Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Γεώργιος Βλάχος: «Ανοικτή επιστολή» προς τον Αδόλφο Χίτλερ

« Ανοικτή επιστολή προς την Α.Ε. τον κ. Α. Χίτλερ, Αρχικαγκελλάριον του Γερμανικού Κράτους

Ἐξοχώτατε,

Ἡ Ἑλλάς, τὸ γνωρίζετε, ἠθέλησε νὰ μείνη ἔξω τοῦ παρόντος πολέμου. Ὅταν ἐξερράγη, ἤρχιζε μόλις ν᾿ ἀναρρωννύη ἀπὸ πλῆθος βαθυτάτων πληγῶν, τὰς ὁποίας εἶχον καταλίπει εἰς τὸ σῶμα της πόλεμοι ἐξωτερικοὶ καὶ ἐσωτερικαὶ διαιρέσεις, καὶ οὐδὲ δυνάμεις εἶχε, οὐδὲ διὰθεσιν, οὐδὲ λόγον ν᾿ ἀναμιχθῆ εἰς πόλεμον, τοῦ ὁποίου, ἂν τὸ τέλος πέπρωται πάντως νὰ ἔχη δι᾿ ὅλον τὸν κόσμον συνεπείας σημαντικάς, ἡ ἀρχή του δὲν παρουσίαζε δι᾿ αὐτὴν ἀμέσους κινδύνους.

Ικανοποιημένα τα γερμανικά κόμματα

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόεδρος του SPD
Τα αποτελέσματα της χθεσινής μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ έγιναν δεκτά με ικανοποίηση τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι χαιρέτησαν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, αλλά παράλληλα ζήτησαν να γίνουν και άλλα βήματα για τη ρύθμιση του τραπεζικού τομέα. «Δεν τελειώσαμε με τη δουλειά που πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Τσεμ Έτσντεμιρ Πρόεδρος των Πρασίνων. Ικανοποιημένος φάνηκε και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρoύντερλε.


27 Οκτώβρη 1886: Το μουσικό έργο του Μόντεστ Μουσόργκσκι «Μια νύχτα στο φαλακρό βουνό» κάνει πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη.


Μια Νύχτα στο Φαλακρό Βουνό


Είμαστε εμείς Ελλάδα τα παιδιά σου - (Αντάρτικα)



“Τι ήρθαµε να κάνουµε εδώ, Ανδρέα;”: Συνάντηση Παπανδρέου – Καντάφι

ΡΑΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ http://ra64.wordpress.com
Ο Ανδρέας Παπανδρέου επισκέπτεται τον Καντάφι στην Τρίπολη το 1984. Τότε υπογράφτηκε συμφωνία για επενδύσεις ύψους ενός δισ. δολαρίων «Τι ήρθαµε να κάνουµε εδώ, Ανδρέα;». Με οξύ εντερικό πρόβληµα ο Γιάννης Αλευράς διαμαρτύρεται στον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ το τζιπ που τους μεταφέρει κάνει συνεχώς κύκλους στην έρηµο, χιλιόµετρα µακριά από την Τρίπολη της Λιβύης. Ο Κάρολος Παπούλιας και ο Μάνος Καφετζόπουλος, που μετέχουν επίσης στην αποστολή, είναι περισσότερο υπομονετικοί. Οι Λίβυοι θα τους περιφέρουν επί ώρες – για λόγους ασφαλείας – µέχρι να καταλήξουν στη θρυλική σκηνή, όπου ο συνταγματάρχης Καντάφι τούς υποδέχθηκε αγέρωχος µε στρατιωτική στολή εκστρατείας.

Ευ. Βενιζέλος: Απαλλάξαμε τη χώρα από 100 δισ. χρέος

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος ΒενιζέλοςΑπαλλάξαμε τη χώρα από 100 δισ. χρέος τόνισε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της συνόδου Κορυφής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.Απάντησε μάλιστα και στην κριτική που έκανε η αντιπολίτευση και ιδιαίτερα ο Α. Σαμαράς, με τις επισημάνσεις ότι η χώρα το 2020 θα είναι στα επίπεδα του 2009, χαρακτηρίζοντάς τις "επιπόλαιες και θρασείες παρατηρήσεις". Πρόσθεσε επίσης ότι το 2009 το έλλειμμα αποδείχθηκε 15,7%, η ύφεση 3,2%, ενώ το χρέος, μόνο το 2009 επιβαρύνθηκε με 36 δισ. ευρώ.

Tη χειρούργησε και μετά τη βίασε!

Μια πρωτοφανής υπόθεση βιασμού συνέβη χθες το απόγευμα στην Κύπρο, συγκλονίζοντας την τοπική και όχι μόνο κοινωνία Νεαρή κοπέλα κατήγγειλε συνοδεία του συζύγου της στην αστυνομία ότι ο γυναικολόγος της ασέλγησε στο σώμα της την ώρα που βρισκόταν σε νάρκωση εξαιτίας μιας επέμβασης που έπρεπε να υποβληθεί. Η Αστυνομία προχώρησε σήμερα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, στη σύλληψη του 56χρονου γιατρού του ιδιωτικού τομέα που διατηρεί κλινική στην επαρχία Λάρνακας, ενώ αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για την έκδοση διατάγματος κράτησής του

Η "γυναίκα της χρονιας 2009" χρωστάει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ στην Εφορία!

 Ποιος θα περίμενε ότι η γυναίκα που βραβεύτηκε από περιοδικό ως η γυναίκα της χρονιάς, η θεσσαλονικιά επιχειρηματίας κ. Φάννυ Κάτσου ιδιοκτητρια της σειράς ρούχων Fena. Η αλυσίδα των πολυκαταστημάτων της με την επωνυμία FENA εισήγε αποκλειστικά στην Ελλάδα τις πιο ακριβές φίρμες ρούχων και οι βιτρίνες της αποτελούσαν εικαστικό γεγονός.Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας άνδρες του ΣΔΟΕ συνέλαβαν τη «σιδηρά κυρία» των επώνυμων ρούχων στη Θεσσαλονίκη για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 600.000 ευρώ. Η κ. Φάννυ Κάτσου Η δυναμική επιχειρηματίας με τις ισχυρές διασυνδέσεις,

«Κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους


Η συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για «κούρεμα» της τάξης του 50% του ελληνικού χρέους, που αντιστοιχεί σε 100 δις ευρώ, αποτελεί τη σημαντικότερη επιτυχία των μαραθώνιων διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες. Ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των ολονύχτιων διαπραγματεύσεων εμφανίστηκαν στη συνέντευξη τύπου η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

EU leaders agree haircut for Greece after marathon summit

German Chancellor Angela Merkel leaving a Brussels summit
EU leaders agree haircut for Greece after marathon summit




The expectations from the two EU summits in the past four days were high. But on Thursday - after a long, long night of negotiations the leaders have come out with a handful of concrete results.
"The world was watching and we showed it that we have come to the right decisions," said German Chancellor Angela Merkel as results of Wednesday night's marathon summit broke just before dawn.
Greece will get its debt cut - but that is not all.

Συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες 27-10-2011


πηγή:papandreou.gr
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Νομίζω, μπορούμε στην κυριολεξία να πούμε ότι μία καινούργια μέρα ξημερώνει. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η καινούργια μέρα είναι μια καινούργια μέρα και για την Ευρώπη, και για την Ελλάδα, καλύτερη από αυτές που έχουμε περάσει τον τελευταίο καιρό. Θα ήθελα, πρώτα απ΄ όλα, να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για τις θυσίες τους, γιατί με τις θυσίες αυτές έδωσαν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να παραστεί σε αυτή τη Σύνοδο και να διαπραγματευθούμε, με ισχυρό εργαλείο και όπλο την αξιοπιστία μας, την ελάφρυνση του πιο σημαντικού βάρους, αυτού που κουβαλάμε όλοι μας από το παρελθόν, την υπερχρέωση της πατρίδας μας.

Greece at World War II - Ελλάδα - Επος 40 - ΟΧΙ - Κατοχή - Αντίσταση

Όταν ο Παπακωνσταντίνου «ξόρκιζε» την αναδιάρθρωση του χρέους

Όταν ο Παπακωνσταντίνου «ξόρκιζε» την αναδιάρθρωση του χρέους (vid)
Oσο βρισκόταν στον υπουργικό θώκο για τη διαχείριση της κρίσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος διέψευδε κατηγορηματικά και απευχόταν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Η αναδιάρθρωση , που είναι το κούρεμα του χρέους, για να καταλαβαίνει ο κόσμος, θα ήταν τεράστιο λάθος για τη χώρα. Θα είχε πάρα πολύ μεγάλο κόστος και δεν θα είχαμε και όφελος. Θα μέναμε εκτός αγορών για 10-15 χρόνια , θα απομειωνόταν η περιουσία των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, θα είχαμε προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα , άρα στην πραγματική οικονομία», είχε πει ακριβώς ο κ. Παπακωνσταντίνου.

ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

Τους εννέα έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας που έχει «γονατίσει» το τελευταίο 24ωρο τη βορειοδυτική Ιταλία. Αγνοούνται τα ίχνη πέντε ατόμων στις περιφέρειες της Λιγουρίας και της Τοσκάνης. Χείμαρροι και ποταμοί υπερχείλισαν από τις αδιάκοπες νεροποντές· έκλεισαν αυτοκινητόδρομοι από τις πλημμύρες και ακινητοποιήθηκαν τρένα.

Το κύμα κακοκαιρίας επεκτάθηκε το πρωί της Τετάρτης και στους κεντρικούς νομούς της Ιταλίας, με βροχοπτώσεις και στη Ρώμη. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα, αλλά αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί οι πλημμύρες που είχαν παραλύσει την προηγούμενη εβδομάδα την ιταλική πρωτεύουσα.

Σε «κούρεμα» 50% κατέληξε το ολονύχτιο θρίλερ με τις τράπεζες στις Βρυξέλλες


Μετά από μαραθώνιες συνομιλίες στις Βρυξέλλες, επήλθε συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους, που αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 100 δισ. ευρώ.
Ο πρόεδρος του ου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι ανέφερε ότι με τη συμφωνία καθίσταται δυνατή η μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 120% του ΑΕΠ της χώρας έως το 2020. Είπε επίσης ότι η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) παραχωρεί στην Ελλάδα επιπλέον 100 δισ. ευρώ.

Die Raichenmpach mit dem, was "tsoulaei" in ESPA versöhnt


Dimitras von CAPA
Senkt Regierung und der Troika "Game" in den NSRP. Es konzentriert sich auf die Aufnahme von Fonds in jedem Programm "tsoulaei ', vergessen die Gesamtsumme Verjüngung Projekte mit Hilfe der Task Force ist Horst Raichenmpach.Der Grund dafür ist, sagen lokale Beamte, dass weder der Staat Maschine damit umgehen können, noch der Markt können die Änderungen zu absorbieren. Die Bürokratie zuständigen Behörden ist sehr breit und Änderungen in der Personalabrechnung und Redundanz verursachen größere Störungen. Firmen reagieren nicht gut auf ... nennen, aus Angst die Krise, haben große wirtschaftliche Probleme, aber die Banken sind nicht Kreditvergabe.

50% ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - ΣΤΑ 100 ΔΙΣ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους σε ποσοστό κοντά στο 50%, και μάλιστα σε εθελοντική βάση, κάτι που σημαίνει ότι θα αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το περίγραμμα της συμφωνίας των ηγετών της ΕΕ σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους. Οι κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η συζήτηση «έχει φύγει από τα ποσοστά και εστιάζεται πλέον σε τεχνικά ζητήματα». Επίσης, αναφέρουν ότι με τα ώς τώρα δεδομένα εξασφαλίζεται καλύτερη μεταχείριση της χώρας μας όσον αφορά τα επιτόκια δανεισμού, ενώ το κείμενο καθιστά σαφές ότι η εφαρμογή του προγράμματος αφορά την Ελλάδα,

Τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου με την κυβερνητική επιτροπή για τις εξελίξεις στην Σύνοδο


Αθήνα
Τηλεδιάσκεψη με μέλη της κυβερνητικής Επιτροπής είχε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, για να τους ενημερώσει για το πώς εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε δύο φορές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Στο ευαίσθητο θέμα της αυξημένης εποπτείας οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα υπάρξει μια προσεκτική διατύπωση περί «τεχνικής υποστήριξης» μακροχρόνιου χαρακτήρα και το κούρεμα του ελληνικού χρέους που θα υποστούν οι ιδιώτες πιστωτές θα είναι 50%.

Σαν σήμερα η πρώτη πτώχευση! Τυχαίο;

Η ιστορία έχει μία μεγάλη ιδιοτροπία… να επαναλαμβάνεται! Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση μας, αν το καλοσκεφτείτε. Σαν σήμερα, τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου το 1898, η Ελλάδα τίθεται ουσιαστικά υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο λόγω αδυναμίας πληρωμών, κηρύσσοντας ουσιαστικά πτώχευση.
Ήδη, από τον Οκτώβριο του 1897 οι απεσταλμένοι των Μεγάλων Δυνάμεων βρίσκονταν στη χώρα για τη σύνταξη νόμου, βάσει του οποίου θα εγκαθιδρυόταν και θα λειτουργούσε ο οικονομικός έλεγχος.