Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ANOIΓΕΙ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ



Την πρώτη ζωντανή τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την δικαστική περιπέτειά του δίνει απόψε το βράδυ σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ο Ντομινίκ Στρος-Καν. Η συνέντευξη θα δοθεί στο TF1 στις 9 (ώρα Ελλάδας), στη δημοσιογράφο Κλερ Σαζάλ, η οποία σύμφωνα με το BBC είναι προσωπική φίλη της συζύγου του Στρος-Καν, Αν Σενκλέρ.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΝΙ ΟΥΑΛΙΝΤ



Με αμείωτη σφοδρότητα συνεχίζονται οι μάχες στο μέτωπο της Σύρτης, περίπου 50 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, αλλά και στο Μπάνι Ουαλίντ, ένα από τα τελευταία προπύργια του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι. Στο Μπάνι Ουαλίντ, 170 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης, οι συγκρούσεις που είχαν σταματήσει τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ξανάρχισαν το απόγευμα. Σύμφωνα με μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, οι άνδρες του Καντάφι εκτοξεύουν πυραύλους Γκραντ εναντίον των θέσεών τους και τουλάχιστον επτά από αυτούς έχουν σκοτωθεί το τελευταίο διήμερο.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Μήνυμα στήριξης στον Ελληνικό λαό σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα μας έστειλε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν. Μετά τη γνωστοποίηση της ματαίωσης της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα μόνιμο αντιπρόσωπο στο διεθνή οργανισμό, πρέσβη Αναστάση Μητσιάλη, για να εκφράσει το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή του στην Ελλάδα, ζητώντας από τον κ. Μητσιάλη να μεταφέρει τις ευχές του στον κ. Παπανδρέου για να ξεπεραστούν τα σημερινά οικονομικά προβλήματα.

ΓΑΛΛΙΑ: ΔΑΝΕΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΔΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Την εμπιστοσύνη του στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών εξέφρασε σήμερα, Κυριακή, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο Europe1, ο Γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Μπαρουέν, ο οποίος επωφελήθηκε της ευκαιρίας να εξηγήσει στους Γάλλους τη σημασία που έχει για την ευρωζώνη, η έγκριση του δεύτερου σχεδίου υποστήριξης της Ελλάδας.

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για νέα μέτρα το μεσημέρι της Κυριακής


Ο υπουργός Οικονομικών μετέφερε στον πρωθπουργό με μελανά χρώματα τα όσα συνέβησαν στο Eurogroup της Παρασκευής
Αθήνα

Υπό το ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα, που διεφάνη και στο Eurogroup της Παρασκευής, βρίσκεται η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, λόγω των κρίσιμων εξελίξεων και αργά το μεσημέρι (15:30) θα προεδρεύσει κυβερνητικής σύσκεψης, που όπως όλα δείχνουν θα αποφασίσει τη λήψη νέων μέτρων. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η απόλυση προσληφθέντων του 2010 και του 2011.

Χάνει ο Ρέσλερ στο Βερολίνο κι έρχεται τσουνάμι στην Ελλάδα!

protothema.gr

Η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει όχι απλώς τη χειρότερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της αλλά παράλληλα και την πολιτική κρίση που βιώνει το τελευταίο διάστημα η ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης! 

Στάζουν αίμα τα νέα μέτρα


Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται τα κυβερνητικά στελέχη από νωρίς το απόγευμα, μετά την ανακοίνωση περί ακυρώσεως του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις Η.Π.Α. και την απόφασή του να επιστρέψει αμέσως στην Αθήνα από το Λονδίνο όπου βρισκόταν.

Μπούμερανγκ γίνεται το χαράτσι στ' ακίνητα



 Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΠΑ pappas@enet.gr
Την ώρα που η θύελλα οργής για το νέο φόρο δημιουργεί όρους για ένα κίνημα ανυπακοής στην καταβολή του, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη «κλατάρουν»

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δηλώνουν αποφασισμένοι να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν απέναντι στην τρόικα ύστερα από τις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησαν Μέρκελ και Σαρκοζί.

Μπούμερανγκ γίνεται το χαράτσι στ' ακίνητα



 Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΠΑ pappas@enet.gr
Την ώρα που η θύελλα οργής για το νέο φόρο δημιουργεί όρους για ένα κίνημα ανυπακοής στην καταβολή του, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη «κλατάρουν»

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δηλώνουν αποφασισμένοι να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν απέναντι στην τρόικα ύστερα από τις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησαν Μέρκελ και Σαρκοζί.

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


Ρεπορτάζ : Χριστίνα Κοψίνη
(από την Καθημερινή της Κυριακής)

Στον βωμό διάσωσης της κύριας σύνταξης κινδυνεύουν να βρεθούν οι επικουρικές συντάξεις σε όσα Ταμεία η ανεργία, οι απολύσεις και η μείωση μισθών έχουν κάνει δυσβάστακτο το ταμειακό πρόβλημα. Παρόλο που τις τελευταίες εβδομάδες το ερώτημα έχει αντιστραφεί και η αγωνία των ασφαλισμένων σχετίζεται περισσότερο με το εάν μια χρεοκοπία (ελεγχόμενη ή μη) οδηγήσει σε δραματική μείωση των συντάξεων, η ταμειακή εικόνα των ασφαλιστικών ταμείων παραμένει εξαιρετικά δυσμενής, με τα δύο μεγαλύτερα Ταμεία, το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, να καταγράφουν ελλείμματα 1 δισ. ευρώ έκαστο, τους ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου να πιέζονται από ένα νέο κύμα φυγής, ενόψει των αλλαγών που θα επιφέρει το ενιαίο μισθολόγιο, τον ΟΓΑ να συγκρατεί με μεγάλη δυσκολία τις εισφορές σε χαμηλό επίπεδο και την τρόικα να θέτει νέες παραμέτρους για τις επικαιροποιημένες αναλογιστικές μελέτες που θα γίνουν με αναπροσαρμογή των στοιχείων από το 2008.

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: "ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ"


Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα σχέδια της Κύπρου να ξεκινήσει έρευνες για την εκμετάλλευση φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της στη Μεσόγειο αποτελούν «πρόκληση», ενώ προειδοποίησε ότι, αν προχωρήσει στην εξόρυξη αερίου, τότε η Άγκυρα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει και εκείνη έρευνες με τη συμμετοχή της (κατεχόμενης) Βόρειας Κύπρου.

ΣΟΙΜΠΛΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΕΣΛΕΡ


Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατηγόρησε ανοικτά τον υπουργό οικονομίας της χώρας του Φίλιπ Ρέσλερ, για δημιουργία πανικού με τις δηλώσεις του για το ενδεχόμενο ελεγχόμενης πτώχευσης της Ελλάδας. Στη δημοκρατία προέχει η ελευθερία της έκφρασης.

ΚΙΝΑ: ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΧΡΕΟΣ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ


Η Κίνα πρέπει να ζητήσει από τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους, εγγυήσεις για τις επενδύσεις της, αναφέρει κύριο άρθρο της σημαντικότερης κρατικής εφημερίδας της χώρας, υποστηρίζοντας πως το Πεκίνο δεν πρέπει να χειριστεί μόνο του την κάλυψη του ευρωπαϊκού χρέους.