Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ούτε ένα ευρώ όσο δεν υιοθετείται το σχέδιο, το «τελεσίγραφο» Σαρκοζί στον Παπανδρέου



από in.gr
Παρίσι, Γαλλία
Με τίτλο: «Οι όροι του Σαρκοζί προς τον Παπανδρέου», η γαλλική Monde προδικάζει τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες.
«Δεν υπάρχει πλέον τίποτα προς διαπραγμάτευση. Οι Έλληνες δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω όσο δεν θα έχουν υιοθετήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που απαίτησε το ΔΝΤ. Το δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό και να θέσει στους Έλληνες το μόνο ερώτημα που υπάρχει: Θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ;»

Γιόγκα για τους πόνους στη μέση

Οι πόνοι στη μέση είναι μια από τις πιο διαδεδομένες αρρώστιες στη Γερμανία. Πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει πως ένα καλό φάρμακο είναι η γιόγκα αλλά και γενικότερα η κίνηση.
Τέσσερις στους πέντε ανθρώπους υποφέρουν κάποια στιγμή στη ζωή τους από πόνους στη μέση και προσπαθούν να βρουν τρόπους να θεραπευθούν. Ενώ ο ένας προτιμάει μια θερμοφόρα και να κάθεται στο κρεβάτι, ο άλλος ψάχνει λύσεις σε ομοιοπαθητικούς.


Έκκληση σε G20: Ανθρώπινα δικαιώματα αντί βιοκαυσίμου


Ενόψει της αυριανής συνόδου της G20 στις Κάννες ειδικός εντεταλμένος του ΟΗΕ καλεί τις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες να σταματήσουν τις επιχορηγήσεις για βιοκαύσιμα. Ζητούμενο περισσότερα τρόφιμα για τους φτωχούς.
Σύμφωνα με τον εντεταλμένο του ΟΗΕ για το δικαίωμα στη σίτιση Ολιβιέ ντε Σουτέρ, οι βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες που επενδύουν στην παραγωγή βιοκαυσίμου είναι οι κύριες υπεύθυνες για την πρόκληση της ανόδου των τιμών στα τρόφιμα και για την αυξανόμενη ζήτηση καλλιεργήσιμων εδαφών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Κανένα περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης του πακέτου βοήθειας, λένε Γερμανία-Γαλλία


Το ευρωπαϊκό σχέδιο της βοήθειας προς την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης, τόνισε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβελε.

«Θεωρούμε ότι το σύνολο αυτού του προγράμματος το οποίο συμφωνήσαμε την περασμένη εβδομάδα δεν τίθεται προς επαναδιαπραγμάτευση», δήλωσε πρόσθεσε από την Κωνσταντινούπολη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, στο περιθώριο των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης για το Αφγανιστάν.

«Αυτοκτονία υπό το φόβο του θανάτου»;

Εκπληξη και ανησυχία είναι τα στοιχεία που επικρατούν στις πρώτες αντιδράσεις ειδικών και εκπροσώπων των αγορών στην ανακοίνωση του δημοψηφίσματος για τα μέτρα που προβλέπονται από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Η απόφαση του Γ. Παπανδρέου προκάλεσε δυσαρέσκεια στο γερμανικό χρηματοπιστωτικό κλάδο. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Συνδέσμου των Γερμανικών Τραπεζών Μίχαελ Κέμερ δήλωσε, ότι η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει καθυστερήσεις και -στη χειρότερη περίπτωση- θα παγώσει τους σχεδιασμούς για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. «Επίσης δεν είναι σαφές τι θα συμβεί σε περίπτωση που το πακέτο βοήθειας απορριφθεί», τόνισε ο κ. Κέμερ, προσθέτοντας ότι η παράταση της αβεβαιότητας δε συμβάλλει στη σταθεροποίηση της δύσκολης αυτής κατάστασης.

Πυρ και μανία είναι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί με την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.


Νικολά Σαρκοζί και Γιώργος ΠαπανδρέουΠυρ και μανία είναι ο πρόεδρος, όπως χωρίς δυσκολία αναγνωρίζει το περιβάλλον του. Εκεί που μεθοδικά είχε στήσει το πολιτικό του οικοδόμημα ώστε να παρουσιάσει το ηνωμένο μέτωπο της Ευρώπης στο G20, να πεισθεί και η Κίνα για τη συμμετοχή της στο Ταμείο Σταθερότητας, και να κερδίσει και ο ίδιος πόντους στη διεθνή σκηνή αλλά και στα μάτια των Γάλλων …ξαφνικά πατατράκ.

«Παράλογο, αλλά σωστό»


Το δημοψήφισμα που ανήγγειλε ο Παπανδρέου για έγκριση των αποφάσεων της Συνόδου κυριαρχεί και σήμερα στον γερμανικό τύπο: «Ελληνική ρουλέτα», «Η Ελλάδα προκαλεί σοκ στην Ευρώπη», «Όλα ή τίποτα», «Παράλογο, αλλά σωστό»
«Παράλογο, αλλά σωστό», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου σχολίου των γερμανικών Financial Times: «Εδώ και καιρό η κρίση χρέους της Ελλάδας μετεξελίχθηκε ουσιαστικά σε κρίση δημοκρατίας. Υπ’ αυτή την έννοια ο Παπανδρέου καταφεύγει στην έσχατη λύση. (….) Στην απόφαση αυτή μπορούμε να ασκήσουμε πολλαπλή κριτική: στην έλλειψη ενημέρωσης των Ευρωπαίων εταίρων, στην παντελή έλλειψη σχεδίου παρουσίασης της απόφασής του στην κοινή γνώμη και κυρίως στο ότι γνωρίζει τις παράπλευρες συνέπειες που θα έχει ένα ενδεχόμενο ‘όχι’ στο δημοψήφισμα.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η EΦΕΣΗ ΑΣΑΝΖ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ



 Στη Σουηδία θα εκδοθεί ο Τζούλιαν Ασάνζ για να ανακριθεί σχετικά με φερόμενα σεξουαλικά εγκλήματα, όπως αποφάνθηκε σήμερα το Πρωτοδικείο του Λονδίνου, απορρίπτοντας την έφεση που είχε ασκήσει ο ιδρυτής του Wikileaks.

Οι σουηδικές αρχές θέλουν να ανακρίνουν τον 40χρονο Ασάνζ σχετικά με κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση που διατυπώθηκαν από δύο γυναίκες-εθελόντριες στον οργανισμό του WikiLeaks.

Μπορεί αυτός ο κόσμος __να είναι η κόλαση κάποιου άλλου πλανήτη!! "Al. Huxley"

Δημοψήφισμα -το συντομότερο- για την παραμονή στο ευρώ, αποφάσισε το Υπουργικό

Το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια ξεκάθαρη εντολή, δήλωσε ο πρωθυπουργόςΤο δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια ξεκάθαρη εντολή, δήλωσε ο πρωθυπουργός

Διεξαγωγή δημοψηφίσματος το συντομότερο δυνατόν, πιθανότατα ώς το τέλος του χρόνου, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στη μαραθώνια συνεδρίασή του, που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Ο Γ.Παπανδρέου επέμεινε στην απόφασή του να κριθεί από τους πολίτες η συμφωνία των Βρυξελλών για την αναδιάρθρωση του χρέους, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια ξεκάθαρη εντολή και θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας για την ευρωπαϊκή μας πορεία και τη συμμετοχή μας στο ευρώ».

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Μαραθώνιο συνομιλιών με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους Σόιμπλε, Ρεν, Τόμσεν και Άκερμαν, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις, είχε σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του αντιπροέδρου ο ίδιος ο Ε. Βενιζέλος δεν είχε ενημερωθεί για την προοπτική δημοψηφίσματος.

Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν αστειευόμαστε»!


«Δεν αστειευόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια του οποίου ανακοίνωσε μέτρα για τράπεζες, χρεοκοπημένα ΜΜΕ, φοροφυγάδες και όσους έβγαλαν χρήματα στην Ελβετία.
«Τώρα δείχνουμε ότι δεν αστειευόμαστε, όταν λέμε για την ευθύνη των τραπεζών και τους θέτουμε προ των ευθυνών τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

Νέα ηγεσία στο ΓΕΕΘΑ, τον στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία

Προσθήκη λεζάντας
protothema.gr

Στο τέλος μιας μέρας όπου σε όλη την Ελλάδα το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν το δημοψήφισμα, η πιθανότητα κατάρρευσης της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να αποστρατεύσει και τους τέσσερις αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων.