγούστου και δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης.

ΓΑΜΟΣ ALPHA-EUROBANK ΜΕ ΠΡΟΙΚΑ 2,5 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ


    ΛΕΦΤΑΥΠΆΡΧΟΥΝ..... Αλλά για τους τραπεζιτες
Ρεπορτάζ : Χρήστος Ζιώτης
(από την Ελευθεροτυπία)
Με φρέσκα κεφάλαια από το Κατάρ, τα οποία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 2,5 δισ. ευρώ, «προικίζεται» η νέα ισχυρή τράπεζα, που θα δημιουργηθεί με τη συγχώνευση Alpha -Eurobank.

Όλες οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ - «Βουτιά» μέχρι και 2000 μονάδες


 Από το in.gr

Θεαματική πτώση βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ακόμη και σε υψηλόβαθμες, περιζήτητες σχολές, όπως οι πολυτεχνικές ή οι ιατρικές, προκύπτει από τους επισημους πίνακες που δημοσιοποίησε το πρωί της Δευτέρας το υπουργείο Παιδείας.

Από την πρώτη «ανάγνωση» των αποτελεσμάτων, σε πολλές σχολές η πτώση ξεπερνά τα 2.000 μόρια. Η πτώση είναι σημαντική στις πολυτεχνικές και παιδαγωγικές σχολές.

Σήμερα οι ανακοινώσεις για το "γάμο" του αιώνα



- Στις 9.30 το πρωί συνεδριάζουν τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών Eurobank και Alpha

- Στις δύο το μεσημέρι θα γίνουν ανακοινώσεις - ενδιαφέρον και για τη συμμετοχή του Κατάρ
- Διαβάστε τα στοιχεία για τις δύο τράπεζες (σύνθεση, εργαζόμενοι) κ.α.

Δημόσιο: Πλαφόν και στις προαγωγές



 Αν ήταν διαφορετικά θα λέγαμε" Δουλειά δεν είχε ο διάβολος..."   
Πλαφόν στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπορούν να προάγονται από ένα βαθμολογικό κλιμάκιο στο επόμενο, βάζει η κυβέρνηση.

Σκάφος με λαθρομετανάστες εμβόλισε το πλωτό του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας!

Πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. το Κέντρο Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε, από πλωτό περιπολικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για την ύπαρξη Θ/Γ σκάφους με σημαντικό αριθμό παράνομων μεταναστών, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. δυτικά βορειοδυτικά των Αντιπαξών.

Από τις 8 π.μ. της Δευτέρας τα αποτελέσματα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν από το πρωί στο Διαδίκτυο. Πίνακες θα αναρτηθούν και στα λύκειαΣτις 08:00 το πρωί της Δευτέρας θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από το πρωί της ίδιας μέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο).

Ισπανία: Διαδήλωση των "Αγανακτισμένων", κατά του "χρυσού κανόνα", και των "ισοσκελισμένων προϋπολογισμών"

Ισπανία: Διαδήλωση των "Αγανακτισμένων", κατά του "χρυσού κανόνα", και των "ισοσκελισμένων προϋπολογισμών"Εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι προέρχονταν κυρίως από το κίνημα των "αγανακτισμένων", διαδήλωσαν την Κυριακή στη Μαδρίτη εναντίον ενός σχεδίου συνταγματικής μεταρρύθμισης το οποίο καθιερώνει έναν "χρυσό κανόνα" δημοσιονομικής σταθερότητας και ζητώντας να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το θέμα αυτό, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

HΠΑ-Κυκλώνας Αϊρίν: Στους 14 ανέρχονται οι νεκροί


HΠΑ-Κυκλώνας Αϊρίν: Στους 44 ανέρχονται οι νεκροίΟ αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα Αϊρίν στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ ανήλθε στους 14, με δύο νέους θανάτους να καταγράφονται στο Νιου Τζέρσεϊ.
Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου πως μία γυναίκα πέθανε όταν το αυτοκίνητό της έπεσε σε χείμαρρο και πως ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Έρχονται οι ελεγκτές και εμείς έχουμε ήδη χρεοκοπήσει

Απο το επίκεντρο

Έρχονται οι ελεγκτές, διαλαλούν τα κανάλια, και θα κάνουν τα πάντα φύλλο και φτερό. "Δεν φταίει", λένε, "η ύφεση για την υστέρηση εσόδων. Κάτι δεν κάνετε καλά". Οι σοφοί πιστεύουν ότι οι λύσεις τους δουλεύουν. Ή μήπως θέλουν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ύφεση; Πως; Μα με το να μας αναγκάσουν να πάρουμε περισσότερα μέτρα.

Μήπως να κλείναμε τα χρηματιστήρια;


Ας σκεφτούμε για λίγο τι είναι τα χρηματιστήρια ή μάλλον γιατί συστάθηκαν. Λοιπόν, στα χρηματιστήρια πάει μια εταιρία προκειμένου να αντλήσει ρευστό παρέχοντας ως αντάλλαγμα μετοχές. Οι μετοχές πρέπει να αντιστοιχούν στην αξία της εν λόγω εταιρίας.

Η "LeFigaro" για τον Μ. Αλέξανδρο


Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 115 ολόκληρες σελίδες θα αφιερώσει το γαλλικό περιοδικό «Figaro Hors-sorie» στην παρουσίαση της...
ιστορικής και γεωγραφικής διαδρομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την αρχαία Μακεδονία, τον ερχόμενο Οκτώβριο.