Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ 10 ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ



Ρεπορτάζ: Δ.Καδά, Μ.Αγρολάμπος, Θ.Τσάρος

(απο Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ σε δέκα σημεία έκανε η τρόικα στην κυβέρνηση, ζητώντας σε αυστηρό τόνο εδώ και τώρα να αναλάβει δράση χωρίς πισωγυρίσματα. Οι εκπρόσωποί της έκαναν λόγο για δίμηνη απραξία και ζήτησαν ανάληψη πρωτοβουλιών εντός της εβδομάδος. Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι η τρόικα θα περιμένει τις επόμενες ημέρες από την κυβέρνηση να δουλέψει ξεπερνώντας διαφωνίες και αναστολές. Οι επιτηρητές κατέστησαν σαφές ότι, ενώ στο πεδίο του προϋπολογισμού υπάρχει ανοχή λόγω της οξύτερης ύφεσης, στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων οι δικαιολογίες έχουν στερέψει.

AΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


Σε ηλικία 106 ετών απεβίωσε ο ομογενής Αργύριος Νίκιας, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν ο γηραιότερος Έλληνας της Αυστραλίας. Ο Αργύρης Νίκιας καταγόταν από το Βρονταμά Λακωνίας, έναν τόπο που λάτρευε, και επιθυμούσε να «επιστρέψει» μετά το θάνατό του. Ο 68χρονος γιος του Παναγιώτης είπε ότι θέλησε να ικανοποιήσει την επιθυμία του πατέρα του. «Σκέφτηκα να ενταφιαστεί εδώ για να μπορώ να του ανάβω το καντήλι. Όμως εκείνος ήθελε να πάει στο σπίτι του, στο χωριό μας, δίπλα στην σύζυγό του και μάνα μου, στα λατρευτά χώματά μας.

ΘΥΣΑΥΡΟ 40,2 ΔΙΣ "ΚΡΥΒΕΙ" Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ


Ρεπορτάζ : Χρήστος Κολώνας

(από το Έθνος της Κυριακής)

Τον θησαυρό αξίας 40,2 δισ. ευρώ που βρίσκεται στα έγκατα της ελληνικής γης φέρνει στην επιφάνεια από το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση. Ξεκινά διαγωνισμούς για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Πρόκειται για τα Μη Ενεργειακά Μεταλλικά Ορυκτά που ως έναν μεγάλο βάθμο βρίσκονται αναξιοποίητα και, όπως δηλώνει στο "Εθνος της Κυριακής" ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης, "τους επόμενους μήνες θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε νέους διεθνείς διαγωνισμούς για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου".

Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα και γρήγορα, λέει η Άννα Διαμαντοπούλου


Ο υπουργός σήμερα είναι σαν μονομάχος σε αρένα με λιοντάρια, λέει η κ.Διαμαντοπούλου
Την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μεγάλες και γρήγορες αλλαγές υπό την πίεση της κρίσης τονίζει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «ο υπουργός σήμερα είναι σαν μονομάχος σε αρένα με λιοντάρια». Λέει «ναι» στις απολύσεις στο Δημόσιο για τους «ασυνείδητους» δημοσίους υπαλλήλους και στη διαμόρφωση μίας δίκαιης βάσης για όλους τους μισθούς. Σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» η κ.Διαμαντοπούλου επισημαίνει τον κίνδυνο αδυναμίας υλοποίησης του συμφωνημένου πακέτου της 21ης Ιουλίου, ενώ τονίζει ότι «η συναίνεση βοηθάει στις μεγάλες αποφάσεις που έχει ανάγκη η χώρα για να σταθεί όρθια», ενώ «η συγκυβέρνηση θα είναι παιδί ανεξέλεγκτων κρίσεων».

Συνεχίζεται το ντόμινο καταλήψεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ ενάντια στο νόμο-πλαίσιο


Αθήνα

Συνεχίζεται το ντόμινο καταλήψεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο αυξήθηκαν τα τμήματα που έβαλαν «λουκέτο» και τα οποία ξεπερνούν πλέον τα 230.

Η εβδομάδα θα ξεκινήσει με νέες γενικές συνελεύσεις στις σχολές, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις κατά του νέου νόμου-πλαισίου.Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι καθηγητές του ΕΜΠ, οι οποίοι θα προχωρήσουν από αύριο, Δευτέρα σε 48ωρη απεργία.

«ΑΒΑTIS» στο Αγκίστρι.

http://www.hotel-abatis.gr

Για εσας που ακόμη δεν αποφασίσατε που θα πάτε διακοπές τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου και το Σεπτέμβρη, ανεπιφύλακτα σας συστήνουμε το ξενοδοχείο «ΑΒΑTIS».
Η   όμορφη και με μόνιμο χαμόγελο   Κωνσταντίνα, υπεύθυνη και  ψυχή του Ξενοδοχείου
Βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες τοποθεσίες στο Αγκίστρι μέσα στο πευκοδάσος με μαγευτική θέα προς το Σαρωνικό κόλπο και απόλυτη ησυχία, λίγα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι και το κέντρο του οικισμού της Σκάλας στο Αγκίστρι.

Προοπτικές ανάπτυξης στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών


Προοπτικές ανάπτυξης στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών
Δύο λέξεις αρκούν για να περιγράψουν με ακρίβεια την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα ως προς την ανάπτυξη της καλλιέργειας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών: Ανεκμετάλλευτος πλούτος.

Αν εξαιρέσει κανείς τον Κρόκο Κοζάνης, τη μαστίχα Χίου και το τσάι βουνού της Βρύναινας, των οποίων η παραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση, διάθεση, λειτουργεί σε εξαιρετική βάση εδώ και πολλά χρόνια, είναι πολύ λίγες οι οργανωμένες καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Στο διεθνές δικαστήριο θα προσφύγει η Τουρκία - Αμφισβητεί τη νομιμότητα του αποκλεισμού στη Λωρίδα της Γάζας


Στο διεθνές δικαστήριο θα προσφύγει η Τουρκία
Στο διεθνές δικαστήριο θα προσφύγει την επόμενη εβδομάδα η Τουρκία, για να αμφισβητήσει τη νομιμότητα του αποκλεισμού που επιβάλλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, την ανακοίνωση έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στο τουρκικό κανάλι TRT.

Νέα σενάρια για την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ


Μας σπρώχνουν στην έξοδο
 Άκρως επικίνδυνες σκέψεις για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αρχίζουν να αναπτύσσονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δημιουργώντας σοβαρές αμφιβολίες γοα το πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η προσπάθεια οικονομικής εξυγίοανσης που επιχειραίται τα τελευταία δύο χρόνια.


Όσο τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας δεν χαλιναγωγούνται και η ύφεση εξακολουθεί να κινείται εκτός ελέγχου, τόσο ενισχύονται οι φωνές και οι απόψεις επιφανών οικονομικών αναλυτών και θεσμικών στελεχών που εισηγούνται την απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ.

Διαφωνεί με αντικαθεστωτικούς και ΝΑΤΟ


Η Κούβα θέλει «νόμιμη κυβέρνηση» στη Λιβύη
Η Κούβα γυρίζει την πλάτη στους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης, ανακοινώνοντας ότι δεν αναγνωρίζει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Η κουβανική κυβέρνηση δηλώνει ότι περιμένει το σχηματισμό μιας νόμιμης κυβέρνησης χωρίς ξένη παρέμβαση.

Η Κούβα δεν θα αναγνωρίσει το ΕΜΣ, ούτε καμία άλλη προσωρινή αρχή στη Λιβύη και δεν θα αναγνωρίσει παρά μόνο μια «νόμιμη» κυβέρνηση που θα έχει προκύψει από την «ελεύθερη, κυρίαρχη και μοναδική βούληση του λιβυκού λαού, χωρίς ξένη επέμβαση», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κουβανικού υπουργείου Εξωτερικών που δημοσιοποιήθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ



Βραχυπρόθεσμη αύξηση του ελληνικού χρέους, το οποίο θα παραμείνει για πολλά χρόνια σε μη βιώσιμα επίπεδα προβλέπει ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Οικονομική Ερευνα, Ανσγκαρ Μπέλκε σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. "Πιθανώς θα δούμε μια πολύ σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους μετά το 2013 , όταν το EFSF αντικατασταθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και θα έχουν γίνει οι γερμανικές εκλογές. Τεχνικά, η διαμόρφωση του ESM θα κάνει την αναδιάρθρωση ομολόγων από ιδιώτες πολύ ευκολότερη" υποστηρίζει ο Γερμανός οικονομολόγος.

«Εκλογές αντί για δημοψήφισμα»

papariga
  Ραγδαίες και άκρως επικίνδυνες εξελίξεις, αν δεν υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση του λαού, διαβλέπει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, σε συνέντευξή της στη Real News. Η Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στο ζήτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος, λέει πως αν ο πρωθυπουργός θέλει τη γνώμη του λαού, τότε θα πρέπει να κάνει εκλογές και προσθέτει πως τα περί δημοψηφίσματος σχεδιάζονται για να παγιδευτεί ο λαός και να φανεί πως δίνει συγκατάθεση σε μέτρα και αντιδραστικές αλλαγές που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση.