Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Απειλή για 500.000 παιδιά - Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 ετών


Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από την ξηρασία και την παρεπόμενη σιτιστική κρίση που πλήττει την ανατολική Αφρική. Ανάμεσά τους, 500.000 παιδιά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 ετών δοκιμάζεται η ανατολική Αφρική. Η ξηρασία έχει ήδη καταστρέψει τις σοδειές των περασμένων μηνών και προκαλεί ελλείψεις τροφίμων σε εκτεταμένες περιοχές της Αιθιοπίας, της Κένυας, της Σομαλίας και του Τζιμπουτί.
Μέρα με τη μέρα η προσφυγική κρίση μεγαλώνει καθώς χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους αναζητώντας τροφή.

FT: ΤΑ ΤΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ



Το βίαιο τέλος του Μουαμάρ Καντάφι είναι η μία, η πιο δυσοίωνη πλευρά της αραβικής εξέγερσης. Για να υπάρχει όμως μια σφαιρική αντίληψη της κατάστασης, θα πρέπει να επισημανθούν....

δύο ακόμη γεγονότα που συνέβησαν αυτές τις ημέρες.
Το ένα είναι η τεράστια συμμετοχή (γύρω στο 90%) στις εκλογές που διεξήχθησαν στην Τυνησία. Η αβεβαιότητα για την επανάσταση στη χώρα αυτή, όπως και για τις εξεγέρσεις στη Λιβύη, την Αίγυπτο και τη Συρία, είναι μεγάλη. Όμως ο ενθουσιασμός με τον οποίο οι Τυνήσιοι και οι Τυνήσιες προσήλθαν στις κάλπες γεννά ελπίδες για τη συνέχεια.

Goran Bregovic Kalashnikov

ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!!!! . Οι ΗΠΑ καλούν τη Λιβύη να ερευνήσει τις εκτελέσεις των μαχητών του Καντάφι

H υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ιχννος ντροπής? Οι παγκόσμιοι τρομοκράτες και βασανιστές να "ευαισθητοποιούνται" για αυτούς που τα όργανά τους βασάνισαν, ασέλγησαν, εκτέλεσαν. Για αυτούς που με εντολές τους  διέπραξαν και διαπράττουν εγλήματα κατά   ανθρωπότητας. Και είναι δυνατόν να μη βρίσκεται ηγέτης στον κόσμο να τους καταγγείλει. Και είναι δυνατόν τα ΜΜΕ να σιωπούν?. Τέτοιος ξεπεσμός της ανθρωπότητας δεν έχει καταγραφεί στην ιστορία.ΓΖ  μέχρι σήμερα. 


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν σήμερα από τις λιβυκές αρχές να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να κάνουν σε βάθος έρευνες για τις πιθανολογούμενες εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες των πιστών στον Μουάμαρ Καντάφι μαχητών, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς που αναφέρονται σε τέτοια γεγονότα "εξαιρετικά ανησυχητικούς".
Το αμερικανικό ΥΠΕΞ ζήτησε επίσης από τη Λιβύη να σεβαστεί τα δικαιώματα των γυναικών, μετά τις δηλώσεις του Προέδρου του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μουστάφα Αμπντελ Τζαλίλ σχετικά με την εφαρμογή της Σαρία στη χώρα του.

Στο εδώλιο ο πρόεδρος της Αργεντινής που έφυγε με ελικόπτερο


Στο εδώλιο ο πρόεδρος της Αργεντινής που έφυγε με ελικόπτερο
Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο Ντε Λα Ρούα, πρόκειται να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 22 Νοεμβρίου με την κατηγορία της διαφθοράς. Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει την εγκατάλειψη του προεδρικού μεγάρου με ελικόπτερο, όταν χρεοκόπησε η χώρα το 2001. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Τα κεντρικά σημεία της οικονομικής κρίσης στην Αργεντινή ήταν: η ισχυρότατη ύφεση, η οποία έπληξε τη χώρα το χρονικό διάστημα 1998-1999 και η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το 2001-2002, η οποία ουσιαστικά ήταν το φυσικό επακόλουθο της ύφεσης. Η ύφεση το 1999 βρισκόταν στο ύψος του -4%, η οποία κατέληξε σε στασιμότητα το 2000, παρά τα τεράστια δάνεια εκ μέρους του ΔΝΤ και των ιδιωτικών τραπεζών.


Μαζική εκτέλεση υποστηρικτών του Καντάφι στη Σύρτη καταγγέλλει η HRW


Τρίπολη, Λιβύη
Οι Λίβυοι γιορτάζουν την επίσημη ανακοίνωση της απελευθέρωσης της χώρας από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο
Πενήντα τρεις άνθρωποι, πιστοί στο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, εκτελέστηκαν πιθανότατα με συνοπτικές διαδικασίες σε ξενοδοχείο της Σύρτης, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), καλώντας το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να διεξάγει άμεσα έρευνα.

Περιστατικά σαν αυτό, οι «φωνές» για διεθνή έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Μουαμάρ Καντάφι και το γεγονός ότι η σορός του παραμένει σε ψυγείο στη Μιζουράτα ρίχνουν τη σκιά τους στη νέα εποχή που θέλει να εγκαθιδρύσει το Μεταβατικό Συμβούλιο.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ



Από FIMOTRO
Το Βατικανό αποφάσισε να πάρει επίσημα θέση για τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση υποστηρίζοντας ότι «χρειάζεται μια νέα διεθνής αρχή, η οποία, κατά την κρίση που διέρχεται η διεθνής κοινότητα, να μπορεί να ρυθμίζει την ροή των χρηματιστικών συναλλαγών». Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ζητά επίσης «να ξεπεραστεί το σύστημα του Bretton Woods με την συμμετοχή των αναδυόμενων και υπό ανάπτυξη χωρών, έχοντας ως προοπτική τη δημιουργία μιας γενικότερης, δημόσιας αρχής, με παγκόσμιες αρμοδιότητες».


Σόλλων "Μηδένα προ του τέλους μακάριζε"

Κροίσος


Ο βασιλιάς Κροίσος στην πυρά, αττικός αμφορέας του 5ου π.Χ. αιώνα (Μουσείο Λούβρου, Παρίσι)
Ο βασιλιάς της Λυδίας Κροίσος ήταν ξακουστός σε όλο τον αρχαίο κόσμο για τα αμύθητα πλούτη του.

Από τους φόρους που του έδιναν οι ελληνικές αποικίες της Μικράς Ασίας και από τα χρυσωρυχεία του Πακτωλού ποταμού, γινόταν όλο και πιο πλούσιος και πιο περήφανος για τα πλούτη του. Πίστευε μάλιστα ότι δεν υπήρχε πιο ευτυχισμένος άνθρωπος από αυτόν στον κόσμο.

Σε μυστική τοποθεσία θα ταφεί την Τρίτη η σορός του Μουαμάρ Καντάφι



Πανηγυρισμοί για τη λιβυκή απελευθέρωση: Η σορός του Καντάφι είχε καταλήξει το έσχατο -και πιο μακάβριο- «λάφυρο» των νικητών στην εμφύλια διαμάχη


Τρίπολη
Έπειτα από τη τετραήμερη δημόσια έκθεση της σορού του Καντάφι -και μάλιστα σε ψυγείο κρεάτων- και τις θολές τις συνθήκες του θανάτου του, για τις οποίες η Τρίπολη αναγκάστηκε να διατάξει έρευνα, ο τέως Λίβυος ηγέτης πρόκειται να ταφεί το πρωί της Τρίτης υπό άκρα μυστικότητα σε άγνωστη τοποθεσία, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Η σορός του Λίβυου συνταγματάρχη, μαζί με εκείνη του γιου του αλ Μουτασίμ, πρόκειται να ταφούν στην έρημο έπειτα από απλή τελετή.

ΚΑΤΣΕΛΗ: ΘΑ ΨΗΦΙΖΩ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ


Apo fimotro.blogspot.com


Την εκτίμηση ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι δύσκολο να υπερψηφιστούν με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών οι επικείμενες ευρωπαϊκές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, εξέφρασε η ανεξάρτητη βουλευτής, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι θα ήταν θετικό να επιτευχθεί αυξημένη πλειοψηφία και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα το επιχειρήσει, αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο χωρίς προηγουμένως να το έχει διερευνήσει. Ερωτηθείσα εάν η ίδια θα ψηφίσει τη συμφωνία τόνισε θα ψηφίσει ό,τι πιστεύει ό,τι είναι προς το δημόσιο συμφέρον.

Σε έγκριση της συμφωνίας των Βρυξελλών με 180 ψήφους προσανατολίζεται η κυβέρνηση

O πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στη Βουλή
Aπό in.gr

Αθήνα
Την υπερψήφιση των αποφάσεων που θα ληφθούν στις Βρυξέλλες την προσεχή Τετάρτη, ως προς το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ενδέχεται να ζητήσει η κυβέρνηση την επομένη της καθοριστικής Συνόδου Κορυφής.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, χαρακτήρισε «εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο» την υπερψήφιση τέτοιας σημασίας συμφωνιών με αυξημένη πλειοψηφία.