Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: "Aνεύθυνα και γελοία τα σχόλια για επικείμενη παύση πληρωμών ή για χρεοκοπία"



 Ο κ.Βενιζέλος προσπάθησε να απαντήσει και γιατί ματαιώθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού στι ΗΠΑ.


"Η κατάσταση είναι σοβαρή, υπό την έννοια ότι πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις. Και για αυτό και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αμερική.

17 Σεπτέμβρη 1982: Πέθανε ο Μάνος Λοΐζος, μουσικοσυνθέτης.

Μάνος Λοΐζος
1937 – 1982
Κυπριακής καταγωγής μουσικοσυνθέτης, με σπουδαία προσφορά στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Ο Εμμανουήλ Λοΐζος γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1937 στο χωριό Άγιοι Βαβατσινιάς της επαρχίας Λάρνακας. Ήταν το μοναδικό παιδί του Ανδρέα Λοΐζου και της Δέσποινας Μανάκη, κόρης γεωπόνου από τη Ρόδο. Η οικογένειά του μετακόμισε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, όταν ο Μάνος ήταν επτά ετών.

Αρραγές μέτωπο, αλλιώς νέα μέτρα, δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος από την Πολωνία


Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος ΒενιζέλοςΒαρσοβία, Πολωνία
Χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων, αν η τρόικα -κατά την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας- δεν δεχθεί τις προβλέψεις για τα έσοδα από τον φόρο στα ακίνητα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος επισήμανε για ακόμη μια φορά την ανάγκη να προωθηθούν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές. Συνέδεσε την αποδοτικότητα του μέτρου με τις αντιδράσεις και κάλεσε όλους σε αρραγές μέτωπο, αλλιώς «για την Ελλάδα θα είναι καταστροφή», όπως είπε κατά τη δεύτερη ημέρα του Ecofin, που συνέρχεται στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη ματαίωσαν το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Αθήνα
Δεν μετέβη τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπου επρόκειτο να έχει σειρά επαφών με ξένους ηγέτες με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ο κ. Παπανδρέου είχε αναχωρήσει την Παρασκευή για το Λονδίνο, ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη.

Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 6 Οκτωβρίου


Θα υπάρξει και άλλη μέσα στον Οκτώβριο
Εικοσιτετράωρη απεργία εξήγγειλε για τις 6 Οκτωβρίου η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για την εργασιακή εφερδρεία.

Κανταφικοί απώθησαν αντικαθεστωτικούς από τη Μπάνι Ουαλίντ


Κανταφικοί απώθησαν αντικαθεστωτικούς από τη Μπάνι Ουαλίντ
 Πιστοί στον Μουάμαρ Καντάφι μαχητές εξαπέλυσαν ομοβροντίες ρουκετών και όλμων για να απωθήσουν την έφοδο δυνάμεων της μεταβατικής κυβέρνησης σε ένα από τα τελευταία τους προπύργια στην έρημο της Λιβύης ενώ παράλληλα σταμάτησαν μια επίθεση στη Σύρτη, γενέτειρα του 69χρονου συνταγματάρχη.


Εν ψυχρώ εκτέλεση δημοσιογράφου που κατήγγειλε διαφθορά!



Ο Χοσέ Οκέντο Ρέγες, παρουσιαστής ραδιοτηλεοπτικής εκπομπής δολοφονήθηκε από αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και τον πυροβόλησαν επανειλημμένα ενώ επέστρεφε στην κατοικία του.

Ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε αυτή την εβδομάδα στο νότιο Περού, όπου είχε καταγγείλει φαινόμενα διαφθοράς.

Απαγορεύτηκε η δημόσια προσευχή σε μουσουλμάνους στη Γαλλία


Απαγορεύτηκε η δημόσια προσευχή σε μουσουλμάνους στη ΓαλλίαΠιέσεις για το μέτρο άσκησε η Μαρίν Λεπέν


Η απαγόρευση των προσευχών στους δρόμους τέθηκε σε εφαρμογή χθες στη Γαλλία, αναγκάζοντας χιλιάδες μουσουλμάνους πιστούς να πάνε σε ένα προσωρινό χώρο λατρείας, ένα παλιό κτίριο της πυροσβεστικής που παρέμενε αναξιοποίητο. Το γεγονός εξόργισε μια μικρή, αλλά ηχηρή μειοψηφία.

Στέφανος Μάνος: «Δίνοντας μας χρήματα, τα πετάτε από το παράθυρο»



tvxsteam tvxs.gr


Συνέντευξη του, Στέφανου Μάνου με τίτλο: «Δίνοντας μας χρήματα, τα πετάτε από το παράθυρο, φιλοξενεί η ηλεκτρονική σελίδα France-Soir. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επικρίνει την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να δαπανά κάθε μήνα περισσότερα απ’όσα εισπράτει και ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμία αποκρατικοποίηση.

Ο μακρύς δρόμος προς ένα παλαιστινιακό κράτος


tvxsteam tvxs.gr


Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την ένταξή τους στα Ηνωμένα Έθνη παρά την αμερικανική απειλή για αναστολή της οικονομικής τους βοήθειας, φαίνονται οι Παλαιστίνιοι. Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο Παλαιστινιακός λαός πρόκειται στις 20 Σεπτεμβρίου να υποβάλει αίτημα για την ένταξή του παλαιστινιακού κράτους στα Ηνωμένα Έθνη.

ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ


Αίτημα για πλήρη ένταξη στον ΟΗΕ πρόκειται να ζητήσει η Παλαιστινιακή Αρχή κατά την προσεχή Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Μαχμούντ Αμπάς. Είναι ένα νόμιμο αίτημα για τους Παλαιστίνιους, υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο "ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ" ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ...



Από τους αγαπημένους πολλών στο Kontra και στον Ταύρο γενικότερα. Μας τον παρουσίαζαν ως ειδικό επί θεμάτων ΔΝΤ και Οικονομίας. Ο "καθηγητής" σε Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Aντώνης Ζιούδας αποδείχθηκε -βάση του κατηγορητηρίου- απατεώνας. Προχθές το... Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε 12 χρόνια(!) φυλάκιση για υπεξαίρεση, απάτες και λοιπά συναφή ποινικά αδικήματα! Από το Μεταγωγών πήγε απευθείας στις φυλακές Χαλκίδας. Εκεί θα έχει χρόνο να μελετήσει πως θα βγει η χώρα από το Ευρώ...

ΛΙΒΥΗ: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ «ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ»



Μαχητές πιστοί στον Μουάμαρ Καντάφι κατάφεραν βαριές απώλειες σε μαχητές της νέας κυβέρνησης των εξεγερμένων στην Μπάνι Ουάλιντ και προετοιμάζονται για παρατεταμένη σύγκρουση, δήλωσε εκπρόσωπος του Καντάφι χθες σε ηχητικές δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος εδρεύει στην Συρία.


Πρόοδος στο θέμα των εγγυήσεων - Για τον Οκτώβριο μετατίθενται οι αποφάσεις για την 6η δόση του δανείου


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μαζί με τον (καπνίζοντα) πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Τον Οκτώβριο θα ληφθούν οι αποφάσεις για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το ζήτημα των εγγυήσεων στη Φινλανδία, χωρίς -όπως ήταν αναμενόμενο- να ληφθούν αποφάσεις, αλλά οι υπουργοί φαίνεται πως προσανατολίζονται σε όσο το δυνατόν πιο «νομικά ασφαλείς» λύσεις για να μην εγερθούν απαιτήσεις και από άλλες χώρες.