Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των δημόσιων μεταφορών προανήγγειλε ο Γ.Ραγκούσης


Ο υπουργός Μεταφορών στη διάρκεια της συζήτησης
Αθήνα


Στην πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των δημόσιων μεταφορών, προχωράει η κυβέρνηση, λαμβάνοντας όμως μέτρα και ασφαλιστικές δικλείδες για την αποτροπή μονοπωλίων. Αυτό προκύπτει από την εισήγηση που έκανε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννης Ραγκούσης ενημερώνοντας τα μέλη του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για τις διατάξεις του σχεδίου νόμου που προωθείται σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των Ταξί.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΑΠΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ...


 ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

«Απαράδεκτη, εργασιακά επιζήμια και ανιστόρητη για τον ρόλο του εθνικού πρακτορείου», χαρακτηρίζουν με ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την εργασιακή εφεδρεία, που επιβάλλεται και στο Πρακτορείο με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών. Το ψήφισμα των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής: «Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ομόφωνα απορρίπτουμε την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών περί εργασιακής εφεδρείας. Ως απαράδεκτη, εργασιακά επιζήμια και ανιστόρητη για το ρόλο του εθνικού πρακτορείου.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ"




Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους δεν είναι επιλογή, είναι υποχρέωση τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Αίγυπτο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, και ζήτησε να υψωθεί η παλαιστινιακή σημαία στα Ηνωμένα Εθνη. Με μια ομιλία στον  Αραβικό Σύνδεσμο που ενισχύει την εικόνα του ως ηγέτη της περιοχής, ο Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε τη στάση του Ισραήλ λέγοντας πως η «επιθετικότητα» των πολιτικών του, «απειλεί το μέλλον του ισραηλινού λαού».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ 1/3



Πολύ άσχημα τα πράγματα για τους δημοσίους υπαλλήλους. Όπως αποκάλυψε πριν από λίγο ο Δ. Βερύκιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, όλα θα γίνουν με διαδικασίες-εξπρές. Το ίδιο και για την επιλογή των χιλιάδων εργαζομένων που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία, άρα στον... προθάλαμο της απόλυσης, ξεκινώντας από 151 φορείς του Δημοσίου. Πόσες απολύσεις θα γίνουν; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ παραπάνω από 100.000 εργαζόμενοι θα φύγουν από το Δημόσιο! Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε το σχέδιο μείωσης του Δημοσίου κατά το 1/3 που προβλέπει το νομοσχέδιο Ρέππα περί επιτελικού κράτους.

Συρρίκνωση κατά 30% στον στενό δημόσιο τομέα ετοιμάζει η κυβέρνηση



Μετά την εργασιακή εφεδρεία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες για τη συρρίκνωση κατά 30% και του στενού δημόσιου τομέα. Το σχέδιο προβλέπει καταργήσεις και συγχωνεύσεις με στόχο την αναμόρφωση 20 «διακριτών ομάδων φορέων», στους οποίους περιλαμβάνονται όλα τα υπουργεία και τα εποπτευόμενα από αυτά Νομικά Πρόσωπα, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου 250.000 υπάλληλοι θα βρεθούν κυριολεκτικά στον αέρα.


Εκρήξεις, πυρά ενόπλων συγκλονίζουν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν


(φωτ. αρχείου)
Αρκετές εκρήξεις συγκλόνισαν την Τετάρτη την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, κοντά στην περιοχή που βρίσκονται οι πρεσβείες. Παράλληλα, πυρά ακούστηκαν από το κέντρο της Καμπούλ.


Η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από την αμερικανική και άλλες πρεσβείες, λέγοντας ότι οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε γειτονική πλατεία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μία ρουκέτα έπληξε την περιοχή που βρίσκονται οι πρεσβείες.

Σύσκεψη Παπανδρέου, Βενιζέλου, Παπαδήμου με τραπεζίτες για τις τελευταίες εξελίξεις


Ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Παπαδήμο
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Λουκά Παπαδήμο έχει το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να εξετάσουν τις τελευταίες ευρωπαϊκές εξελίξεις και την κατάσταση στις αγορές.


ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ


Εως και 5 χρόνια έφθασε ο χρόνος καταβολής του εφάπαξ στο Δημόσιο όταν με την παραίτηση ανά χείρας βρίσκονται 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι ενόψει των αλλαγών στο μισθολόγιο και στις συντάξεις αλλά και ενόψει της εργασιακής εφεδρείας. Δραματική είναι η κατάσταση στο ΤΠΔΥ (καταβάλλει το εφάπαξ) με μαύρη τρύπα 1,7 δισ. ευρώ και με το οργανικό έλλειμμα να φθάνει τα 200 εκατ. ευρώ ανά έτος. Ετσι, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες περικοπές στο εφάπαξ (πέραν του 10% που ήδη έχει επιβληθεί) αφού και οι αναλογιστικές μελέτες αποκαλύπτουν εκρηκτικά ελλείμματα.

Πώς θα υπολογίσετε το νέο χαράτσι στα ακίνητα


Πώς θα υπολογίσετε το νέο χαράτσι στα ακίνητα
Μετά από το τριπλό χαράτσι στο εισόδημα έρχεται και το τριπλό χαράτσι στα ακίνητα αφού η κυβέρνηση, εκτός από το ΕΤΑΚ του 2009 το Φόρο Ακίνητης Περιούσιας του 2010, αποφάσισε να επιβάλει και Ειδικό Τέλος Δομημένης Ακίνητης Περιουσίας με συντελεστή έως και 0,2% με χρέωση που θα γίνεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ!

Εκατόμβη νεκρών σε παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι



Πάνω από 100 νεκροί και άλλοι τόσοι τραυματίες είναι τα θύματα της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα σε παραγκούπολη του Ναϊρόμπι μετά την ανάφλεξη πετρελαίου από τσιγάρο, όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.


Τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 120, ενώ σύμφωνα με το ραδιόφωνο της πρωτεύουσας, οι νεκροί είναι πάνω από 150.

Δείτε με ένα κλικ τι σας περιμένει, πριν έρθει το... μπουγιουρντί της εφορίας!



Επειδή οι εκπλήξεις, όταν έχουν σχέση με την εφορία, δεν είναι πάντα ευχάριστες, τώρα οι πολίτες μπορούν να δουν τι τους περιμένει, από τον υπολογιστή τους!

Από τη Δεύτερα τέθηκε σε λειτουργία η Υπηρεσία Ειδοποιήσεων Πληρωμών ή Επιστροφών Φόρου και όσοι διαθέτουν ήδη κωδικούς στο taxisnet, μπορούν με ένα... κλικ να δουν για το τι τους επιφυλάσσει η εφορία, πριν το πολυεκκαθαριστικό φτάσει στην πόρτα τους.

Αλβανία: Ελλάδα και Ιταλία υποστηρίζουν την προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας


Αλβανία: Ελλάδα και Ιταλία υποστηρίζουν την προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας
«Η Ελλάδα έχει να παίξει και παίζει έναν ισχυρό ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης ολοκληρώνοντας την κοινή επίσκεψή του στην Αλβανία με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, με στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της γείτονος.


Την καταβολή ενός μισθού υπέρ του ελληνικού δημοσίου αποφάσισαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Γαλλία: Την καταβολή ενός μισθού υπέρ του ελληνικού δημοσίου αποφάσισαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ
Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισαν να καταθέσουν υπέρ του ελληνικού δημοσίου τον έναν από τους μισθούς που λαμβάνουν από το Ευρωκοινοβούλιο, ως συμβολή στις προσπάθειες που γίνονται για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. 

ΗΠΑ: "Κάθετο όχι" του Μπ. Ομπάμα, στο αίτημα, για αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από τον ΟΗΕ


ΗΠΑ: "Κάθετο όχι" του Μπ. Ομπάμα, στο αίτημα, για αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από τον ΟΗΕ
 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έκανε σαφές χθες ότι εάν οι Παλαιστίνιοι αποπειραθούν να επιτύχουν την αναγνώριση ενός Παλαιστινιακού κράτους από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ουάσινγκτον θα εμποδίσει αυτή την εξέλιξη. «Εάν αυτή (η πρόταση) έλθει στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα αντιταχθούμε πολύ σθεναρά, ακριβώς επειδή θεωρούμε ότι θα ήταν αντιπαραγωγική. Δεν θεωρούμε ότι πραγματικά θα οδηγούσε στο αποτέλεσμα που θέλουμε, που είναι μια λύση δύο κρατών», είπε ο Ομπάμα.

Λιβύη: Σύμφωνα με δημοσίευμα, Λίβυοι αντικαθεστωτικοί, εκτέλεσαν Κροάτες και Σέρβους μισθοφόρους των δυνάμεων Καντάφι


Λιβύη: Σύμφωνα με δημοσίευμα, Λίβυοι αντικαθεστωτικοί, εκτέλεσαν Κροάτες και Σέρβους μισθοφόρους των δυνάμεων Καντάφι
Λίβυοι εξεγερμένοι εκτέλεσαν τουλάχιστον 9 κροάτες και 12 σέρβους μισθοφόρους οι οποίοι μάχονταν στο πλευρό των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, αποκάλυψε η εφημερίδα Vecernji List αργά χθες Δευτέρα. Η εφημερίδα επικαλέστηκε έναν εξεγερμένο μαχητή και ανέφερε πως οι μισθοφόροι είχαν αιχμαλωτιστεί σε ένα κτίριο ασφαλιστικής εταιρίας στην πόλη Μισράτα.

Λιβύη- Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο:"Οδηγός μας, το μετριοπαθές Ισλάμ"


Λιβύη- Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο:"Οδηγός μας, το μετριοπαθές Ισλάμ"
"Το Ισλάμ θα είναι η κύρια πηγή της νομοθεσίας" στη νέα Λιβύη, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ, στην πρώτη δημόσια ομιλία του στην Τρίπολη.


"Δεν θα αποδεχθούμε καμία εξτρεμιστική ιδεολογία της δεξιάς ή της αριστεράς. Είμαστε ένας μουσουλμανικός λαός, του μετριοπαθούς Ισλάμ, και θα παραμείνουμε σε αυτόν το δρόμο", προσέθεσε κατά την ομιλία του ενώπιον χιλιάδων Λίβυων που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία των Μαρτύρων στην Τρίπολη, την μεθεπομένη της άφιξής του στην πρωτεύουσα.

Οι 151 φορείς από τους οποίους θα ξεκινήσει η εργασιακή εφεδρεία


Υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας και τα σενάρια χρεοκοπίας η κυβέρνηση ανακοίνωσε τους 151 φορείς του δημοσίου από τους οποίους θα ξεκινήσει η εργασιακή εφεδρεία, ο προθάλαμος της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και όσοι έχουν φτάσει κοντά σε ηλικία για σύνταξη και φυσικά έχουν χαμηλά προσόντα, είναι η πρώτη επιλογή της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία σε 151 φορείς του δημοσίου. Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για εθελουσία έξοδο.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ



Η γαλλική κυβέρνηση δεν αποκλείει τα ευρω-ομόλογα, δηλαδή την αμοιβαιοποίηση των χρεών κρατών της ΕΕ, που σύμφωνα με αναλυτές θα αναχαιτίσει την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, θεωρεί εντούτοις ότι τα ευρω-ομόλογα είναι ένα «σημείο άφιξης», στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ευρωζώνης. Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουέν, ανέφερε με σημερινές δηλώσεις του ότι τα ευρω-ομόλογα δεν είναι η «φιλοσοφική λίθος».

«ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»


Μια παλαιστινιακή σημαία μεγέθους 300 τετραγωνικών μέτρων αναρτήθηκε σήμερα κοντά στην έδρα των θεσμών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με σκοπό η ΕΕ να αναγνωρίσει στον ΟΗΕ το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Στη σημαία, που αναρτήθηκε με πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης Avaaz, υπάρχει η επιγραφή: "913.171 άνθρωποι ζητούν απ την ΕΕ: αναγνωρείστε την Παλαιστίνη".

«Οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για όλα» λέει ο Σόιμπλε για τα περί σχεδίου Β


«Χάος στην κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων» βλέπουν τα γερμανικά ΜΜΕ
Δεν διέψευσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τις αναφορές περί «σχεδίου Β» σε περίπτωση ελεγχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας, λέγοντας γενικά πως η γερμανική κυβέρνηση οφείλει να προετοιμάζεται «τόσο για πιθανά ενδεχόμενα όσο και για πράγματα που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί».