Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΡΚΕΛ: ΚΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Κατά της αποβολής από την Ευρωζώνη κρατών-μελών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες τάχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, τονίζοντας πως η ύπαρξη μιας τέτοιας δυνατότητας θα έστελνε ένα καταστροφικό πολιτικό μήνυμα. Πρόσθεσε πάντως πως η Ευρωζώνη πρέπει να εξετάσει αν είναι πλήρως εξοπλισμένη ώστε να κάνει τα κράτη-μέλη να τηρήσουν τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Τάχθηκε υπέρ της διαγραφής χρέους «Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει, πρέπει να αποδεχθούμε τις απώλειες» λέει ο Στρος-Καν

 Παρίσι, Γαλλία
Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν τάχθηκε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη δικαστική του περιπέτεια στη Νέα Υόρκη, υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους, ενώ κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι «δεν έχουν εκτιμήσει το εύρος» της κρίσης που πλήττει ολόκληρη την Ευρωζώνη.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ EXOFITSIO : ΠΙΕΣΤΙΚΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ...ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ


Από το : exofitsio
Πιεστικά ζητά το υπουργείο οικονομικών απο το πρωί από τους 150 φορείς του δημοσίου τις πρώτες λίστες με τους υπαλλήλους που θα περασουν στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Πρόκειται για το πρώτο κύμα των εικοσι πέντε χιλιάδων περίπου υπαλλήλων που θα απολυθούν.

ΚΟΕΛΙΟ: "ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΑΝ ΒΥΘΙΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ"

 Την προειδοποίηση ότι «αν βυθιστεί η Ελλάδα, θα κινδυνεύσει ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση», απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσος Κοέλιο σε συνέντευξή του στον γαλλικό Τύπο. Σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα «Λε Φιγκαρό», ο συντηρητικός πρωθυπουργός κάλεσε την ΕΕ «να μιλάει με μια φωνή» ώστε να διαλύσει «τις αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης».

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

 Είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις λιποτάκτες στρατιώτες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στη Σανάα από τις δυνάμεις ασφαλείας που προσπαθούν να καταστείλουν το κίνημα αμφισβήτησης του προέδρου της Υεμένης 'Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

«Ψαλίδι» στο Δημόσιο στο επίκεντρο της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης με την τρόικα

 Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τα μέτρα που όπως όλα δείχνουν θα χρειαστούν για την εξασφάλιση της έκτης δόσης, διεξάγεται από τις 7:20 απόγευμα μεταξύ των επικεφαλής της τρόικας και του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΟΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Ηπια αλλά σταθερή είναι η μεταστροφή των πλοικτητών σε νεότερα και μεγαλύτερα πλοία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς. Τα στοιχεία του Ιουλίου δείχνουν ότι ο αριθμός των ελληνόκτητων πλοίων άνω των 100 κόρων ολικής χωρητικότητας συνέχισε να συρρικνώνεται, μειωμένος κατά 3,7% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ



 Τη σμίκρυνση των κομματικών αξιωματούχων λέμε εμείς!!!!!!! 
Τη σμίκρυνση του κράτους και το κλείσιμο οργανισμών υπογράμμισε ως αναγκαία για να “μην οδηγηθούμε στα βράχια” ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Πασόκ Χρήστος Πρωτόπαππας, ενώ ομολόγησε ότι η ρητορική του κόμματος το 2009 δεν είχε σωστή εκτίμηση της πραγματικότητας.

ΡΟΥΜΠΙΝΙ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ"



Η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει μία διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης, να εγκαταλείψει εθελοντικά το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή, προτείνει ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι, σε άρθρο του που δημοσιεύεται την Δευτέρα στους Financial Times. Ο κ. Ρουμπίνι εκτιμά ότι η έξοδος από το ευρώ θα είναι μία «τραυματική διαδικασία», ωστόσο σημειώνει πως οι αρνητικές επιπτώσεις θα μπορούσαν να περιοριστούν, εάν η διαδικασία εξόδου είναι ελεγχόμενη και δοθεί διεθνής στήριξη για την αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών και τη χρηματοδότηση του δημοσιονομικού και του εξωτερικού ισοζυγίου.


Ισχυρές πιέσεις από τις Βρυξέλλες - Το μόνο που ζητάμε από την Ελλάδα είναι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων, τονίζει η Κομισιόν

 Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζητάει από την Ελλάδα να λάβει νέα μέτρα λιτότητας, αλλά να εφαρμόσει τα όσα έχει ήδη συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ, τονίζει η Κομισιόν.
«Δεν ζητάμε περισσότερα από όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί στο πρόγραμμα για την Ελλάδα», είπε την Δευτέραο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν, Αμταντέου Αλταφάζ.

G20: ΣΤΟΧΟΣ Η ΜΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ



Η πρόκληση για τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G 20) που θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στην Ουάσιγκτον είναι να εμποδίσουν την κρίση χρέους στην Ελλάδα να μετατραπεί σε μια μεγάλη τραπεζική κρίση, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ...



Ούτε η Γαλλία του Τόνι Πάρκερ μπόρεσε να τα βάλει με την Ισπανία, τη μεγαλύτερη δύναμη του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η παρέα του Φερνάντο Ναβάρο, MVP της διοργάνωσης, και του Πάου Γκασόλ, έκανε περίπατο στον τελικό (98-85) και διατήρησε τα σκήπτρα της καλύτερης ομάδας της Ευρώπης. Σε έναν συγκλονιστικό μικρό τελικό, η Ρωσία νίκησε 72-68 την ΠΓΔΜ.

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ


«Στις 21 Ιουλίου είχαμε συνάντηση κορυφής που πήγε καλά. Σήμερα, δύο μήνες μετά, και τίποτα ακόμα δεν είναι σε ισχύ. Η Ελλάδα δεν έκανε αυτά που έπρεπε, οι Ευρωπαίοι δεν ήλεγξαν επαρκώς, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν λειτούργησαν αρκετά γρήγορα για να δώσουν λύση».

Σκληρή απάντηση του Προέδρου Χριστόφια στις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου



Σκληρή απάντηση στις τουρκικές απειλές έδωσε από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται καθ΄οδόν προς τη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας... ο οποίος ανακοίνωσε ότι εντός λίγων ημερών αναμένεται να αρχίσει η ερευνητική γεώτρηση για το φυσικό αέριο. "Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται και πολύ περισσότερο να απειλεί και να προκαλεί ένταση, λόγω των ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας για εντοπισμό υδρογονανθράκων", τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος.


Süddeutsche Zeitung: Κούρεμα χρέους για Ελλάδα ή κραχ όπως το 1929



tvxsteam tvxs

Οι αγορές οσφραίνονται ότι πλησιάζει η χρεοκοπία της Ελλάδας. Το γεγονός αυτό θα γραφτεί στην ιστορία με τα ίδια μελανά χρώματα, όπως η Μαύρη Παρασκευή του Οκτωβρίου 1929(η μέρα που ξεκίνησε το παγκόσμιο οικονομικό κραχ)

Νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου



Σημαντική νίκη απέσπασαν οι Σοσιαλδημοκράτες με την επανεκλογή του Κλάους Βοβεράιτ κυβερνήτη δημάρχου για τρίτη συνεχή πενταετία στο Βερολίνο.


Σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος που μετέδωσε το δεύτερο κρατικό κανάλι ZDF, το SPD παραμένει στο Βερολίνο πρώτο κόμμα με 28,5%, ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχε 30,8%.

Επιτέλους Φθινόπωρο!



Η καλοκαιρία των τελευταίων εβδομάδων φαίνεται να μας αποχαιρετά και την θέση της να παίρνει ένα καθαρά φθινοπωρινό σκηνικό με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά και με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Αιτία για αυτήν την αλλαγή είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από την βορειοδυτική Ευρώπη το οποίο με το που συναντήσει τα πολύ ζεστά νερά της Μεσογείου θα ενισχυθεί σημαντικά και θα δώσει πολύ έντονες βροχές και καταιγίδες στην αρχή σε παραθαλάσσιες περιοχές των βορειοδυτικών Βαλκανίων και από το βράδυ της Δευτέρας σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.