Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σαρωτική εγκύκλιος του υπ. Εργασίας - Πλήρης σύνταξη στα 65 και μειωμένη στα 60 για όλους!

 
Από protothema

Το μπόνους της αναγνώρισης πλασματικών ετών ασφάλισης δεν ισχύει για τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται με ευνοϊκό καθεστώς ενώ αυξάνονται σταδιακά έως το 2015 στα 60 και στα 65 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για απονομή μειωμένης και πλήρους σύνταξης αντίστοιχα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΤΡΟΪΚΑΣ

 Στο κτίριο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, λόγω της κατάληψης στο Σύνταγμα, πραγματοποιείται η συνάντηση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα για την επικαιροποίηση του Μνημονίου και τον καθορισμό των απολύτως δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων εφαρμογής των μέτρων και μεταρρυθμίσεων. Στη συνάντηση συμμετέχουν οι κ.κ. Ζανιάς και Πλασκοβίτης.

Σε δοκιμές ο πύραυλος που θα μεταφέρει τους Αμερικανούς πέρα από τη Σελήνη

Ουάσινγκτον
Ένας από τους κινητήρες του πυραύλου με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στους αστεροειδείς πυροδοτήθηκε δοκιμαστικά για 40 δευτερόλεπτα, ανακοίνωσε η NASA.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο


Το νέο σύστημα αξιολόγησης των Δημοσίων υπαλλήλων, που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημ.Ρέππας, καθορίζει τον τρόπο τόσο των βαθμολογικών προαγωγών, όσο και της μισθολογικής εξέλιξης, αφού συνδέει τις αποδοχές ως κίνητρο για τη διάκριση και τη βαθμολογική προαγωγή.

Ανώτατο μισθό 2.200 ευρώ και αύξηση του βασικού στα 780 προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο


Αθήνα
Στα 2.200 ευρώ μειώνεται ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο, χωρίς το επίδομα θέσης ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας, βάσει των στοιχείων που -σύμφωνα με πληροφορίες- παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο, για το ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου 2011.

ΕΙΠΑ - ΞΕΙΠΑ ΜΕ... ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


Ρεπορτάζ : Έλενα Λάσκαρη
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Στροφή 180 μοιρών έκανε χθες το υπουργείο Οικονομικών βάζοντας προς το παρόν τέλος στο αλαλούμ με τις αποδείξεις. Ξεκαθάρισε ότι για τα φετινά εισοδήματα δεν επέρχεται καμία απολύτως αλλαγή ως προς τις αποδείξεις που θα πρέπει να υποβληθούν στην Εφορία.

ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ! ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ

Xαμός πριν από λίγο στο υπ. Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών έδιωξαν τους τροϊκανούς τους οποίους αποδοκίμασαν πολύ έντονα. Το κλίμα έξω από το υπουργείο μυρίζει μπαρούτι, καθώς από το πρωί περιμένουν με άγριες διαθέσεις τους Τροϊκανούς. Από το πρωί πραγματοποιούνται καταλήψεις στα περισσότερα από τα υπουργεία, από εργαζομένους που αντιδρούν στην εφεδρεία.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΕ 20 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΑ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Τουλάχιστον 20 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχουν ήδη υποστεί κατάσχεση μισθών, από τις εφορίες τους, εξαιτίας οφειλών προς το Δημόσιο.
Την καταγγελία έκανε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των εργαζομένων της υπηρεσίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, στο Βήμα FM 99,5. Όπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος, οι εργαζόμενοι απειλούνται και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες, καθώς μένουν απλήρωτες οι δόσεις στεγαστικών και άλλων δανείων.

KΡΙΣΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ... ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Με σημαντικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην ατζέντα θα συνεδρίασει σήμερα το πρωί στις 10.00 το υπουργικό συμβούλιο υπό τη προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Εμπλοκή σημειώθηκε, αργά την Τετάρτη το βράδυ, σε κυβερνητική σύσκεψη με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας αφού υπήρξαν έντονες επισημάνσεις για συνταγματικά προβλήματα.

Αχαϊα: Υπόσχονται ότι είναι ικανοί για το... τραπεζικό ακατόρθωτο!


Όχι μόνο θα μας εξαφανίσουν από τον Τειρεσία, όχι μόνο θα μας σβήσουν τα χρέη από την τράπεζα, αλλά θα μας δώσουν και μετρητά ακόμα και μέχρι 100.000 ευρώ. Όλα αυτά από μια συμμορία απατεώνων που εκμεταλλεύεται απελπισμένα άτομα. Υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, με μοναδικό στόχο φυσικά να τους πάρουν χρήματα.

Επιχείρηση «μπλόκο στην τρόικα» με καταλήψεις σε πολλά υπουργεία


Αθήνα
Μπαράζ καταλήψεων σε κτίρια υπουργείων το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια για εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο.
Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών έχουν στόχο να εμποδίσουν την τρόικα να έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο και όπως υποστηρίζουν θα παραμείνουν εκεί επί 48 ώρες.