Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Διαδηλώσεις σε 951 πόλεις - «Ενωμένοι για την αλλαγή» κατεβαίνουν στους δρόμους Αγανακτισμένοι σε 82 χώρες

Χιλιάδες πολίτες κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στην απληστίαΑθήνα
Διαδηλώσεις «Αγανακτισμένων» υπέρ της αλλαγής και της αληθινής δημοκρατίας και ενάντια στην απληστία και τη διαφθορά διοργανώνονται το Σάββατο σε δρόμους και πλατείες από την Αμερική ως την Ασία και από την Ευρώπη ως την Αφρική. Οι πολίτες του κόσμου θα διαδηλώσουν σε 951 πόλεις σε 82 χώρες κάτω από το σύνθημα «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή».Σε Τόκιο, Ταϊπέι, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία οι πολίτες κατέβηκαν κατά εκατοντάδες στους δρόμους. Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις -με αντικυβερνητικό χαρακτήρα- αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Ρώμη. Μεγάλη διαδήλωση αναμένεται και στην Ισπανία, τη γενέτειρα του κινήματος των Αγανακτισμένων. Δυναμικό «παρών» υπόσχεται το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ», που πήρε τη σκυτάλη από τις κινητοποιήσεις στην Ευρώπη, οι οποίες με τη σειρά τους εμπνεύστηκαν από την Αραβική Άνοιξη.

Σήμα κινδύνου από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τον παιδικό υποσιτισμό


Μπαγκλαντές 2009 (Ron Haviv)
Στην υποσαχάρια Αφρική, από τις ακτές της Σομαλίας μέχρι τη Μπουρκίνα Φάσο και το Νίγηρα η επισιτιστική κρίση γιγαντώνεται με θύματα κυρίως παιδιά. Κι ενώ γίνονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση του παιδικού υποσιτισμού η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί. Το ένα τρίτο από τους οκτώ εκατομμύρια θανάτους παιδιών κάτω των πέντε ετών κάθε χρόνο οφείλεται στον υποσιτισμό. Με αφορμή των Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι το σύστημα επισιτιστικής βοήθειας δεν καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες που υπάρχουν.

DRY 15 O International Mobilization.mov

25S: Por el Derecho a la Vivienda - Για το δικαίωμα στη στέγαση


La Plataforma de Afectados por la Hipoteca (P.A.H.) convoca una manifestación en diferentes ciudades del país para exigir:
La regulación de la dación en pago (al entregar el piso se cancela la deuda hipotecaria).
Una moratoria de los desahucios por motivos económicos mientras las entidades financieras continúen acumulando miles de pisos vacíos que no están cumpliendo su función social.
La reconversión del parque de viviendas vacías y ejecutadas en un parque de alquiler social para hacer efectivo el derecho a la vivienda.

«ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

fimotro.blogspot.com

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ραντεβού των «Αγανακτισμένων» όλου του κόσμου οι οποίοι το Σάββατο θα βγουν στους δρόμους 82 χωρών για να διαδηλώσουν ειρηνικά, ύστερα από κάλεσμα των Indignados της Ισπανίας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή», στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν «Αγανακτισμένοι» από 951 πόλεις.
Στην ιστοσελίδα παρουσιάζεται ο χάρτης με τις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα. Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα «Occupy Wall Street», κόκκινες κουκκίδες σημειώνουν τα σημεία όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι «Αγανακτισμένοι».

ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΙ…»

Αν είναι αλήθεια, είναι η προσωποποίηση της γελοιότητας!!Γ.Ζ.
Με νέες του δηλώσεις στην εφημερίδα «Καρφίτσα», ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Ο κύριος Ρομπόπουλος φέρεται να δηλώνει τώρα πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί και να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα αλλά να ανεξαρτητοποιηθεί!

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ WALL STREET



Ενα παραδοσιακό όπλο χρησιμοποιούν στον αγώνα τους οι «αγανακτισμένοι» των ΗΠΑ και δεν είναι άλλο από την εφημερίδα. Σε χαρτί, «όμορφα σχεδιασμένη και καλά γραμμένη», όπως λέει ο -με συναίνεση κηρυχθείς- υπεύθυνός της, Α. Γκούπτα. Ο Γκούπτα είναι βετεράνος «εφημεριδάς», αφού επί χρόνια εκδίδει ένα αριστερό φύλλο, το οποίο κυκλοφορεί σε 20.000 αντίτυπα στη Νέα Υόρκη, 16 φορές το χρόνο.