Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η ομιλία του Σλαβόι Ζίζεκ στους “αγανακτισμένους” της Wall Street

Aπό το ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ

“Μην ερωτευτείτε τους εαυτούς σας για τις ωραίες στιγμές που περνάμε εδώ. Τα πανηγύρια είναι εύκολα- το αληθινό τεστ της αξίας τους είναι αυτό που μένει την επόμενη μέρα, πως θα αλλάξει η καθημερινότητα μας. Ερωτευτείτε με τη σκληρή κι υπομονετική δουλειά-είμαστε η αρχή, όχι το τέλος. Το βασικό μας μήνυμα είναι: τα ταμπού έσπασαν, δεν ζούμε στον καλύτερο δυνατό κόσμο. Υπάρχει ένας μακρύς δρόμος μπροστά μας, και σύντομα θα πρέπει να θέσουμε τις πραγματικά δύσκολες ερωτήσεις- ερωτήσεις όχι σχετικά με το τι δεν θέλουμε, αλλά σχετικά με το τι πραγματικά θέλουμε. Ποια κοινωνική οργάνωση μπορεί να αντικαταστήσει τον καπιταλισμό; Τι τύπο νέων ηγετών χρειαζόμαστε; Οι εναλλακτικές του 20ου αιώνα προφανώς δεν λειτούργησαν.

Ο στρατός στη μάχη των σκουπιδιών - Στους δρόμους στρατιωτικά απορριμματοφόρα



από news247
Θετικά ανταποκρίθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για συνδρομή στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, για το σκοπό αυτό θα διατεθούν απορριμματοφόρα του στρατού και 170 οδηγοί. Υπογραμμίζεται πως δεν θα συμμετάσχουν στρατιώτες στη διαδικασία αποκομιδής. Είχε προηγηθεί δήλωση στο ΣΚΑΪ του δημάρχου Αθηναίων που υποστήριζε πως το μόνο που απομένει για την αποκομιδή είναι να συμμετάσχει ο στρατός


«OCCUPIED WALL STREET» - «Φουντώνει» το ποτάμι της αγανάκτησης - Οι «Αγανακτισμένοι» της Wall Street για την Ελλάδα

Από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
«OCCUPIED WALL STREET». Καθημερινά ακούγεται πλέον το σύνθημα αυτό σε διάφορες πόλεις σε ολόκληρη την Αμερική και μάλιστα με δεκάδες έξυπνες παραλλαγές ! Απλώνεται κάθε ημέρα από πολιτεία σε πολιτεία και από πόλη σε πόλη. Σε μεγάλες πολιτείες των ΗΠΑ καθημερινά οργανώνονται διαδηλώσεις εναντίον όχι μόνο της Wall Street και των τραπεζών αλλά και εναντίον γνωστών μεγάλων πολυεθνικών που εδρεύουν στις ΗΠΑ. Κίνημα που φουντώνει και ήδη αρχίζει να ανησυχεί την αμερικανική διοίκηση και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Υποχωρεί και το ευρώ Οι Γερμανοί πιέζουν τα χρηματιστήρια



από ΠΡΏΤΟ ΘΕΜΑ
Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών περί μη λήψης τελικής απόφασης για την μεθοδολογία της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση αρνητικών μακροοικονομικών δεδομένων στις ΗΠΑ τάραξαν για τα καλά τα νερά στις σημαντικότερες διεθνείς χρηματαγορές και οδήγησαν σε σημαντικές πιέσεις τους βασικούς δείκτες σε Ευρώπη και Wall.


Στρατός και δικαστές στον ''πόλεμο'' για τα σκουπίδια

aporrimmatofora_17-10-2011
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αποφάσιζε να θέσει το στρατό στην... υπηρεσία των σκουπιδιών, το δικαστήριο ανέβαλε τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο της Αθήνας ανέβαλε, τελικά, για το πρωί της Τρίτης τη συζήτηση της αίτησης που έχει υποβάλει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, λόγω της αποχής των δικηγόρων μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, δεν χορήγησε άδεια παράστασης στους συνηγόρους των δύο πλευρών.

Δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία και με νέες αλλαγές το πολυνομοσχέδιο

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος
Δεκτό επί της αρχής έγινε κατά πλειοψηφία το πρωί της Δευτέρας το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία, τις εργασιακές σχέσεις και τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στην κοινή Επιτροπή Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης. Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος κατέθεσε την τροπολογία για την παρακράτηση από το μισθό και τη σύνταξη της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, χαρακτηρίζοντάς την και πάλι «ήσσονος σημασίας» και «τεχνικό ζήτημα».

Αρραγές μέτωπο εν όψει της Συνόδου Κορυφής ζήτησε ο πρωθυπουργός


O πρωθυπουργός κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο
Αρραγές μέτωπο από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις ζήτησε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Λίγο νωρίτερα είχε τονίσει την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου και κάλεσε όλους να επιδείξουν αίσθημα ενότητας. Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά θα έχει την Τρίτη ο πρωθυπουργός. Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ενώ την Τρίτη συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.


48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ




Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η Κυβέρνηση, προσφέροντας «γη και ύδωρ» στους τραπεζίτες, στο παρασιτικό κεφάλαιο, στους δανειστές και στους κερδοσκόπους και με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας, σαρώνει ό,τι απέμεινε από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες ολόκληρο τον προηγούμενο αιώνα.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί, οδηγεί με βεβαιότητα στη φτώχεια και την εξαθλίωση ολόκληρη την Κοινωνία: Τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τα μεσαία και τα αδύναμα λαϊκά στρώματα.

Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται η αποτυχία της πολιτικής επιλογής του «μνημονίου». Η ύφεση βαθαίνει περισσότερο, η ανεργία εκτινάσσεται σε ανατριχιαστικά ύψη, η οικονομία καταρρέει, το βιοτικό επίπεδο της λαού μας επιστρέφει δεκαετίες πίσω. Οι εργαζόμενοι και η Κοινωνία οδηγούνται σε απόγνωση, η Οικονομία σε κατάρρευση και η χώρα σε νέα μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

Απο το sansimera.gr

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας» το 1993.Ο ΟΗΕ και πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καλούν την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την εξάλειψη της φτώχειας και μας υπενθυμίζουν τις προσπάθειες για την επίτευξη ενός από τους «Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας», του φιλόδοξου προγράμματος του ΟΗΕ για τη μείωση της φτώχειας στο μισό ως το 2015.Ο ΟΗΕ και πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καλούν την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την εξάλειψη της φτώχειας και μας υπενθυμίζουν τις προσπάθειες για την επίτευξη ενός από τους «Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας», του φιλόδοξου προγράμματος του ΟΗΕ για τη μείωση της φτώχειας στο μισό ως το 2015.

Εξαπλώνεται το κίνημα "Κατάληψη στην Wall Street "

απο zougla.gr
Το κίνημα «Κατάληψη στην Wall Street» που ξεκίνησε από την Νέα Υόρκη πριν από ένα μήνα, επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο με διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται σε χώρες από την Ευρώπη μέχρι την Ασία.Η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλώσεων, που προσέλκυσαν χιλιάδες ανθρώπους, ήταν ειρηνικές. Αλλά ορισμένα βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στην Ιταλία, το Σάββατο. Εκατοντάδες διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπα τους πέταξαν πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών, ενώ έβαλαν φωτιές και προξένησαν ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών και βιτρίνες καταστημάτων. Περισσότεροι από 70 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τα επεισόδια. Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, χαρακτήρισε τα βίαια επεισόδια ανησυχητικό σημάδι για τις αστικές κοινωνίες. Οι συμπλοκές ήταν από τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί στην ιταλική πρωτεύουσα τις τελευταίες δεκαετίες.

17 Οκτώβρη 1941: Οι Γερμανοί κατακτητές εκτελούν 250 κατοίκους των Άνω και Κάτω Κερδυλίων Σερρών, σε αντίποινα για τον φόνο ενός γερμανού στρατιώτη.

Κερδύλια, Ερείπια

Πρωί, Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, δύο λόχοι Γερμανών, μαζί με τους κρατούμενους στο Σταυρό Κερδυλιώτες, με πλήρη οπλισμό ανεβαίνουν στη θέση Στόβολο και Λειβάδια και περικυκλώνουν αντίστοιχα τα Άνω και Κάτω Κερδύλια. Γύρω στις 8.00΄ οι Γερμανοί συγκεντρώνουν με τη βία όλους τους κατοίκους, γυναίκες και άνδρες, άρρωστους και ανήμπορους ηλικιωμένους, του πάνω και κάτω χωριού στη θέση Αλώνια και Κούτρες αντίστοιχα, σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων μεταξύ τους αλλά χωρίς οπτική επαφή.

Poverty in Africa - In your Eyes

Spiegel: «Γαλλογερμανικές έριδες για εξοπλιστικά προγράμματα προς την Αθήνα»

Spiegel:  «Γαλλογερμανικές έριδες για εξοπλιστικά προγράμματα προς την Αθήνα»
Aπό in.gr

Γαλλογερμανικές έριδες προκαλεί σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η «προσφορά της Γαλλίας» στην Ελλάδας για «κατ' αρχήν δωρεάν» παράδοση 2-4 γαλλικών φρεγατών στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Σύμφωνα με το Spiegel, το οποίο επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία απευθύνθηκε στην καγκελαρία αντιδρώντας για τη φερόμενη προσφορά.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, η Γαλλία προσφέρθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα δύο έως τέσσερις σύγχρονες φρεγάτες για πέντε χρόνια, χωρίς αντίτιμο -καθώς η χώρα δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα απαιτούμενα 300 εκατ. ευρώ για κάθε πλοίο.

Aρχή Προστασίας Δεδομένων: Υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου



Θετική υπό όρους είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών της «λίστας» των οφειλετών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, κρίθηκε ότι το μέτρο της δημοσιοποίησης του καταλόγου των οφειλετών αποτελεί μία συνταγματικώς ανεκτή επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η οποία δεν εξέρχεται των ορίων της προσφορότητας και της αναγκαιότητας.

Στον Κ.Παπούλια τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός - Υπουργικό Συμβούλιο το απόγευμα


Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια
Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα γίνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στις 12:30 τη Δευτέρα, κατά την έναρξη μιας ιδιαίτερα κρίσιμης εβδομάδας, με βασικούς άξονες τις κινητοποιήσεις, την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τη σύνοδο του Eurogroup, όπου θα τεθεί επί τάπητος το ελληνικό ζήτημα. Παράλληλα, στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου, για τις τρέχουσες εξελίξεις.