Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Οι θέσεις της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης


Ο Π.Σφουντούρης και η αδερφή του, Μαρία, σε φωτογραφία της εποχής, μπροστά στο μνήμα των σφαγιασθέντων γονέων και αδερφών τους
Χάγη, Ολλανδία

Οι ελληνικές θέσεις παρουσιάστηκαν την Τετάρτη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όπου εκδικάζεται η προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας.

Η Γερμανία προσέφυγε στη Χάγη επιδιώκοντας την καταδίκη της Ιταλίας, επειδή θεωρεί ότι τα ιταλικά δικαστήρια, μη σεβόμενα την ετεροδικία της Γερμανίας, έχουν εγκρίνει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου, αναφορικά με θύματα του ναζισμού στην Ιταλία, και του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο και επιδίκασε 28 εκατομμύρια ευρώ στα θύματα του Διστόμου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία Το αργότερο έως τις αρχές του 2012 η απόφαση της Χάγης για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίαςΟλοκληρώθηκε ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η προφορική διαδικασία στην υπόθεση «Δικαστικές Ασυλίες Κράτους Γερμανίας κατά Ιταλίας», στην οποία παρεμβαίνει η Ελλάδα.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Παρασκευής παρουσιάστηκε η ιταλική δευτερολογία από την αντιπροσωπεία της, ενώ ένα 24ωρο νωρίτερα, η γερμανική πλευρά είχε δευτερολογήσει παρουσιάζοντας τις παρατηρήσεις της επί της ελληνικής παρέμβασης.

Έναντι στόχου για 90% «Στο 75%» η συμμετοχή στο roll over, πιθανή η «επιστράτευση» του EFSF εάν χρειαστεί

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές
Ανοικτό αφήνει ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο να επιστρατευτεί ο EFSF για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, εάν η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών διαμορφωθεί τελικά χαμηλότερα από τον στόχο του 90% -και ενώ πηγές κάνουν λόγο για συμμετοχή λίγο κάτω από το 75%.



Δύο πηγές στο χρηματοοικονομικό τομέα που

Ροστόφσκι: «Διάλυση της ευρωζώνης μπορεί να σημάνει και πόλεμο»


Ροστόφσκι: «Διάλυση της ευρωζώνης μπορεί να σημάνει και πόλεμο»
Στην διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά μακροπρόθεσμα και σε πόλεμο μπορεί να οδηγήσει μία ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας Γιάτσεκ Ροστόφσκι. "Αν η Ευρωζώνη διαλυθεί, είναι δύσκολο να αποκλεισθεί η δυνατότητα διάλυσης και της ΕΕ", δήλωσε ο κ. Ροστόφσκι σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Πως θα λειτουργούν τα Πανεπιστήμια με το νέο νόμο


Πως θα λειτουργούν τα Πανεπιστήμια με το νέο νόμο
Εγκύκλιο με την οποία δίνει διευκρινίσεις για τη θητεία και τη λειτουργία των υφισταμένων μονομελών ή συλλογικών οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων και για τη μετάβαση στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των σχολών και τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προβλέπει ο νέος νόμος - πλαίσιο, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Κον Μπεντίτ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν λύνει τα προβλήματα


Κον Μπεντίτ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν λύνει τα προβλήματα
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ περισσότερο γεννά και λιγότερο λύνει προβλήματα, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο επικεφαλής των Πρασίνων στην Ευρωβουλή, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.


Κατά την άποψή του, η έμφαση που αποδίδουν οι Έλληνες σε αυτά τα σενάρια είναι "παρανοϊκή" και υπογραμμίζει πως αντίθετα, πρέπει να αποδοθεί σημασία στη διαμόρφωση "μιας καλύτερης ισορροπίας ανάμεσα στην προσπάθεια και τη βοήθεια".

ΕΝΟΠΛΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

Ρεπορτάζ : Κύρα Αδάμ
(από την Ελευθεροτυπία)

Η Τουρκία επιχειρεί για ακόμα μία φορά να «εκφοβίσει» την Ελλάδα (όπως και την Κύπρο) στην περιοχή του Καστελόριζου, αμφισβητώντας ευθέως τα ελληνικά χωρικά ύδατα και επομένως και την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, επιχειρώντας να θέσει υπό «στρατιωτικό κλοιό» όλη την περιοχή της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ

ΜΑΖΙΚΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΩ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ



Σαρωτικό το κύμα φυγής που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Δημόσιο, με χιλιάδες υπαλλήλους να καταθέτουν αιτήσεις συνταξιοδότησης εν όψει των ανατροπών στο μισθολόγιο, τις συντάξεις αλλά και στην εργασιακή εφεδρεία, σε σημείο, μάλιστα, τα ασφαλιστικά ταμεία να βρεθούν μπροστά ακόμη και σε στάση πληρωμών. Μόνο στο ΙΚΑ σε διάστημα δύο ημερών υποβλήθηκαν 1.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση υπαλλήλων του Ιδρύματος. Οι αιτήσεις για αποχώρηση ανέρχονται σε 2.000 στο υπουργείο Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».


ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 90% ΘΑ ΄ΤΡΕΞΕΙ΄ ΤΟ PSI



Ακόμη και με συμμετοχή οριακά χαμηλότερη του 90% θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI), υποστηρίζει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ευρωζώνης. Σύμφωνα με το Reuters, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε σήμερα από την Πολωνία όπου διεξάγονται οι συναντήσεις των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης Eurogrpoup και Ecofin,

ΚΑΜΕΡΟΝ: «ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ»

 Αυτή είναι η ηθική της "πολιτισμένης" και "δημοκρατικής" Δύσης!! , που δικαιώνει το σύνθημα.. "Τρομοκρατήστε τους Τρομοκράτες."

Με τέτοιες ικανότητες να τους καλέσουμε να βοηθήσουν και μας να συλλάβουμε αυτούς που κλεψαν τον πλούτο της χώρας και που συνεχίζουν να κλέβουν  τις ζωές μας. 

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ



Την είσοδο των δυνάμεών του σε ένα από τα τελευταία προπύργια του Καντάφι, τη Σύρτη, ανακοίνωσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης. "Οι επαναστάτες μας μπήκαν στη Σύρτη σήμερα από τρεις κεντρικούς άξονες. Υπάρχει ακόμη αντίσταση αλλά οι μαχητές μας μπορούν να την κάμψουν. Μας επιτίθενται με όλμους και κάθε είδους όπλα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού των εξεγερμένων, Φάτι Μπασάγκα.