Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Πληθαίνουν οι φήμες για άμεση προκήρυξη εκλογών



Πληθαίνουν όσο περνά η ώρα οι φήμες περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών καθώς τα αδιέξοδα της κυβέρνησης είναι πλέον περισσότερο από φανερά. Κι αν αυτά δεν μας αφορούν, τα αδιέξοδα της χώρας είναι πολύ σοβαρότερα και επικίνδυνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και την Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου ανακοινώσει από τις Βρυξέλλες την αδυναμία του να κυβερνήσει τη χώρα και ζητήσει από τον κόσμο να αποφασίσει για το τι θα γίνει. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από τα εξής γεγονότα:


Ζητείται ανθέλληνας να κυβερνήσει την Ελλάδα! - «Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά να μην είναι με το μέρος των Ελλήνων»


Ζητείται ανθέλληνας να κυβερνήσει την Ελλάδα!
«Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά να μην είναι με το μέρος των Ελλήνων». Με αυτή τη φράση κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιγράφει στο Reuters το σχέδιο που συγκεντρώνει όλο και περισσότερους υποστηρικτές και θέλει να υπάρξει ευρεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας ώστε να προωθηθούν όλα όσα ζητούν οι δανειστές. Το πρακτορείο τονίζει πως η ιδέα αυτή, δηλαδή να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία και να υπάρξει περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, έχει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, όμως από ορισμένους ακόμα δεν έχει γίνει αποδεκτός γιατί έχει χαρακτηριστικά  αποικίας «και η αποικία έχει και εξεγέρσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς.


Συμφωνία Γαλλίας – Γερμανίας για την ενίσχυση του EFSF - Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian



Σε συμφωνία για τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης EFSF στα 2 τρισ. ευρώ συμφώνησαν Γαλλία και Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, Η συμφωνία στοχεύει να ενισχυθεί σημαντικά ο μηχανισμός, ώστε να λειτουργεί ως εγγυητής παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις της ΕΚΤ.

Ταυτόχρονα η συμφωνία στοχεύει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να επιτυγχάνουν το όριο της κεφαλαιακής επάρκειας 9%, που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών EBA).

Η ΑΠΕΡΓΙΑ-[ ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ ]





Guardian: Συμφωνία Γερμανίας – Γαλλίας για ενίσχυση του EFSF

Guardian: Συμφωνία Γαλλίας-Γερμανίας για ενίσχυση του EFSF στα 2 τρισ.
Guardian: Συμφωνία Γερμανίας – Γαλλίας για ενίσχυση του EFSF

Η Γαλλία και η Γερμανία φέρεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την ενίσχυση του ταμείου διάσωσης της Ευρωζώνης στα 2 τρισ. ευρώ στο πλαίσιο ενός "συνολικού σχεδίου" για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους αναφέρει η βρετανική Guardian επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.
Η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής στις Βρυξέλλες.

Συσκέψεις Βενιζέλου με τραπεζίτες για το «κούρεμα»



Το ελληνικό σχέδιο δράσεως απέναντι στις αποφάσεις για «κούρεμα» στις τιμές των κρατικών ομολόγων της χώρας τίθεται πλέον επί τάπητος, με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει σε συνεννόηση με τους τραπεζίτες όλα τα σενάρια και τις επιπτώσεις τους. Ήδη μέσα στην ημέρα ο υπουργός Οικονομικών είχε συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο αλλά και άλλους κορυφαίους τραπεζίτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Εθνικής κ. Βασίλη Ράπανο, τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλη Σάλλας και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank κ. Νίκο Νανόπουλο.

Άγρια σύγκρουση στη Βουλή

από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός δεν υπέβαλλε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κανενός είδους πρόταση για συγκυβέρνηση.  Ο πρόεδρος της ΝΔ, που έφτασε στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή συνοδευόμενος από τους κυρίους Γιάννη Μιχελάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, εξήλθε φανερά εκνευρισμένος, ίσως και οργισμένος σύμφωνα με όσα μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε και παρουσίασε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει στην πορεία των διαπραγματεύσεων και τα σενάρια για την έκβασή τους εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής. Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε την στήριξη της ΝΔ για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την Πέμπτη και πρότεινε στον κ. Σαμαρά κοινή δράση και στάση στην Ελλάδα και διεθνώς.