Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

«Σκληρός διαπραγματευτής ο Παπαδήμος»

Στη γρήγορη εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών μέτρων από την κυβέρνηση Παπαδήμου εστιάζεται το ενδιαφέρον της σημερινής αρθρογραφίας της Γερμανίας.
Πολλά δημοσιεύματα αναπαράγουν επιστολή της καγκελαρίου Μέρκελ προς τον νέο έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Η κ. Μέρκελ εκτός από τα συγχαρητήρια και τη διαβεβαίωση για τη στήριξη της Γερμανίας, τονίζει, ότι αυτό που αναμένει ολόκληρη η Ευρωζώνη από την κ. Παπαδήμο είναι η γρήγορη εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών μέτρων. Στα σχετικά δημοσιεύματα εξετάζεται, κατά πόσο πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα στη νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να συνεργαστούν για να υλοποιήσουν αυτό που έχει συμφωνηθεί.

Παραιτείται ο Μπερλουσκόνι


Παραιτείται ο ΜπερλουσκόνιΑπό ώρα σε ώρα αναμένεται η παραίτηση του Καβαλιέρε ο οποίος θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο, το Κυρηνάλιο, για να παραιτηθεί, μετά την ψήφιση των μέτρων λιτότητας σήμερα το απόγευμα από την ιταλική βουλή. Υπέρ των μέτρων ψήφισαν 380 βουλευτές, 26 κατά ενώ τέσσερις απείχαν. Τα μέτρα υπερψηφίστηκαν και από μέρος των βουλευτών της κεντροαριστεράς και της κεντρώας αντιπολίτευσης.
Την ίδια ώρα, στο παρασκήνιο, εντείνονται οι διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Μάριο Μόντι, τεχνοκράτη και ισόβιο γερουσιαστή πλέον. Ο υπό παραίτηση πλέον ιταλός πρωθυπουργός είχε δίωρη συνομιλία με τον Μόντι. Μάλιστα ο "καβαλιέρε" κάλεσε τους συμμάχους του της Λέγκας να στηρίξουν στη Βουλή τη νέα κυβέρνηση. Ο Ουμπέρτο Μπόσι πάντως προς το παρόν αρνείται να συμπράξει.

«Να πού οδηγεί η Ευρώπη της λιτότητας» Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι Γάλλοι σοσιαλιστές από την είσοδο της Ακροδεξιάς στην κυβέρνηση

Ο ηγέτης των Γάλλων Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ
  Φρανσουά Ολάντ 

 στο σύντροφο Dominique Strauss-Kahn na να τα πείτε αυτά 


«H είσοδος της Άκρας Δεξιάς (ΛΑΟΣ) στη ελληνική κυβέρνηση είναι για τους σοσιαλιστές ένα σοκ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Σάββατο, το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
«Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν» τονίζει το κυριότερο κόμμα της γαλλικής αντιπολίτευσης.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, «πρώην επικεφαλής ενός κινήματος νεολαίας που στήριζε τους συνταγματάρχες που επέβαλαν τη δικτατορία στη χώρα αυτή, δεν μπορεί καθόλου να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση», εκτιμά το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Λουίς Αγιάλα: Συγχαίρω τον Γιώργο Παπανδρέου


Λουίς Αγιάλα: Συγχαίρω τον Γιώργο Παπανδρέου
 Σύντροφε Αγιάλα, Η διεθνής μάλλον θέλει επαναπροσδιορισμό και επανίδρυση.  .... μη μπούμε σε λεπτομέρειες....
"Ήλθα στην Ελλάδα για να συγχαρώ τον Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του και τη γενναία πρωτοβουλία του η οποία οδήγησε στην δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουίς Αγιάλα, εξερχόμενος των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.