Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Έκτακτη Σύνοδος για την Ελλάδα στις Κάννες


Γερμανία, Γαλλία, ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη στις Κάννες για να συζητήσουν την αναζωπύρωση της κρίσης στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Αγκελας Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί.
Μετά την ανακοίνωση Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος Αγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί επικοινώνησαν σήμερα τηλεφωνικά για να συζητήσουν τις εξελίξεις και να συντονίσουν τα επόμενα βήματα.

Όλα γύρω μας αλλάζουν. ΑΥΤΉ Η ΔΕΥΤΈΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ


Αυτή τη Δευτέρα δεν θα ξυπνήσω στις 5:00 τα χαράματα, δεν θα μαζέψω τα τάπερ με τα φαγητά της βδομάδας, δεν θα κάνω 100 χιλιόμετρα για να φτάσω στην δουλειά μου. Γιατί δεν έχω πλέον δουλειά.
Η εταιρία μου αποφάσισε πως δεν υπάρχει πλέον θέση για μένα, με αποζημίωσε και με έστειλε στο ταμείο ανεργίας.
Θα περιμένει κανείς από έναν πρόεδρο Σωματείου όπως εγώ να πει πως τίποτα δεν πάει χαμένο, ψηλά το κεφάλι συνάδελφοι, θα βρεθούμε στους δρόμους και πως όλοι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Ωραία είναι όλα αυτά αλλά εγώ θα μιλήσω για συναισθήματα, για φόβους, για συμπεράσματα.

Η ΕΚΤ αγοράζει προληπτικά Ιταλικό και Ισπανικό χρέος


Σύμφωνα με αναλυτές της χρηματιστηριακής αγοράς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αγοράζει ιταλικό και ισπανικό χρέος φοβούμενη μια διάχυση της κρίσης του ελληνικού χρέους στην υπόλοιπη ευρωζώνη.
Σε σημερινή δήλωση του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Μιγκέλ Άνχελ Ροντρίγκες, αναλυτής που συνδέεται με την χρηματιστηριακή εταιρεία XTB, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η αγορά σήμερα πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ. Και υπάρχει ένας κίνδυνος διάχυσης στο ιταλικό χρέος και το ισπανικό χρέος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΕΚΤ αγοράζει ιταλικό και ισπανικό χρέος".

7 ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΈΧΟΥΝ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ…ΟΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ!!!

 Πυροτέχνημα Επτά δημοψηφίσματα έχουν διεξαχθεί στη χώρα μας από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους. Τα επτά δημοψηφίσματα πραγματοποιήθηκαν σε μια χρονική περίοδο 54 ετών, με τις έξι περιπτώσεις το ερώτημα να σχετίζεται με το πολίτευμα (βασιλευόμενη ή αβασίλευτη δημοκρατία) και μια για την έγκριση συντάγματος. Τρία από τα επτά δημοψηφίσματα διενεργήθηκαν από δικτατορικά καθεστώτα.
Αναλυτικά:

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


Προσφυγή στις κάλπες ζητούν με σχόλιο τους και οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή την εξαγγελία δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό, για τη νέα δανειακή σύμβαση. Οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου και Τάσος Κρομμύδας, έκαναν την παρακάτω δήλωση: "Εξαγγέλλοντας δημοψήφισμα για μια συμφωνία που παραμένει ακόμη θολό τοπίο, ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να εκμεταλλευθεί πολωτικά διλήμματα σε μια ήδη πολωμένη και καθόλου νηφάλια κοινωνία.

Social Media: Δείξε µου το Facebook σου να σου πω αν προσλαμβάνεσαι


Η συµπεριφορά μας στα κοινωνικά δίκτυα µπορεί να παίξει σηµαντικό ρόλο σε ενδεχόµενη πρόσληψή μας

«Ολα επιτρέπονται στον έρωτα και στον πόλεµο» λέει ο λαός µας και στον πόλεµο των… προσλήψεων το εν λόγω ρητό επιβεβαιώνεται στο έπακρο. Τα δεδοµένα της ψηφιακής εποχής αλλάζουν δραµατικά τον τρόπο αξιολόγη σης των υποψηφίων µε τρόπους που συχνά ούτε οι ίδιοι δεν αντιλαµβάνονται. Χιλιάδες άνθρωποι συντάσσουν το βιογραφικό τους, λαµβάνουν συστάσεις από τους προηγούµενους εργοδότες τους και προβάρουν επί ώρες τις απαντήσεις που θα δώσουν στη συνέντευξη. Πιστεύουν ότι είναι καθ’ όλα προετοιµασµένοι, έχουν όµως ξεχάσει µια µικρή λεπτοµέρεια: να «ξεσκονίσουν» τη δραστηριότητά τους στο Internet!

Διχάζει η στροφή του CDU στον κατώτατο μισθό


Η στροφή των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών στην εισαγωγή ορίου στον κατώτατο μισθό διχάζει. Από τη μια πλευρά τα συνδικάτα χαιρετίζουν τη νέα θέση, από την άλλη οι εργοδότες αντιδρούν.
Η αλλαγή στάσης της ηγεσίας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών χαιρετίστηκε θερμά από τα συνδικάτα. Οι εργοδότες κάνουν όμως λόγο για μια ‘πολύ ακατανόητη στάση’. Ο Ντίντερ Χουντ, προέδρος της Γερμανικής Ένωσης Εργοδοτικών Οργανώσεων ισχυρίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύουν θέσεις εργασίας.


Φορώντας στολές κατά της απληστίας - Στην παρέλαση του Χάλογουιν συμμετείχαν οι «Αγανακτισμένοι» της Νέας Υόρκης


Έναν διαφορετικό τρόπο για να διαδηλώσουν βρήκαν οι ΝεοϋορκέζοιΝέα Yόρκη
Στη Νέα Υόρκη οι δρόμοι γέμισαν μεταμφιεσμένους «Αγανακτισμένους», για την παρέλαση του Χάλογουιν, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως: «σταματήστε την οικονομία-βαμπίρ», «η κατάσχεση είναι τρομακτική».\

Σκελετοί στη Νέα Υόρκη
Περίπου 200 διαδηλωτές στην αμερικανική μεγαλούπολη ενώθηκαν με τους συμμετέχοντες στην παρέλαση του Χάλογουιν, φορώντας και αυτοί στολές που αντικατόπτριζαν τις απόψεις τους για την οικονομική ανισότητα.

Το Βερολίνο αιφνιδιάστηκε


Η γερμανική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού να προαναγγείλει δημοψήφισμα για τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής. Πρόκειται για μια εσωτερική εξέλιξη, λέει το υπουργείο Οικονομικών
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει εσωτερική εξέλιξη, την οποία δεν επιθυμεί να σχολιάσει, την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να προαναγγείλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στο πλαίσιο του οποίου οι πολίτες θα κληθούν να εγκρίνουν τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής για το ελληνικό χρέος.

Καλημέρα , καλό μήνα .... κουράγιο