Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Προειδοποιεί με αποκλεισμό από τις αγορές «Υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να θεωρηθεί εθελοντικό», λέει το IIF

από in.gr

Την εντονότερη μέχρι στιγμής αντίδρασή του στην ευρωπαϊκή πρόθεση για μεγαλύτερο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος έδωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), προειδοποιώτας πως η Ελλάδα κινδυνεύει με πολύχρονο αποκλεισμό από τις αγορές και η Ευρωζώνη με ανεξέλεγκτη διάχυση της κρίσης εάν η οποία διαδικασία για το ελληνικό χρέος δεν γίνει σε εθελοντική βάση.
Ο Τσαρλς Νταλάρα του IIF επιβεβαιώσε πως παραμένει στις Βρυξέλλες, συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Το Σάββατο, το Eurogroup είχε ζητήσει από τον Βιτόριο Γκρίλι, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος, να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές.

Εν αναμονή των πρωτουβουλιών του πρωθυπουργού H απόφαση της Συνόδου την Τετάρτη θα καθορίσει τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις

Ο πρωθυπουργός Γ.ΠαπανδρέουΑθήνα (από in.gr)
Η τελική απόφαση για το ελληνικό ζήτημα, που αναμένεται να ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης, θα καθορίσει το είδος των πολιτικών πρωτοβουλιών που καλείται από διάφορες πλευρές να αναλάβει ο πρωθυπουργός. Ο Γ.Παπανδρέου εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος για το τι πρέπει να πράξει, ώστε να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο και προς αυτήν την κατεύθυνση εξετάζει σειρά εναλλακτικών, με πιθανότερη -όπως όλα δείχνουν- να φέρει στη Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση, ζητώντας να εγκριθεί με 180 ψήφους.

Ειδικό Δικαστήριο στο τέλος της διαδρομής...


thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου (http://www.topontiki.gr)

Σε λιγότερες από 72 ώρες θα ξέρουμε με ποιον ακριβώς τρόπο θα μας ξαποστείλουν στη χρεοκοπία οι ευρω-εταίροι, δανειστές και επιτηρητές της Ελλάδας. Όλοι αυτοί οι τύποι, που έχουν αποδείξει την τελευταία διετία πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε τα ζητήματα του οίκου τους και να σώσουν τα τομάρια τους, είναι έτοιμοι να μας πετάξουν σαν σαβούρα από ένα αερόστατο που συνεχώς χάνει ύψος.