Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

«Παράθυρο» για απολύσεις στο Δημόσιο


«Παράθυρο» για απολύσεις στο Δημόσιο
Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών, αφήνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος μίλησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι δεν έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.


Χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ρέππας, στις δηλώσεις του στο Κανάλι 9 είπε ότι οι στόχοι απέχουν στο σύνολό του και ειδικά στον τομέα των εσόδων, ενώ σημείωσε ότι η τρόικα δεν έχει θέσει ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο.

Υπό κατάληψη πάνω από 90 σχολές και τμήματα



Δύο ξεχωριστές πορείες φοιτητών που αντιδρούν στο νέο νόμο – πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμτπης στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμός των σχολών και τμημάτων που τελούν υπό κατάληψη, τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στα ΤΕΙ.


Χιλιάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια προχώρησαν με πορεία προς τη Βουλή. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε από την Ομόνοια πορεία φοιτητών και εκπαιδευτικών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Βόμβα Αλμούνια: "Θα διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση"



Ο κ. Αλμούνια σημείωσε ότι περιμένει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συμφωνήσουν τις επόμενες εβδομάδες νέους κανόνες διακυβέρνησης της Ευρωζώνης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αρχίσει να διαλύεται πολιτικά, αν οι χώρες της Ευρωζώνης δεν δεσμευθούν για περισσότερη ενοποίηση, δήλωσε ο επίτροπος της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

Φορολογούν στο δρόμο τις εκδιδόμενες γυναίκες


Οι ιερόδουλες θα είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν 6€ τη νύχτα σε ειδικούς μετρητές που θυμίζουν παρκόμετρα. Ένα νέο μέτρο που φορολογεί στο δρόμο τις εκδιδόμενες γυναίκες εφαρμόζει η Βόννη στη Γερμανία. Το κόστος του νέου μέτρου φτάνει τα 6 ευρώ τη νύχτα.

Ο Καντάφι απειλεί να πνίξει στο αίμα τη Λιβύη



Το πού ακριβώς βρίσκεται ο Καντάφι παραμένει αβέβαιο σήμερα, ημέρα που συμπληρώνονται 42 χρόνια αφότου είχε καταλάβει την εξουσία στη Λιβύη με στρατιωτικό πραξικόπημα.


Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μια "μακρά μάχη", ακόμα και αν "καεί" η Λιβύη, σε ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε σήμερα από το αραβικό δορυφορικό κανάλι Arrai.

Αδειάζει» ο Ευ. Βενιζέλος το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής


«Αδειάζει» ο Ευ. Βενιζέλος το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής
«Δεν έχει γνώση, εμπειρία και υπευθυνότητα», λέει ο υπουργός Οικονομικών


Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στο πόρισμα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής περί ανεξέλεγκτης δυναμικής του ελληνικού χρέους. «Τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα που διαθέτουν οι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) αλλά και η ΤτΕ είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Ε. Βενιζέλος και συμπληρώνει «Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων».

Ο πρόεδρος της Τσεχίας εκτός από ρατσιστής είναι και… ολίγον κλεφτάκος!

«Οι Έλληνες δεν δουλεύουν, κάθονται όλη μέρα, πίνουν ούζο και πρέπει να βγουν από την ΕΕ» απεφάνθη ο γνωστός ρατσιστής και αντευρωπαϊστής πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους.

Ξέφυγε στο 8,8% το έλλειμμα - Απειλή για νέα μέτρα!



- Δεν πιάνουμε τους στόχους ακόμη και αν εφαρμοστεί πλήρως το Μεσοπρόθεσμο!

- Η τρόικα απαιτεί νέα μέτρα και να τρέξουν γρηγορότερα τα ήδη υπάρχοντα
- Μέχρι τότε οι αποφάσεις της Συνόδου για επιμήκυνση και δεύτερο δάνειο είναι στον αέρα
- Σήμερα η νέα συνάντηση Βενιζέλου - ελεγκτών

Αργοπεθαίνουν στο ζωολογικό κήπο - Οι παράπλευρες απώλειες του πολέμου στη Λιβύη

Από τα πρώτα μέρη που εγκαταλείπονται στην τύχη τους σε πόλεις όπου σημειώνονται πολεμικές συρράξεις ή φυσικές καταστροφές είναι ι ζωολογικοί κήποι.
 Ο ανταποκριτής του CNN Nic Robertson αποκάλυψε μια ανάλογη περίπτωση στην Τρίπολη της Λιβύης. Ο Robertson πήγε στο ζωολογικό κήπο και αντίκρισε κλειδωμένες πόρτες, ενώ τον ενημέρωσαν ότι πραγματοποιούνταν εργασίες ανακαίνισης και πως δεν υπήρχαν ζώα εκεί.

Μεγάλες απώλειες για τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν

Μεγάλες απώλειες για τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν
Αιματηρός ο Αύγουστος


Ο μήνας με τις μεγαλύτερες απώλειες από το 2001 ήταν ο Αύγουστος για τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν, σύνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Σημαντική το μήνα αυτό ήταν η απώλεια τριάντα στρατιωτών μελών της επίλεκτης μονάδας των Navy Seals, που επέβαιναν σε ελικόπτερο το οποίο κατέρριψαν οι Ταλιμπάν. Ωστόσο οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Συστήνεται μητρώο δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων


Συστήνεται μητρώο δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων
Ανασυγκροτείται το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης



Το υπουργείο Υγείας προχωρά στην ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη δημιουργία Εθνικού Συστήματος Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, και τη σύσταση εθνικού Μητρώου δικαιούχων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων.  Η συγκρότηση Εθνικού Συστήματος Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, με την ένταξη μονάδων κοινωνικής φροντίδας στο ΕΣΥ, στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος αποκατάστασης σε όλη την επικράτεια, με ενιαία δομή και φιλοσοφία.Δημοσίευση ανάρτησης

ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Παττακός και Παπαδόπουλος ξεπροβοδίζουν τον απεσταλμένο τους Κωνσταντίνο Πλεύρη (εδώ) που πήγαινε στον φίλο του Μουαμάρ Καντάφι (κάτω).

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ

Ο πρώτος που συνδέθηκε στενά προσωπικά και πολιτικά με τον λίβυο δικτάτορα, εκπροσωπώντας τους έλληνες συνταγματάρχες συναδέλφους του, ήταν ο ιδρυτής του «Κόμματος της 4ης Αυγούστου» και εθνικοσοσιαλιστής θεωρητικός Κωνσταντίνος Πλεύρης


1 Σεπτέμβρη 1969: Ο συνταγματάρχης Καντάφι ανατρέπει με πραξικόπημα τον βασιλιά Ιντρίς και αναλαμβάνει την εξουσία στη Λιβύη.

  Ολα έχουν ένα τέλος..................

Σεπτέμβριος 1969: Ο 28χρονος συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι, μαζί με μια ομάδα νεαρών αξιωματικών, επηρεασμένοι από το παράδειγμα του Νάσερ στην Αίγυπτο (βλ. κίνημα Αραβικού Εθνικισμού και Iσλαμικού Σοσιαλισμού), ανατρέπουν με πραξικόπημα τον βασιλιά Ιντρις που βρισκόταν στην εξουσία από το 1951.  

1 Σεπτεμβρίου Γιορτάζουν:

Αδαμάντιος, Αδαμαντία, Αθηνά, Αντιγόνη, Ασπασία, Αφροδίτη, Διαμαντής, Διαμάντω, Δωδώνη, Ελπινίκη, Ερασμία, Ερατώ, Ευτέρπη, Θαλής, Θάλεια, Θεανώ, Θεονύμφη, Καλλιρρόη, Καλλίστη, Κλειώ, Κλεονίκη, Κλεοπάτρα, Κοραλία, Μαντώ, Μαργαρίτα, Μαριάνθη, Μελέτιος, Μελπομένη, Μόσχω, Ουρανία, Πανδώρα, Πηνελόπη, Πολύμνια, Πολυνίκη, Σαπφώ, Συμεών, Τερψιχόρη, Χάιδω, Χαρίκλεια

Διασπασμένη η οικογένεια Καντάφι

Ο γιος του Καντάφι, Σέιφ αλ Ισλάμ
Διασπασμένη φαίνεται η οικογένεια του Μουαμάρ Καντάφι καθώς απόψε ένας από τους γιους του Σεΐφ αλ-Ισλάμ έκανε έκκληση για «αντίσταση», ενώ ο αδελφός του Σαάντι δήλωσε πρόθυμος να παραδοθεί προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία στη χώρα.

O Σεΐφ αλ-Ισλάμ, μέσω ηχητικού μηνύματος που μετέδωσε το δορυφορικό κανάλι Arrai, με έδρα τη Δαμασκό δήλωσε: "Σας μιλάω από ένα προάστιο της Τρίπολης. Θέλουμε να καθησυχάσουμε τον λαό της Λιβύης, είμαστε ακόμα εδώ, η αντίσταση συνεχίζεται και η νίκη είναι κοντά". "Κάθε Λίβυος είναι Μουάμαρ Καντάφι, κάθε Λίβυος είναι Σεΐφ αλ-Ισλάμ. Όπου και αν βρεθείτε μπροστά στον εχθρό, πολεμήστε τον", πρόσθεσε. Ο ίδιος μίλησε και για τον πατέρα του Μουαμάρ λέγοντας : "Ο ηγέτης είναι καλά".

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: 11ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ



Ένας 11χρονος που πήρε έναν κάδο απορριμάτων κατά τις ταραχές και τις λεηλασίες, που σημειώθηκαν για πέντε ημέρες νωρίτερα αυτόν το μήνα στη Βρετανία, καταδικάστηκε σήμερα να τεθεί υπό...

καθεστώς επίβλεψης για 18 μήνες.
Ο 11χρονος πιστεύεται ότι είναι το πιο μικρό σε ηλικία άτομο που διώκεται σε σχέση με τις ταραχές.

"ANAKΡΙΒΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΑ" ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ



Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ανατέθηκε στο αμερικανικό νομικό γραφείο Cleary, Gottlieb, Steen and Hamilton LLP η προετοιμασία μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. «Τα σενάρια είναι και ανακριβή και  ύποπτα και απολύτως αντίθετα προς τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης» τονίζει το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι ο διορισμός του εν λόγω γραφείου ως νομικού συμβούλου της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει ανακοινωθεί ευθύς εξ αρχής και αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων και των αποφάσεων της Συνόδου και «τίποτε άλλο».

Ο Σαάντι Καντάφι δηλώνει έτοιμος να παραδοθεί

Έτοιμος να παραδοθεί είναι ο Σαάντι Καντάφι, ένας από τους γιους του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης, o oποίος ανέφερε ότι επιθυμεί να «σταματήσει η αιματοχυσία» στη Λιβύη.

Σε συνέντευξη που έδωσε απόψε στο τηλεοπτικό κανάλι Al-Arabiya είπε:
«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που είναι στην εξουσία, οι εξεγερμένοι είναι αδέλφια μας», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι υπάρχει μια διάσπαση στην οικογένεια Καντάφι.

«Αν η παράδοση μου σταματήσει την αιματοχυσία, είμαι έτοιμος να παραδοθώ και απόψε», τόνισε ο Σαάντι Καντάφι.