Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Αναπόφευκτη η διάλυση της ευρωζώνης


Η "ελεγχόμενη διάλυση" της ζώνης του ευρώ είναι αναπόφευκτη, αν δεν υπάρξει αληθινή αποφασιστικότητα από τις ευρωπαϊκές ελίτ να σώσουν το κοινό νόμισμα, δήλωσε ο πολωνός υπουργός Οικονομικών Γιάτσεκ Ροστόφσκι, η χώρα του οποίου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ.

Στην Προκρούστια κλίνη ξανά το ασφαλιστικό


 Όπως όλα δείχνουν, η τρόικα ζητά απ' τον ΟΑΕΔ να πάει σε γενική μείωση των επιδομάτων ή να θεσπίσει εισοδηματικά κριτήρια, μια εισήγηση που είχε γίνει από πέρυσι.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το νέο νόμο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης


Μετά τις αποφάσεις του Πολυτεχνείου και του πανεπιστημίου Αθηνών να μεταφέρουν την εξεταστική τους περίοδο, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο φοιτητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη των σχολών για πέντε ημέρες και να πραγματοποιήσουν νέες γενικές συνελεύσεις από Δευτέρα.

Η συγγνώμη του Ντομινίκ


Τη συγγνώμη του στους εργαζόμενους του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου (ΔΝΤ), εξέφρασε ο Ντομινίκ Στρος Καν, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού, στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην Αλγερία η οικογένεια Καντάφι


Καταφύγιο στην Αλγερία βρήκαν η σύζυγος του Μουαμάρ Καντάφι και τρία παιδιά του, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών της Αλγερίας. Στο μεταξύ αντικαθεστωτικοί ισχυρίζονται ότι σκοτώθηκαν ο γιος του λίβυου συνταγματάρχη Χάμις Καντάφι αλλά και ο επικεφαλής πληροφοριών Αμπντουλάχ αλ Σενουσί.

Βαρύς ο απολογισμός από το πέρασμα του «Αϊρίν»


Σε 40 ανέρχονται οι νεκροί από την τροπική καταιγίδα «Αϊρίν» που μπορεί να μην έπνιξε τη Νέα Υόρκη αλλά έχει πλήξει με ιδιαίτερη σφοδρότητα άλλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΑΠ ΤΕΦΑΑ: Στο ίδιο έργο ηθοποιοί ΠΑΣΟΚ – ΝΔ διέλυσαν τη δημόσια δωρεάν παιδεία


ΔΑΠ ΤΕΦΑΑ: Στο ίδιο έργο ηθοποιοί ΠΑΣΟΚ – ΝΔ διέλυσαν τη δημόσια δωρεάν παιδείαΑκολουθεί ανακοίνωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ των ΤΕΦΑΑ που χτυπά αλύπητα τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Νέα Δημοκρατία. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο νέος νόμος που ψήφισαν από κοινού οι συμφοιτητές και συγκάτοικοι στην Αμερική Γιωργάκης Παπανδρέου και Αντωνάκης Σαμαράς μετατρέπει τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σε ανώνυμες εταιρείες.