Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Νεκρός 53χρονος συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στα επεισόδια της Αθήνας

Νεκρός 53χρονος συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στα επεισόδια της Αθήνας
Τραγική κατάληξη είχε η εκτός ελέγχου βία της σημερινής συγκέντρωσης. Ενας 53χρονος οικοδόμος από το Βύρωνα, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, εξέπνευσε λίγο πριν από τις 6.00 το απόγευμα στον Ευαγγελισμό. Ο 53χρονος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία από την αποπνικτική ατμόσφαιρα και τον συνωστισμό που επεκράτησε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό το μεσημέρι όπου εξέπνευσε από ανακοπή καρδιάς λίγο πριν από τις 6.00 το απόγευμα.

Δήλωση Λούκας Τ. Κατσέλη


Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.

Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα.
Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους.

Νεκρός διαδηλωτής από τα επεισόδια




Χωρίς σφυγμούς και αναπνοή διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό ο 53χρονος συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και οικοδόμος στο επάγγελμα, Δημήτρης Κοτζαρίδης, σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου.

Ο θάνατος του 53χρονου δεν επήλθε ως αποτέλεσμα χτυπημάτων ή κακώσεων, αλλά εξαιτίας του ότι ο διαδηλωτής αισθάνθηκε δυσφορία από τη ρίψη χημικών στο Σύνταγμα και μεταφέρθηκε αρχικά στο Ζάππειο. Εκεί έφτασε στις 16:23 μηχανή του ΕΚΑΒ - η οποία σημειωτέον είχε δεχτεί κλήση απο την αστυνομία για το περιστατικό - αλλά λόγω της βαρύτητας του περιστατικού κλήθηκε στη συνέχεια ασθενοφόρο. Το όχημα παρέλαβε τον 53χρονο σε κρίσιμη κατάσταση στις 16:40 και τον μετέφερε άμεσα στον «Ευαγγελισμό».

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη


Διεγράφη η Λούκα Κατσέλη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά την καταψήφιση του άρθρου 37 (για τις συμβάσεις εργασίας) κατά την κρίσιμη ονομαστική κατ' αρθρον ψηφοφορία που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Γ. Παπανδρέου: «Εκλογές αν μείνω με 153 βουλευτές»



Αποφασισμένος για πρόωρες κάλπες εμφανίζεται ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου σε περίπτωση μη πειθαρχίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε κρίσιμα νομοσχέδια που θα χρειαστεί να φέρει στη Βουλή. Σε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Real News, αναφέρεται ότι η απόφαση των ηγετών της ΕΕ για τη χώρα μας ουδόλως καθησυχάζει τον πρωθυπουργό, καθώς οι αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα δύσκολες και θέτουν εν αμφιβόλω τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του κόμματος που έχουν γίνει δέκτες έντονων κοινωνικών πιέσεων.


Πιθανή αναβολή της Συνόδου Κορυφής - Έρχεται το τέλος της κρίσης ή το τέλος της Ευρώπης




Ελάχιστα 24ωρα πριν την κρισιμότερη στα ευρωπαικά χρονικά Σύνοδο Κορυφής, εαν τελικά γίνει, και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά με την Ελλάδα να αγωνιά για το εαν θα την ''βρει'' η Δευτέρα ''κουρεμένη'' εως 50% ή σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Οι Γερμανοί με μπροστάρηδες την Μέρκελ και τον Σόιμπλε προσπαθούν να ''κουρέψουν'' τις προσδοκίες, πετώντας, όπως ξέρουν καλά να κάνουν, την μπάλλα στην εξέδρα.Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Die Welt, που αναφέρεται σε πηγές κοντά στην Μέρκελ, η γερμανική κυβέρνηση δεν αποκλείει την πιθανότητα αναβολής της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής. Αμέσως μετά στο Reuters ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνιζαν ότι "δεν γνωρίζουν κάποιο σχέδιο αναβολής της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής".

1909, Γουδί: Καταλύτης επαναστατικών αλλαγών


1909, Γουδί: Καταλύτης επαναστατικών αλλαγών
Οι επέτειοι των στρατιωτικών κινημάτων και πραξικοπημάτων ανακαλούν συνήθως αρνητικές μνήμες, ιδιαίτερα στην ελληνική περίπτωση, επειδή κατά κανόνα συνδέονται με την επιβολή δικτατορικών καθεστώτων. Εν γένει άλλωστε, οι επεμβάσεις του στρατού στην πολιτική αντιμετωπίζονται ως «εκτροπή» στις σύγχρονες δημοκρατίες. Το στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί ωστόσο απέκτησε ευρεία κοινωνική συναίνεση στην εποχή του, ερμηνεύτηκε από ένα μέρος της ιστοριογραφίας ως «αστική επανάσταση» και οδήγησε σε μια πραγματικά εκσυγχρονιστική περίοδο το ελληνικό κράτος υπό την ηγεσία του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Το τέλος του συνταγματάρχη - Νεκρός ο Καντάφι σε επιχείρηση σύλληψης μετά την πτώση της Σύρτης


Φωτογραφία στην οποία φέρεται να απεικονίζεται ο Μουαμάρ Καντάφι κατά τη σύλληψη
Ο ανατραπείς Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη σύλληψή του κοντά στη Σύρτη, μεταδίδει η λιβυκή τηλεόραση. Στρατιωτικός διοικητής δηλώνει στο Reuters ότι ο συνταγματάρχης επιχείρησε να διαφύγει από τη γενέτειρά του με κονβόι που δέχθηκε επίθεση από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Στη μάχη φέρεται να έπεσε νεκρός και ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του πρώην ηγέτη. Ζωντανοί συνελήφθησαν ο γιος του Καντάφι, Μοτασίμ, και ο πρώην εκπρόσωπος του Καντάφι Ιμπραήμ Μούσα.


Β. Παπανδρέου: Ψηφίζω «ναι» - Τι μου είπε ο πρωθυπουργός


 Την πρόθεση της να υπερψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου εξέφρασε από την Ολομέλεια της Βουλής η κυρία Βάσω Παπανδρέου. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι είχε αποφασίσει να καταψηφίσει την επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου, αλλά όπως αποκάλυψε είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος της είπε ότι «έστω και αν ένα άρθρο καταψηφιστεί δεν θα εκταμιευτεί η 6η δόση».«Δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη. Ο Πρωθυπουργός μου ζήτησε την δυνατότητα να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους».

Υψηλότερη φορολογία ζητούν... για τον εαυτό τους πλούσιοι Γάλλοι


Tο παράδειγμα του Αμερικανού μεγιστάνα Γ. Μπάφετ φαίνεται ότι ακολουθούν ορισμένοι πλούσιοι Γάλλοι, οι οποίοι ζητούν να αυξηθεί η φορολογία για τους πλούσιους.
Την πρωτοβουλία πήρε ο Γάλλος μεγιστάνας της διαφήμισης και πρόεδρος της Ένωσης των Μεγάλων Ιδιωτικών επιχειρήσεων Μορίς Λεβί, η περιουσία του οποίου ξεπερνά τα 108 δισεκατομμύρια ευρώ. Με άρθρο του στη Le Monde, δήλωσε ότι «στους δύσκολους αυτούς καιρούς μια εξαιρετική συνεισφορά από τους πλουσιότερους και τους προνομιούχους, επιβάλλεται πλέον να εγγραφεί στα φορολογικά μέτρα για την ανόρθωση των δημόσιων οικονομικών».

Δεύτερη ημέρα γενικής απεργίας - Συγκέντρωση στο Σύνταγμα - Περικυκλωμένη θα είναι η Βουλή την ώρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου


Περικυκλωμένη θα είναι η Βουλή την ώρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου
Απροσπέλαστη για τα οχήματα είναι η Βασ. Σοφίας, καθώς έχει στηθεί ο σιδερένιος φράχτης από τα ξημερώματα της Πέμπτης, εν όψει της νέας συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 11:00, αυτή τη φορά στο Σύνταγμα. Περικύκλωση της Βουλής προγραμματίζει το ΚΚΕ. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται κάποιες εργασίες αποκατάστασης της εικόνας στο κέντρο, μετά τις σοβαρές καταστροφές. Κατά τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή. Ποιοι απεργούν· πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.