Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Προοδευτική Έξοδος από την Κρίση - Με προοδευτική διακυβέρνηση και με προοδευτικές πολιτικές για την ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗN ΚΡΙΣΗ


 http://www.proodeftiki-exodos.gr/

 Θέσεις της ανοιχτής συνάντησης για την προοδευτική πολιτική εξόδου από την κρίση ( αναλυτικό κείμενο).

Κεφάλαιο 1. Βασικές Προϋποθέσεις:
Για την έξοδο από την κρίση που με βάση τα πραγματικά δεδομένα, θα είναι απαραίτητη μια περίοδος έντονων προσπαθειών όλων, πέραν της προσεχούς οκταετίας. Η νεοφιλελεύθερη κυριαρχία τόσο στην Ε.Ε. όσο και στη χώρα μας και μέσω της εγκατάστασης του Δ.Ν.Τ. στους κόλπους της, οδήγησε σε ήττα της πολιτικής και ιδιαίτερα σε ήττα της Προοδευτικής πολιτικής. Οδήγησε σε ήττα τις δυνάμεις της εργασίας. Δεν μιλάμε πλέον για κρίση εισοδήματος, για κρίση ανεργίας, θα μιλάμε για τους ανθρώπους της κρίσης. Η ανασύνταξη της Προοδευτικής πολιτικής είναι από τις βασικές προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας

Η ομιλία Παναγιωτακόπουλου στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ



Από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Σήμερα 3 του Σεπτέμβρη αναρωτιέμαι αν είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τα 37 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ή να συνυπογράψουμε τον πολιτικό του θάνατο.
Αν είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε την πίστη μας στις αρχές και τα οράματα που μας ενέπνευσαν, μας στράτευσαν, μας κινητοποίησαν ή για να καλύψουμε τη μετάλλαξη του κινήματος μας σε ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό, χωρίς αρχές και οράματα, με μόνο συνδετικό κρίκο τη σημερινή διαχείριση της εξουσίας.

Αν είμαστε εδώ για να χειροκροτήσουμε και να στηρίξουμε κυβερνητικές επιλογές για τις οποίες ποτέ δεν ρωτηθήκαμε, ποτέ δε συμφωνήσαμε και που ταυτόχρονα αποτελούν βίαια παραβίαση των όσων συμφωνήσαμε στο τελευταίο μας συνέδριο.

«Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση». Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ , αυτές τις αρχές θα υπερασπισθούμε,




Ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα θέτουν οι Βρυξέλλες


Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν επέμεινε στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής από την Ελλάδα όλων των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών
Στο κρίσιμο δεκαήμερο που θα ακολουθήσει έως την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα καθοριστικές θα είναι οι συζητήσεις στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά κυρίως στις άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν επέμεινε στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής από την Ελλάδα όλων των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών


Σε προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης και αποδραματοποίησης του κλίματος αδιεξόδου σχετικά με την αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας και την καταβολή της 6ης δόσης των δανείων επιδόθηκε χθες η Κομισιόν.

Λαχανικά: Φυσική ασπίδα απέναντι στον καρκίνο


 Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο (AICR) εκτιμά πως αν η μοναδική διαιτητική παρέμβαση που κάναμε αφορούσε την αύξηση των φρούτων και λαχανικών που καταναλώνουμε καθημερινά σε 5 μερίδες, θα είχαμε μείωση του ρίσκου για εκδήλωση καρκίνου γενικά, έως και 20%. Η προστατευτική δράση των λαχανικών συγκεκριμένα, οφείλεται σε μια πληθώρα ουσιών (φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και δεκάδες άλλα βιοενεργά συστατικά) που δρουν είτε μεμονωμένα είτε συνεργιστικά.

Επελέγη ο τρόπος κατάρρευσης των ελληνικών τραπεζών



Με ένα δρακόντειο νομοσχέδιο που κατέθεσε εσπευσμένα η κυβέρνηση, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στην οικονομία και την ασφυξία του τραπεζικού συστήματος, επιχειρεί να περισώσει ότι μπορεί και να βάλει χέρι στα εγχώρια golden boys. Ανάμεσα στα υπόλοιπα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα του τραπεζοκτόνου νόμου, τα οποία μπορείτε να δείτε με αρκετές λεπτομέρειες στο διαδίκτυο, υπάρχει μια λεπτομερής αναφορά στον τρόπο που επελέγη τελικά για την επικείμενη χρεοκοπία των τραπεζών. Μάλιστα το όλο σχέδιο δείχνει να είναι εμπνευσμένο από την επιτυχή πώληση της Ολυμπιακής επί κυβερνήσεως Ν.Δ.

ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ



Τον Ισραηλινό πρέσβη αποφάσισε να απελάσει η Τουρκία, εξαιτίας της άρνησης του Ισραήλ να απολογηθεί για την περυσινή επίθεση στον διεθνή στολίσκο με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ Τούρκους πολίτες και σε έναν Αμερικανό τουρκικής καταγωγής. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλεται η στρατιωτική συνεργασία της Άγκυρας με το Ισραήλ, ενώ πρόσθεσε πως η Τουρκία περιορίζει τη διπλωματική παρουσία της στο Ισραήλ.

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



Νέα ραντεβού στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλης της χώρας έχουν δώσει στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου οι Αγανακτισμένοι. Με σύνθημα "οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού", οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν δυναμικά με σκοπό να στείλουν ένα νέο ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.


Προσφυγή στο ΣτΕ για το νόμο-πλαίσιο αποφάσισαν οι πρυτάνεις στην έκτακτη σύνοδο


Ψήφισμα, με το οποίο καλούν όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων, εξέδωσαν κατά την έκτακτη σύνοδό τους οι πρυτάνεις. Παράλληλα, δεσμεύονται ότι θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για όλες τις ρυθμίσεις που εγείρουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας.

Η μαραθώνια έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων, που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και οι πρυτάνεις αναχώρησαν για την έδρα τους έχοντας στις αποσκευές τους δράσεις και προτάσεις για την επόμενη μέρα στα ΑΕΙ.