Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Το Μεσοπρόθεσμο επί τάπητος στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής



Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα κυβερνητική σύσκεψη, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή.


Στο επίκεντρο της συζήτησης πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι η πορεία με την οποία υλοποιείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, προκειμένου ο κ. Παπανδρέου να έχει πλήρη εικόνα εν όψει της τηλεδιάσκεψης με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στις 19.50 ώρα Ελλάδος.

Αρωματικά Φυτά: ο γιατρός στον κήπο μας

Πολύς κόσμος κατατάσσει μεταξύ των αρωματικών και φυτά τα οποία απλά τυχαίνει να μυρίζουν πάρα πολύ όμορφα τα άνθη τους, όπως για παράδειγμα η τριανταφυλλιά, το γαρύφαλλο, η γαρδένια κ.α.
Αυτό φυσικά είναι λανθασμένο γιατί με τον όρο αυτό εννοούμε φυτά των οποίων όλα τα στελέχη (φύλλα, βλαστοί, άνθη), εκλύουν κάποιο χαρακτηριστικό άρωμα.

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα, που συνίστανται για ελληνικούς κήπους και μπαλκόνια είναι:
Η λεβάντα, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, η ρίγανη, το θυμάρι, η λουΐζα, η μαντζουράνα, ο μαϊντανός, ο άνηθος, η δάφνη Απόλλωνος, η μέντα, ο δυόσμος και, φυσικά, ο βασιλικός.

ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ



Βουλευτές της Νέας Δημοκρατιας θα προτείνουν εντος της ημερας στον Αντώνη Σαμαρά, να φερει το θεμα της εργασιακης εφεδρειας στην βουλή... Θα τονισουν σε σχετική εισήγηση τους, οτι δέν ειναι δυνατον να εμφανίζεται το κομμα της αξιωματικης αντιπολιτευσης, να. συμπλεει με την κυβερνηση σε ενα τοσο σημαντικο ζήτημα.Οι ιδιοι βουλευτές ,θεωρουν οτι με την εργασιακη εφεδρεία, η κυβερνηση ανοιξε τις πορτες για απολυσεις ,μη αρεστων στον δημοσιο τομεα  

Φρένο» στα σενάρια Η ελληνική χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ θα είχε τεράστιο κόστος, λέει ο Όλι Ρεν


Tα ευρωομόλογα, όποια μορφή και αν έχουν, θα πρέπει να συνοδεύονται από ενισχυμένη δημοσιονομική επιτήρηση, είπε ο κ. Ρεν
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Μια χρεοκοπία ή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε δραματικό κόστος για την χώρα, την ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία, είπε την Τετάρτη ο Επίτροπος της Κομισιόν για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής Όλι Ρεν

Βρίσκουν τρόπο για απολύσεις και μονίμων δημοσίων υπαλλήλων



Μετά την εργασιακή εφεδρεία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες για τη συρρίκνωση κατά 30% και του στενού δημόσιου τομέα.


Το σχέδιο προβλέπει καταργήσεις και συγχωνεύσεις με στόχο την αναμόρφωση 20 «διακριτών ομάδων φορέων», στους οποίους περιλαμβάνονται όλα τα υπουργεία και τα εποπτευόμενα από αυτά Νομικά Πρόσωπα, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου 250.000 υπάλληλοι θα βρεθούν κυριολεκτικά στον αέρα.Η αναμόρφωση του κράτους, όπως προκύπτει μάλιστα από σχετική μελέτη, θα ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες ειδικών εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα, μετά και τη διαπίστωση ότι τα στελέχη του Δημοσίου δεν διαθέτουν την αναγκαία τεχνογνωσία.

Περιμένουν στήριξη από Μέρκελ – Σαρκοζί, με εντολή Ομπάμα


"Εμπιστευθείτε μας"

(Ανανεωμένο). Μία θετική δήλωση για την ελληνική οικονομία (που όμως δεν θα ανακόψει εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί…) αναμένουν στην κυβέρνηση από την Μέρκελ και τον Σαρκοζί. Στο μεταξύ στο γραφείο του πρωθυπουργού επικρατεί αναβρασμός και γίνονται συνεχείς συσκέψεις του ΓΑΠ με τον Βενιζέλο, τραπεζίτες και επικεφαλής μεγάλων οργανισμών του Δημοσίου.


Αυστρία: Μια ελληνική χρεοκοπία θα στοίχιζε πολύ ακριβά



Μια χρεοκοπία της Ελλάδας, όπως τη συζητούν τώρα ορισμένοι, θα στοίχιζε ακριβά και επιπλέον για μια συντεταγμένη χρεοκοπία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμιά νομική βάση, προειδοποίησε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

Όλα κρέμονται σε μια κλωστή για την τύχη της Ελλάδας - Το απόγευμα η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Μέρκελ - Παπανδρέου - Σαρκοζί



 - Νωρίτερα από τη τηλεδιάσκεψη θα γίνει έκτακτη σύσκεψη της κυβερνητικής επιτροπής

- Μίλησε τηλεφωνικά με Σόιμπλε και Μπαρουάν ο Ευ. Βενιζέλος
- Ψήφισε το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας και το Βέλγιο
- Απίστευτη νευρικότητα στα χρηματιστήρια όλου του πλανήτη
Μια τηλεδιάσκεψη που έχει επίσημα ως αντικείμενο το ΕΚΟΦΙΝ της Παρασκευής, πρόκειται να γίνει αύριο μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού, του γάλλου προέδρου και της γερμανίδας καγκελαρίου.

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ



Η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται μπροστά σε μια ελεγχόμενη ή και μη ελεγχόμενη χρεοκοπία, τόνισε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ και της ΗELEXPO. Τόνισε παράλληλα ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα, «όσο είσαι μέσα στο λάκκο των λεόντων με λιοντάρια ελληνικά, ευρωπαϊκά και όχι μόνο».

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου με Μέρκελ-Σαρκοζί


Ο πρωθυπουργός με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί
Συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον αναπληρωτή υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Πέτρο Χριστοδούλου και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Ζανιά, είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή.