Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ … Τελειώνετε για όνομα του Θεού αλλιώς αρχίστε να τυπώνετε

protothema.gr
Eίναι οκτώμισι το βράδυ και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί πρωθυπουργός. Το αν θα υπογράψει ή όχι ο Σαμαράς την νέα δανειακή συμφωνία, αν απλώς θα την ψηφίσει ή θα την «ευλογήσει» με SMS, έρχεται μετά. Δεν πρέπει να αναστείλει τις εξελίξεις. Κάθε ώρα απραξίας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας θα τους κοστίζει μια δεκαετία στην προοπτική να επανέλθουν κάποια στιγμή στα «πράγματα»! το λέμε έτσι απλά και κυνικά γιατί φαίνεται ότι καθυστέρηση οφείλεται και στην ανίχνευση των π[προσωπικών τους οριζόντων ανάλογα με την κάθε επιλογή. Όμως εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα αν δεν κάνουν εδώ και τώρα την επιλογή ΝΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ μίνιμουμ Παπαδημου, κι όχι τίποτα υποκατάστατα ανάγκης, ξεγράφουν και τις όποιες προσωπικές τους προοπτική… ο ελληνικός λαός είναι ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΣ μπροστά σ’ αυτό το σκηνικό μικροκομματικού κοκκορομαχισμού, που δεν φανταζόμασταν ότι θα ακολουθούσε μετά την αρχική συμφωνία ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ που επιτευχθεί το βράδυ της Κυριακής.

Ισραηλινό χτύπημα εναντίον του Ιράν;

Σπάνια ένα θέμα στο Ισραήλ έχει μείνει τόσο καιρό πρωτοσέλιδο όσο τις τελευταίες μέρες ένα πιθανό χτύπημα του Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Επιστήμονες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι συζητούν εδώ και μέρες αυτό το ενδεχόμενο.‘Το Ιράν είναι πρόβλημα για ολόκληρο τον κόσμο’ δηλώνει εδώ και μέρες ο Σιμόν Πέρες πρόεδρος του Ισραήλ σε μια σειρά συνεντεύξεων που έχει δώσει. Και για το λόγο αυτό κατά τη γνώμη του κυρίου Πέρες, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αντιδράσει:


Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο - Να έχουν τις παραιτήσεις τους έτοιμες ζήτησε από τους υπουργούς του ο Γ.Παπανδρέου


Αθήνα
Να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός στην εν εξελίξει συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου. Εάν οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας καταλήξουν, τότε μόνο ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών της κυβέρνησης.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία ώρα.
Αναστάτωση προκλήθηκε όταν λίγο μετά την είσοδό του στην αίθουσα συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός αποχώρησε, για να έχει ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Φίλιππο Πετσάλνικο, τον Νίκο Αθανασάκη και τον Απόστολο Κακλαμάνη.