Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

3 Σεπτεμβρίου 1843: Ξεσπά η επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου, που ανάγκασε το βασιλιά Όθωνα να παραχωρήσει Σύνταγμα.

 Με τον όρο επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου περιγράφονται τα γεγονότα του 1843, τα οποία κατέληξαν στην παραχώρηση συντάγματος από τον Όθωνα και στην μετάβαση της Ελληνικής πολιτείας από την απόλυτη μοναρχία στη συνταγματική μοναρχία.
Το 1840, ο Μακρυγιάννης ίδρυσε μια παράνομη οργάνωση, με σκοπό την επιβολή συντάγματος. Στην οργάνωση σύντομα μυήθηκαν οπλαρχηγοί και αγωνιστές του '21, οι οποίοι είχαν παραγκωνισθεί από τους Βαυαρούς. Τα μέλη της οργάνωσης δεσμεύονταν με όρκο στην πατρίδα και στην Ορθοδοξία. Μερικοί από τους οπλαρχηγούς που μυήθηκαν ήταν οι Θεόδωρος Γρίβας, Μήτρος Δεληγιώργης, Κριεζιώτης κ.α.

«Κολέγιο» θέλει να κάνει ο πρωθυπουργός το Μαξίμου


Το μοντέλο του «Κολεγίου των Επιτρόπων», που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προετοιμασία των συνεδριάσεων της, φέρεται να ετοιμάζεται να υιοθετήσει το Μέγαρο Μαξίμου για τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τα φαινόμενα αντιπαράθεσης βουλευτών για τα υπό συζήτηση νομοσχέδια.

Υπάρχουν αλήτες ταξιτζήδες? ΝΑΙ υπάρχουν!!!!!!!


 

Στείλτε μας σχόλια στο email "taxikleftis@ymail.com"

ΤΑΧΙ (κίτρινο) με αρ. κυκλοφορίας .,,,,,,,,. οδηγός 40-45 χρόνων περίπου. Με στολή «μακρύ σώβρακο» (το λένε και ΣΟΡΤΣ)
Τετάρτη 10-8-2011 και ΄ώρα 9:45, πήραμε ένα ΤΑΧΙ από Ιλίσια για το λιμάνι του Πειραιά. Οι δρόμοι ήταν άδειοι. Καθόλου κίνηση. Ο Οδηγός ήταν ομιλητικός. Μάθαμε ότι οι κόρες του είναι στο Πευκί της βόρειας Εύβοιας, μας εκανε πολιτική ανάλυση.... Έτσι δε προσέξαμε το ρολόι. Όταν κατεβήκαμε, μας ζήτησε 19 ευρώ. Του ζητήσαμε απόδειξη . Μας είπε ότι έχει τη μηχανή στο μάστορα,και με ταχύτητα μπήκε στο ΤΑΧΙ και εξαφανίσθηκε, αφού μας έδωσε 1 ευρώ ρέστα από το 20/ρικο που του δώσαμε. Ηταν η αρχή των διακοπών μας.

Τους «κατάπιε» το παλιρροϊκό κύμα

Τους «κατάπιε» το παλιρροϊκό κύμα
Χιλιάδες κόσμου πήγε στις όχθες του ποταμού Qiantang στην πόλη Haining της επαρχίας Zhejiang στην ανατολική Κίνα για να παρακολουθήσει ένα εντυπωσιακό φαινόμενο της Μητέρας Φύσης.

Συνελήφθησαν 21 άτομα - Στο κυνήγι των «χακτιβιστών» Anonymous οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ολλανδία

Οι Anonymous διατείνονται ότι δεν έχουν κεντρικό πυρήνα ή αρχηγόΟυάσινγκτον
Πάνω από 20 άτομα συνελήφθησαν στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ολλανδία, ως μέλη της οργάνωσης χάκερ με την ονομασία Anonymous, μετά από αστυνομικές έρευνες για τις κυβερνο-επιθέσεις. Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στη Φλόριντα, το Σαν Φρανσίσκο, την Αλαμπάμα, την Αριζόνα, την Καλιφόρνια και το Νιου Τζέρσι, όπου το FBI ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί 16 άτομα.  Ανάμεσα στους συλληφθέντες στις ΗΠΑ οι 14 θεωρούνται ύποπτοι για την επίθεση στην ιστοσελίδα PayPal.

Νέες συλλήψεις στη Βρετανία κατά των LulzSec και Anonymous


Οι «χακτιβιστές» Anonymous έγιναν περισσότερο γνωστοί ως υπερασπιστές του WikiLeaks
Λονδίνο


Τέσσερα ακόμα άτομα συνελήφθησαν στη Βρετανία με την κατηγορία ότι είναι μέλη των διαβόητων ομάδων χάκερ LulzSec και Anonymous, οι οποίες έχουν αναλάβει την ευθύνη για κυβερνοεπιθέσεις σε σημαντικούς στόχους. Στο μεταξύ, 14 ύποπτοι που είχαν συλληφθεί νωρίτερα στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο δικαστήριο.

Με ομιλία του πρωθυπουργού ανοίγει το Σάββατο η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την είσοδο του στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Χαρακτήρα βαρύνουσας πολιτικής παρέμβασης, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και του εντεινόμενου κλίματος αβεβαιότητας στην ελληνική κοινωνία, αποκτά η ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο γήπεδο Τάε-Κβο-Ντο. Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα ανοίξει ο πρωθυπουργός, στις 10:45 το πρωί, αφού προηγηθεί η εισήγηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη. Θα ακολουθήσει η ομιλία του πρωθυπουργού . Το μεσημέρι αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των συνέδρων και οι εργασίες θα λήξουν το απόγευμα με τις δευτερολογίες.

«Ανεύθυνα και παρακινδυνευμένα» τα σενάρια για νέα μέτρα στην Ελλάδα, λέει η Κομισιόν



Ανεύθυνο και παρακινδυνευμένο θα ήταν εκ μέρους της Κομισιόν να υπεισέλθει σε σενάρια περί ανάγκης λήψης πρόσθετων μέτρων από την Ελλάδα, ενώ οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και τρόικας συνεχίζονται, τόνισε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, σε δηλώσεις του μετά την αποχώρηση της τρόικας.


Αντίθετα, επέμεινε στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής από την Ελλάδα όλων των ήδη συμφωνηθέντων μέτρων προκειμένου να υπάρξει σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών.

A View From the Chamber: New Democracy MPs Discuss Early



1. (C) Summary. In an effort to take the pulse of the governing

New Democracy (ND) party, Polcouns and Poloff on 13 July met with
two junior deputies, Apostolos Tzitzikostas and Christos
Staikouras, and a vice-president of the Parliament, Elsa
Papadimitriou, to discuss the government's agenda. Each of the
deputies was eager to demonstrate that the government of Prime
Minister Konstantinos Karamanlis retained vitality and a commitment
to reform. They noted that the government would be pressing ahead
with efforts to restructure the bloated government bureaucracy and
loss-making state-owned enterprises like the Hellenic Railway

Organization.

ΝΔ: Να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τα ταξί ο Ραγκούσης

ΝΔ: Να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τα ταξί ο Ραγκούσης
Να παρουσιάσει τις προτάσεις της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί και "να ξεκαθαρίσει, επιτέλους, τη θέση του" κάλεσε τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

WikiLeaks: Δημοσίευσε όλα τα διπλωματικά τηλεγραφήματα που είχε

WikiLeaks: Δημοσίευσε όλα τα διπλωματικά τηλεγραφήματα που είχε
 Όλα τα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που είχε στην κατοχή του ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του ο ιστότοπος WikiLeaks, που διευκολύνει και οργανώνει την αποκάλυψη μυστικών εγγράφων.

Ολόκληρη η συνέντευξη Βενιζέλου



Ευ. Βενιζέλος: Σας ευχαριστώ πολύ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση να έρθετε στη συνάντησή μας, μέσα σε δύο ώρες. Θεωρήσαμε χρήσιμο για σας και κυρίως για την έγκυρη και άμεση ενημέρωση του ελληνικού λαού, να οργανώσουμε αυτή τη συνέντευξη, προκειμένου να ενημερωθείτε πλήρως και αυθεντικά, για το που βρίσκονται οι συζητήσεις μας με τους θεσμικούς μας εταίρους, με την τρόικα και για το πώς εξελίσσονται ορισμένα άλλα πολύ βασικά πράγματα, που συνδέονται με την εκτέλεση των αποφάσεων της Ευρωζώνης στις 21ης Ιουλίου.

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις Βενιζέλου-τρόικας - Διεκόπησαν οι συνομιλίες - Όλα στον αέρα


Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις Βενιζέλου-τρόικας - Διεκόπησαν οι συνομιλίες -  Όλα στον αέρα
Δραματική τροπή, πήραν αργά χθες βράδι, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς οι δύο πλευρές, οδηγήθηκαν σε ευθεία σύγκρουση για την ανάγκη ανάληψης πρόσθετων μέτρων, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι συνομιλίες.

2 Σεπτέμβρη 1829: Υπογράφεται η Συνθήκη της Αδριανούπολης, βάσει της οποίας η Πύλη αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Ελλάδας



 
Η Συνθήκη Ειρήνης της Αδριανούπολης (ή Συνθήκη του Εντιρνέ) σήμανε το τέλος του Ρωσο-Τουρκικού πολέμου του 1828-1829 ανάμεσα στην Ρωσική Αυτοκρατορία και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Υπογράφτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1829 στην Αδριανούπολη από τον ρώσο Κόμη Αλεξέι Ορλώφ και τον τούρκο Αμπντούλ Καντίρ-μπεη.[1] Η Οθωμανική Αυτοκρατορία παρείχε πρόσβαση στην Ρωσία στις εκβολές του Δούναβη και στα κάστρα του Akhaltsikhe και του Akhalkalaki στην Γεωργία. Ο Σουλτάνος αναγνώρισε στην Ρωσία την κατοχή της Γεωργίας και των Χανάτων του Ερεβάν και του Ναχιτσεβάν τα οποία είχαν παραχωρηθεί στον Τσάρο από την Περσία με την Συνθήκη του Τουρκεμτσάι ένα χρόνο νωρίτερα.

«Πέταξαν το μπαλάκι» στον ΟΗΕ οι «Φίλοι για μια νέα Λιβύη»



Την αναγνώριση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου από τον ΟΗΕ ως την νόμιμη εκπροσώπηση των λίβυων καθώς και τη γενική αποδέσμευση των καταθέσεων της Λιβύης με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησαν με κοινό ανακοινωθέν οι συμμετέχοντες στη Διάσκεψη για τη Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Σαν σήμερα 2 Σεπτεμβρίου



490 π.Χ: Οι Πέρσες εισβάλουν στην Ελλάδα και οι Αθηναίοι προ του κινδύνου στέλνουν τον Φειδιππίδη στη Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια.

31 π.Χ: Η Ναυμαχία του Ακτίου μεταξύ του Οκταβιανού και της συμμαχίας Μάρκου Αντωνίου και Κλεοπάτρας. Ο Οκταβιανός αναδεικνύεται νικητής και λίγο αργότερα αναλαμβάνει αυτοκράτορας της Ρώμης.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ



Tα σύγχρονα κράτη δεν πρέπει να περιορίζουν τις ελευθερίες στο Διαδίκτυο, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, προφανώς προσπαθώντας να μετριάσει τις ανησυχίες ότι η κυβέρνησή του θα μπορούσε να πατάξει τους διαφωνούντες...

εν όψει των εκλογών.

Ο Πούτιν, που επί μακρόν υπήρξε αξιωματικός της Σοβιετικής KGB, και εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην προεδρία στις εκλογές του Μαρτίου του 2012, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση έχει τα μέσα για τον περιορισμό των ελευθεριών στο Διαδίκτυο αλλά τόνισε ότι θα ήταν ηθικά λάθος να το πράξει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 120.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Πρόγραμμα - μαμούθ για την απασχόληση την προσεχή τριετία περίπου 120.000 ανέργων σε έργα των δήμων όλης της χώρας με την μέθοδο της επιστασίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης. Ο κ. Καστανίδης διευκρίνησε ότι οι ο κάθε άνεργος που θα...

προσληφθεί με αυτή τη διαδικασία θα μπορεί να κάνει ως και 135 ημερομίσθια το χρόνο.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ WIKILEAKS


ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ WIKILEAKS


Χωρίς κανένα έλεγχο και με φανερά, πλέον, τα στοιχεία πολλών εμπλεκομένων, κυκλοφορούν πλέον στο διαδίκτυο χιλιάδες απόρρητα έγγραφα και τηλεγραφήματα πρεσβειών τα οποία είχε στην κατοχή του η διαδικτυακή πλατφόρμα του Wikileaks. Οι ίδιοι οι υπέυθυνοι του ιστότοπου δήλωσαν πως δεν ελέγχουν

πλέον τα έγγραφα καθώς έχει «σπάσει» ο κωδικός ασφαλείας τους με αποτέλεσμα να έχουν αποκαλυφθεί στοιχεία τα οποία οι ίδιοι κρατούσαν κρυφά.

«Ήρθα για να παίξω τον πρόεδρο, όχι για να γίνω πρόεδρος» λέει ο Τζορτζ Κλούνεϊ


Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αστειεύεται με τους δημοσιογράφους στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας
Ενδιαφέρεται για την πολιτική, έχει μεγάλο κοινωνικό έργο, παίζει έναν κυβερνήτη των Δημοκρατικών. Όμως, όχι. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν επιθυμεί να ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική, ούτε να αναλάβει πολιτικό ρόλο: δεν θα ακουστεί ποτέ το «Τζορτζ Κλούνεϊ για πρόεδρος». «Έχουμε έναν έξυπνο πρόεδρο που αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στο να κυβερνήσει. Γιατί να θέλει κανείς να προσφερθεί εθελοντικά για αυτή τη δουλειά;» αναρωτιέται ο ίδιος. Η ταινία του The Ides of March έκανε πρεμιέρα στη Βενετία και απέσπασε θετικά σχόλια. Πολλοί, μάλιστα, θεωρούν δεδομένη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία του Ράιαν Γκόσλινγκ.


Διαψεύδει δημοσίευμα περί κατάργησης της Στρατιάς Αιγαίου ο «υπαρχηγός» του Ερντογάν


Το πρωτοσέλιδο της Radikal
Θέμα κατάργησης της τουρκικής Στρατιάς Αιγαίου φέρεται να έχει θέσει ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Χουσεΐν Τσελίκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal. Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Τσελίκ, ο οποίος θωρείται ο δεύτερος στην ιεραχία του κόμματος μετά τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα διέψευσε το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι στις δηλώσεις του προς την εφημερίδα δεν ανέφερε κάτι περί «κατάργησης της Στρατιάς Αιγαίου».

Συμμετοχή Παπανδρέου στη Διάσκεψη του Παρισιού- Με αποστολή πόσιμου νερού θα συμβάλει η Ελλάδα στην ανασυγκρότηση της Λιβύης

Η έλλειψη πόσιμου νερού είναι μέρος της γενικότερης ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα λόγω του εμφυλίου (στη φωτ. μαλτέζικο πλοίο παραδίδει νερό στη χώρα την Πέμπτη
 Την πρόταση αποστολής πόσιμου νερού στη Λιβύη από την Ελλάδα, ως μέρος των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο εμφύλιος, κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Διάσκεψη του Παρισίου. Επιπλέον, η Αθήνα θεωρεί ότι η Κρήτη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ως κόμβος για τη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και τη μεταφορά τραυματισμένων. Μετά το τέλος των εργασιών της Διάσκεψης, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε στα ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης τη θέληση της Ελλάδας να συμβάλλει στην όλη προσπάθεια αναδιοργάνωσης της Λιβύης.