Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"



«Είναι ανατριχιαστικό αλλά αποκαλυπτικό για το πού οδηγούν το λαό, το ότι ο πρωθυπουργός υπόσχεται έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια» αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο οποίο τονίζεται ότι «όλα τα άλλα που είπε δεν μπορούν να κρύψουν τα καπιταλιστικά αδιέξοδα, τη βαθιά κρίση και τις αντιθέσεις τους στην ΕΕ, τις βαριές αλυσίδες που επιχειρούν να φορέσουν στο λαό για να τον καταδικάσουν μόνιμα στη φτώχεια και στη δυστυχία».

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: "ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ"



Την εκτίμηση ότι «συνεχίζει να υφίσταται ως ισχυρό ενδεχόμενο, πριν την ουσιαστική ανάκαμψη, να εκδηλωθεί νέα οικονομική κρίση διεθνούς εμβέλειας» έκανε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγια, μιλώντας στο 37ο φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο...


Κάστρο της Πάτρας. Παράλληλα σημείωσε ότι «είναι ισχυρή η πιθανότητα να οξυνθούν εκ νέου και πολύ απότομα οι ανταγωνισμοί μεταξύ καπιταλιστικών κρατών και να δυναμώσει η τάση αποχώρησης από το ευρώ».

Ανακοινώσεις μετά το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο Επιβολή τέλους στην ακίνητη περιουσία 4 ευρώ/τετραγωνικό μέσω λογιαριασμών ΔΕΗ ανακοίνωσε ο Ευ.Βενιζέλος


Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος
Θεσσαλονίκη


Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν στη διάρκεια του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνει αυτήν την ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Ομόφωνη γνώμη στο Υπουργικό Σύμβούλιο είναι ότι αυτά που αντιμετωπίζουμε τώρα δεν έχει καμία σχέση με την επίσκεψη της τρόικας.

Αξιοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων και όχι εφεδρεία ζητούν εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ



Αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου, ζητούν εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η αντιμετώπιση μέχρι τώρα, του θέματος από την κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά στη σωστή κατεύθυνση είναι».

Τι προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση όσων μπουν σε εργασιακή εφεδρεία


Τα κριτήρια επιλογής και η μοριοδότηση διαφοροποιούνται ανάλογα με την κατηγορία του προσωπικού
Πριμοδότηση των ειδικών γνώσεων για το προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης το οποίο θα περάσει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα Το Βήμα της Κυριακής.

Οι ειδκές γνώσεις θα είναι το διδακτορικό δίπλωμα, ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, η γνώη ξένων γλωσσών, και ο χειρισμός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Δίδυμοι πύργοι : Η 10η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

11η Σεπτεμβρίου 2001

11 Σεπτεμβρίου 2001, 8:45 π.μ.: Η Νέα Υόρκη και όλος ο κόσμος παγώνουν, όταν ένα αεροσκάφος της εταιρίας American Airlines, με 92 επιβαίνοντες, προσκρούει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, προκαλώντας καταστροφική έκρηξη. ,
,


Δείτε όλα τα σχολικά βιβλία με ένα "κλικ"!



Δεν θέλει κόπο, θέλει... τρόπο. Αυτό είναι το σύνθημα των μαθητών οι οποίοι μπορεί να έμειναν χωρίς βιβλία, αλλά μπορούν να τα δουν όλα με ένα απλό κλικ. Χωρίς να ξοδέψουν καθόλου χρήματα μπορεί να έχουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να τυπώσουν το σύνολο των σχολικών βιβλίων. Με ένα απλό κλικ μπαίνουν στην ιστοσελίδα του «Ψηφιακού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση http://digitalschool.minedu.gov.gr  Ακολουθώντας πολύ απλά βήματα ο μαθητής μπορεί να ξεφυλλίσει τα βιβλία και να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη σχολική χρονιά που ξεκινά τη

"Έρχεται πόλεμος.Η Τουρκία,χειρότερη από το Ιράν"! Ανάλυση-σοκ από Ισραήλ



Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αυτή την εβδομάδα κάνει βήματα προς μια ένοπλη σύγκρουση με το Ισραήλ όχι για το παλαιστινιακό ζήτημα, αλλά επειδή εποφθαλμιά τις πηγές φυσικού αερίου και πετρελαίου της ανατολικής Μεσογείου, απέναντι από τις ακτές του Ισραήλ.Την Πέμπτη το βράδυ, ανακοίνωσε ότι τουρκικά πολεμικά πλοία θα συνοδεύσουν οποιοδήποτε τουρκικό σκάφος μεταφέρει βοήθεια για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Τι κόβεται για 9 εκατ. ασφαλισμένους που μπαίνουν στον ΕΟΠΥΥ



Σημαντικές περικοπές στις παροχές για πολλές κατηγορίες χρόνιων παθήσεων, καθώς και θέσπιση ποσοστού συμμετοχής στη δαπάνη για τις διαγνωστικές εξετάσεις, προβλέπει ο Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, του νέου φορέα, στον οποίον εντάσσονται εννέα εκατομμύρια ασφαλισμένοι. Οι χρόνιοι πάσχοντες και οι ενάμισι εκατομμύριο διαβητικοί, πλήττονται περισσότερο, από το νέο σύστημα, το οποίο βάζει πλέον αυστηρό όριο, ως προς το είδος, την έκταση και τη διαδικασία χορήγησης των παροχών ενώ για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων, προβλέπεται καθιέρωση, ποσοστού συμμετοχής ,σε παροχές που μέχρι τώρα είχαν δωρεάν από το ασφαλιστικό τους Ταμείο.

Οι 7 που θέλουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ

Οι 7 που θέλουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ
Οι μυστικές διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες


Πίσω από τις κλειστές πόρτες του συνεδριακού χώρου γνωστού ξενοδοχείου των Βρυξελλών, την περασμένη Δευτέρα, γράφτηκε μια ακόμη καθοριστική σελίδα για το μέλλον της Ελλάδας και του ευρώ.

Στο παρασκήνιο, και σταδιακά στο προσκήνιο, οι κοινοτικοί ιθύνοντες διαμορφώνουν σταδιακά το νέο μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης, αλλά και τις νομικές και πολιτικές προϋποθέσεις για την αποπομπή των αδύναμων κρίκων από το ευρώ, μετατρέποντας την απειλή σε όπλο.