Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Κατρακύλησε ο Dow Jones - Τη μεγαλύτερη διήμερη «βουτιά» της από το 2008 έκανε η Γουόλ Στριτ


Η Νέα Υόρκη ακολούθησε την πορεία των ευρωπαϊκών και των ασιατικών χρηματιστηρίων
Σε ελεύθερη πτώση, μετά τη «βουτιά» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τις ασιατικές αγορές, η Γουόλ Στριτ, με τον Dow Jones να χάνει ενδοσυνεδριακά πάνω από 500 μονάδες και να καταγράφει τη μεγαλύτερη υποχώρησή του σε δύο ημέρες από την εποχή της κρίσης του 2008.


Zουν από τα κουπόνια φαγητού - Σε συνθήκες φτώχειας ένας στους πέντε κατοίκους της Νέας Υόρκης

Μέσα σε ένα χρόνο, από το 2009 ως το 2010, άλλοι 75.000 κάτοικοι της αμερικανικής μεγαλούπολης οδηγήθηκαν στη φτώχεια.

Νέα Υόρκη: Ένας στους πέντε Νεοϋορκέζους ζει σε συνθήκες φτώχειας σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αμερικανικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Census Bureau), που δίνονται στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΤΡΟΪ ΝΤΕΪΒΙΣ


Στην εκτέλεση του Τρόι Ντέβις, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για την δολοφονία ενός αστυνομικού, σε μια υπόθεση που προσέλκυσε την διεθνή προσοχή και τέθηκε στο επίκεντρο των προσπαθειών να καταργηθεί η θανατική ποινή, προχώρησαν σήμερα οι Αρχές την πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ "ΠΑΓΩΝΟΥΝ" ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ



Να «παγώσουν» οι δόσεις στα στεγαστικά δάνεια έχουν ζητήσει από την αρχή του χρόνου περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά. Οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες είναι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνεπείς μέχρι τώρα στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, που όμως το τελευταίο διάστημα, λόγω των συνεχών περικοπών στους μισθούς, ζητούν «βοήθεια» από τις τράπεζες για να μη βγουν στο «κόκκινο» τα δάνειά τους.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΚΡΙΣΗ"



 Κανείς δεν είπε ότι ζήτε σε κρίση . ο Λαός ζει σε κρίση!!!!! 


«Η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε για να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση. Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000.

Αβάσταχτα μέτρα - Σε εφεδρεία 30.000 υπάλληλοι, ψαλίδι σε συντάξεις και αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ

 Νέα επώδυνα μέτρα, με περαιτέρω μείωση συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ και άμεση εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας σε 30.000 υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ.Μόσιαλος μετά τη συνεδρίαση.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις - Μόνιμο καθίσταται το ειδικό τέλος ακινήτων



Αθήνα

Μόνιμο καθίσταται το ειδικό τέλος ακινήτων, καθώς στην τροπολογία που θα καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αναφέρεται ο χρόνος επέκτασης της καταβολής του τέλους, κάτι που σημαίνει πως ο φόρος αποκτά μόνιμο χαρακτήρα.

Η τροπολογία που θα ψηφισθεί την επόμενη Τρίτη ορίζει ότι αν το τέλος δεν καταβληθεί μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, θα βεβαιώνεται μέσα σε τέσσερις μήνες από την μη πληρωμή του στην αρμόδια εφορία. Για τα δε ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, στα οποία δεν υπάρχει τιμή ζώνης, το τέλος υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας την επιφάνειά τους επί 3 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο.

ΗΠΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η FED


Μήπως αντί Αμερικανόδουλουν "συμφέρουν" Αμερικάνοι? 
Πρόγραμμα αντικατάστασης ομολόγων με χρεόγραφα μεγαλύτερης διάρκειας ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), με στόχο τη μείωση του κόστους δανεισμού και την ενίσχυση της ανάκαμψης στην Αμερική. Τα επιτόκια παραμένουν, όπως ήταν αναμενόμενο, μεταξύ 0 και 0,25%, ενώ διατηρήθηκε και η δέσμευσή πως δεν θα αυξηθούν μέχρι τα μέσα του 2013.

ΠΡΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΚΑ


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ. Το Σάββατο στις 10.00 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο. Όπως ανακοίνωσαν η ΠΟΣΕ ΙΚΑ, ο ΣΕ-ΙΚΑ Αττικής και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα νέα «αντεργατικά και αντιαναπτυξιακά κυβερνητικά μέτρα, τις προωθούμενες απολύσεις στο Δημόσιο, τα έκτακτα χαράτσια και τις νέες μειώσεις μισθών - συντάξεων».

Απάντηση στα μέτρα που έρχονται - Κοινό μέτωπο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με 24ωρες απεργίες στις 5 και 19 Οκτωβρίου



Αθήνα

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ στις 5 Οκτωβρίου και γενικής απεργίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισαν κατά την κοινή τους συνεδρίαση οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

«Είμαστε σε διαρκή ρήξη με πολιτικές, οι οποίες είναι απαράδεκτες καταστροφικές και χωρίς προοπτική» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της Κυβέρνησης και της 'τρόικας' για όσο καιρό χρειαστεί».