Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

«Η τακτική χρεοκοπία δεν είναι ταμπού», συμφωνεί και η Μέρκελ

Βερολίνο
Την πλήρη υποστήριξή της στη θέση του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, πως πιθανή ελληνική χρεοκοπία δεν θα έπρεπε να θεωρείται «ταμπού», έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας πως ο υπουργός -και επικεφαλής των συγκυβερνώντων Φιλελευθέρων- εξέφρασε την άποψη του Βερολίνου.

Τα νέα μέτρα επί τάπητος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου
Αθήνα

Ο νέος φόρος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, ακόμη και μέσα στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος. Έτσι, το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου, ο οποίος θα εξηγήσει εκ νέου την αναγκαιότητα της λήψης των έκτακτων μέτρων.

Αλλα 6 δισ. από τα σπίτια των πολιτών με 11 θολά σημεία


Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
Σε τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση υπολογίζονται τα χρήματα που θα υφαρπάξει η κυβέρνηση από τις τσέπες των πολιτών, οι οποίοι θα πληρώσουν άμεσα το νέο ειδικό τέλος επί των ακινήτων.

ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Λεωφορείο της αστυνομίας πυρπόλησαν νεαροί κουκουλοφόροι με βόμβες μολότοφ λίγο μετά τις 8 το βράδυ έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας 20. Οι νεαροί εμφανίστηκαν ξαφνικά και εκτόξευσαν τις μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά το...
υπηρεσιακό όχημα ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε γραφείο του πρώτου ορόφου του υπουργείου. Η πυρκαγιά σβήστηκε έγκαιρα από ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις. Το λεωφορείο υπέστη σοβαρές ζημιές. Ήδη διεξάγεται επιχείρηση για τον εντοπισμό και 

12 Σεπτέμβρη 1829: Η Μάχη της Πέτρας στη Βοιωτία, η τελευταία μάχη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η Μάχη της Πέτρας

Η Μάχη της Πέτρας υπήρξε τελευταία μάχη του Αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία. Έλαβε χώρα στις 12 Σεπτεμβρίου 1829 στην Πέτρα της Βοιωτίας, μεταξύ Θήβας και Λιβαδειάς. Την εποχή εκείνη ήταν μία στενή δίοδος, που σχημάτιζαν οι όχθες της Λίμνης Κωπαΐδας και το βουνό Ζαγαρά (Ελικών). Επικεφαλής των ελληνικών δυνάμεων ήταν ο Δημήτριος Υψηλάντης, που κατά περίεργη συγκυρία έθεσε τέρμα στον Αγώνα, τον οποίον είχε αρχίσει ο αδελφός του, Αλέξανδρος, με τη διάβαση του Προύθου στις 24 Φεβρουαρίου 1821.

Πάνω απο 2.500 ευρώ θα πληρώσουμε το χαράτσι Aκινήτων

Την επιβολή ειδικού τέλους στη χτισμένη επιφάνεια, μεσοσταθμικής επιβάρυνσης 4 ευρώ/τ.μ. και διετούς διάρκειας, το οποίο θα υπολογιστεί με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια, αποφάσισε ομόφωνα το άτυπο υπουργικό συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες εισηγητής του μέτρου αυτού φέρεται να είναι ο Χάρης Καστανίδης.



Έκρηξη σε μπαρ στη Νιγηρία

Χωρίς τέλος οι συγκρούσεις ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε ένα υπαίθριο μπαρ στην πόλη Τζος της κεντρικής Νιγηρίας όπως δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού, επεισόδιο που προστίθεται σε μια σειρά συγκρούσεων ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 70 ανθρώπους τις τελευταίες εβδομάδες.

Υπέρ ενός πλατιού αντινεοφιλελεύθερου και αντιμνημονιακού μετώπου τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ

 Αφού επισημαίνει ότι “η κυβέρνηση μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη ” με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της συγκρότησης ενός πλατιού αντινεοφιλελεύθερου και αντιμνημονιακού μετώπου για την ανατροπή της ίδιας και της πολιτικής της.

Πάνω από 200 στρατιώτες νεκροί στην Υεμένη από την Αλ Κάιντα


Οι ένοπλοι εκμεταλλεύτηκαν τις ταραχές εναντίον του προέδρου της χώρας
Τουλάχιστον 230 άνδρες του στρατού της Υεμένης έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες σε μάχες με μέλη της Aλ Κάιντα στο νότιο τμήμα της χώρας της Αραβικής Χερσονήσου, δήλωσε ο υεμενίτης υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ Νασρ.

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΧΑΓΗ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ


Μια σημαντική δίκη που αφορά άμεσα τα θύματα της σφαγής των 218 κατοίκων του μαρτυρικού Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944, ξεκινά αύριο, Δευτέρα, και θα διαρκέσει ως την προσεχή Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Πρόκειται για την υπόθεση της ετεροδικίας που θα εκδικαστεί στη Χάγη,

ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Η βρετανική αστυνομία εντόπισε 24 άνδρες που κρατούνταν παρά τη θέληση τους σχεδόν σε συνθήκες δουλείας σε περιοχή βόρεια από το Λονδίνο προχωρώντας παράλληλα και σε πέντε συλλήψεις ανθρώπων που τους εκμεταλλεύονταν. Οι άνδρες, που ήταν Βρετανοί, Πολωνοί και Ρουμάνοι, όπως αναφέρει το BBC κρατούνταν σε ένα «εξαιρετικά βρόμικο και στενόχωρο περιβάλλον» στο Μπέντφορντσάιρ.

Iσραηλινό «σχέδιο» περί στήριξης του PKK καταδικάζει ο Τούρκος ΥΠΕΞ

 Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Έντονη ήταν η αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε πληροφορίες που θέλουν τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών να απειλεί να στηρίξει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), προκειμένου να «τιμωρήσει» την Τουρκία. «Κανείς δεν μπορεί να μας εκβιάσει» δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, τονίζοντας ότι «το Ισραήλ ξέρει τι πρέπει να κάνει προκειμένου να μπει τέλος στην κρίση».

«Ο νέος φόρος θα είναι το τέλος της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας», λέει η ΠΟΜΙΔΑ

Αθήνα
Άλλο ένα μέτρο δημευτικού χαρακτήρα που επιβαρύνει την ακίνητη περιουσία είναι η απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή τέλους στην ακίνητη ιδιοκτησία υπογραμμίζει η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και επισημαίνει ότι «το μέτρο αποτελεί απλώς την κορυφή της πυραμίδας των δημευτικού πλέον χαρακτήρα επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί την τελευταία διετία».