Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κόκκαλης Βασίλης: Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Διοίκησης Αττικής

 Ο Βασίλης είναι ένα από τα στελέχη που προέρχονται και αναδείχθηκαν μέσα από το λαϊκό κίνημα. Αγωνίσθηκαν, πέτυχαν, καταξιώθηκαν και αμείφθηκαν μόνο με την αγάπη μας. Εισηγήθηκαν πολιτικές, υπερασπίσθηκαν κεκτημένα, διεύρυναν και κατοχύρωσαν δικαιώματα, επέβαλαν θεσμικά πλαίσια που βελτίωσαν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού γενικότερα. Έμειναν σταθερά δίπλα μας, ασυμβίβαστοι και ρομαντικοί. Είναι στελέχη μάχιμα που σύντομα θα κληθούν να ηγηθούν νέων αγώνων.

ΑΠΑΤΗ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ


 Κύκλωμα διαφθοράς στους κόλπους της ασφαλιστικής εταιρείας «Εθνική Ασφαλιστική», που εισέπραττε μεγάλα ποσά, εκταμιεύοντας αποζημιώσεις με «μαϊμού» τιμολόγια από εικονικά τροχαία ατυχήματα, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στη συμπρωτεύουσα και σε άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ


 Έκρυθμο κλίμα στη μικροσκοπική Λαμπεντούζα, στα ανοιχτά των σικελικών ακτών, με συγκρούσεις κατοίκων και αστυνομίας με Βορειοαφρικανούς μετανάστες, μία ημέρα αφότου ορισμένοι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά στο κέντρο κράτησης του νησιού διαμαρτυρόμενοι για την ιταλική πολιτική υποχρεωτικών απελάσεων.

Τι σημαίνει χρεοκοπία χωρίς να βγούμε από το ευρώ

Τι σημαίνει χρεοκοπία χωρίς να βγούμε από το ευρώ
Τι θα αλλάξει πρακτικά στη ζωής μας η «έμπνευση» του σχεδίου

Το νέο, εφιαλτικό σενάριο, που εκπόνησε για εμάς η Γερμανία και αναπαράγουν οι κερδοσκόποι και οι διεθνείς οίκοι ονομάζεται «χρεοκοπία της Ελλάδας χωρίς έξοδο από το ευρώ».

Και το σχέδιο αυτό θα συνοδεύεται από κούρεμα του χρέους και πολύ αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Απόλυση 200.000 δημοσίων υπαλλήλων απαιτεί η τρόικα

Απόλυση 200.000 δημοσίων υπαλλήλων απαιτεί η τρόικα
Κατάργηση οργανικών μονάδων των υπουργείων και οργανισμών


Την απόλυση 200.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015, και την επέκταση της εργασιακής εφεδρείας στο σύνολο του δημόσιου τομέα απαιτεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθούν οι εξοικονομήσεις που έχουν προβλεφθεί για τις δημόσιες δαπάνες από το Μεσοπρόθεσμο, σύμφωνα με το «Έθνος».

«Βόμβες» κατά Παπανδρέου από τον Μίμη Ανδρουλάκη - Ζητά με άρθρο του πρωθυπουργό κοινής αποδοχής

«Βόμβες» κατά Παπανδρέου από τον Μίμη Ανδρουλάκη
Τον δρόμο των εκλογών ή της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ανάγκης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής προτείνει ο Μ. Ανδρουλάκης για την έξοδο της χώρας από την κρίση θέτοντας μάλιστα «Ζήτημα Δημοκρατικής Νομιμοποίησης».

Έρχεται μια στιγμή στη διαχείριση της κρίσης που τίθεται ένα πολιτικό ζήτημα ηγεσίας σε εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα, ένα ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης, σημειώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αναφέρει πέντε επιλογές δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων που είναι αναγκαίο να ληφθούν.

Μετά τη συμφωνία με την τρόικα - Σε εξέλιξη η κυβερνητική επιτροπή, αναβολή της ανακοίνωσης των νέων μέτρων


Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος
 Το αίσθημα της Ντροπής συγκρατούσε τισ κοινωνίες απο αρχαιοτάτων χρόνων!!


Σε εξέλιξη βρίσκεται η κυβερνητική επιτροπή, την οποία ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσει για την κατ' αρχήν συμφωνία που επετεύχθη αργά το βράδυ της Τρίτης με την τρόικα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος δεν αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του σήμερα, καθώς θα περιμένει και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον.

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για τις εξελίξεις στην οικονομία και τη στάση των κομμάτων



από το Γραφείο Τύπου


Τα αλλεπάλληλα μέτρα οδηγούν την κοινωνία σε τεμαχισμό, την οδηγούν σε αδιέξοδο. Τούτη την ώρα η ελληνική κοινωνία δεν επιβαρύνεται μόνο από τα μέτρα, επιβαρύνεται από μια αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική, αλλά και από μια πολιτική ανευθυνότητα, η οποία καταγράφεται στη λειτουργία της πολιτικής ζωής.

«Εργασιακή εφεδρεία για όσους μπήκαν από το παράθυρο»


«Εργασιακή εφεδρεία για όσους μπήκαν από το παράθυρο»«Όταν λοιπόν θα μπουν στην εργασιακή εφεδρεία υπάλληλοι, ένα καλό διακομματικό μέτρο θα ήταν να μπουν στην εφεδρεία υπάλληλοι που βγήκαν από το παράθυρο ή παλαιότερα υπάλληλοι βουλευτών και βουλευτικών γραφείων και έμμισθοι υπάλληλοι των κομμάτων. Να μην μπουν καν στη διαδικασία αξιολόγησης όσοι μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου μιλώντας στο «Βήμα fm».

Ολοκληρο το κίτρινο δημοσίευμα του Focus

 Αφιερωμένο στην Ελλάδα ή καλύτερα στη δυσφημισή της, είναι το τεύχος του περιοδικού FOCUS που κυκλοφορεί. Στο εξώφυλλο, ο Παρθενώνας και η Αφροδίτη της Μήλου να έχουν σχεδόν βουλιάξει τα νερά, ενώ στο κεφάλι της Αφροδίτης υπάρχει ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ. Ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύει το περιοδικό είναι: «Η ελληνική κρίση του ευρώ: Έχουν χαθεί τα χρήματά μας;» και ο υπότιτλος «Δισεκατομμύρια ευρώ για τίποτα, η Μέρκελ σε δύσκολη θέση. Τί θα πρέπει να γνωρίζω τώρα ως αποταμιευτής».

Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ, ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT) της Λιβύης Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ δήλωσε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι πιστεύει ότι ο ανατραπείς ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι είναι ακόμα στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος. «Ο κ. Αμπντελτζαλίλ είπε ότι πιστεύει πως ο Καντάφι εξακολουθεί να βρίσκεται στη Λιβύη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη...


Νέα Υόρκη ο Ντέρεκ Σόλετ, ανώτερος αξιωματούχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC), μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στον ΟΗΕ.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



Τα ποσοστά άμεσης μείωσης κατά 30% των οργανικών μονάδων των υπουργείων και των εποπτευόμενων οργανισμών στα πλαίσια δημιουργίας του νέου επιτελικού κράτους δεν είναι θέσφατα, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ενημερώνοντας τους βουλευτές του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ.

ΡΩΣΙΑ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ



Η Ρωσία υποστηρίζει το δικαίωμα της Λευκωσίας για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, μέσα στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Στο περιθώριο των εργασιών της 66ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρόεδρος...


της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος δήλωσε ότι συζήτησαν τις "παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών", επισημαίνοντας κυρίως το εμπόριο και γενικότερα τον τομέα της οικονομίας.