Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Β. Σόιμπλε: Η Γερμανία δεν θέλει να διώξει κανέναν από την ΟΝΕ

Στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας και ανώτατο στέλεχος του κόμματος Σόιμπλε διακήρυξε σήμερα ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να διώξει, ούτε πιέζει κανένα να βγει από την ευρωζώνη.
Ο Βόφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στην συζήτηση περί εξόδου απείθαρχων δημοσιονομικά χωρών από την ευρωζώνη, επανέλαβε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να διώξει, ούτε πιέζει κανέναν να βγει από την ΟΝΕ.

Οι 8 τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί


Οι 8 τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί1989. Ξ. ΖΟΛΩΤΑΣ Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο 8ος κατά σειρά τραπεζίτης που γίνεται πρωθυπουργός. Οπως έχει δείξει η ιστορία, πηγαίνοντας προς τα πίσω, επιφανή στελέχη τραπεζών συχνά αναλάμβαναν ρόλο μεταβατικού πρωθυπουργού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα σε έκτακτες περιστάσεις, και η θητεία τους ήταν βραχύβια. * Τον Νοέμβριο του 1989, ο Ξ. Ζολώτας ανέλαβε να ηγηθεί της οικουμενικής κυβέρνησης στην πιο ταραχώδη μέχρι εκείνη τη στιγμή περίοδο της μεταπολίτευσης. Στην τότε κυβέρνηση συμμετείχαν οι Κ. Παπούλιας, Αντ. Σαμαράς, Στ. Δήμας, Απ. Κακλαμάνης, Κ. Σημίτης, Γ. Σουφλιάς, Γ. Δραγασάκης, Γρ. Γιάνναρος… Ο Ξ. Ζολώτας ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο 1974-1981, ενώ είχε διατελέσει εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ. Η κυβέρνηση άντεξε μέχρι τον Μάρτιο του 1990.

Τρίωρη Στάση Εργασίας στο Δημόσιο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, αφού εκτίμησε και τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, σε εφαρμογή της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου (2/11/2011), αποφάσισε να κηρύξει τρίωρη Στάση Εργασίας στο Δημόσιο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, με σκοπό την πραγματοποίηση Συλλαλητηρίων Διαμαρτυρίας, στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, με αιχμή την αποτροπή των απολύσεων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο Δημόσιο και της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ, ΝΕΑ ΑΦΙΞΗ ΤΡΟΪΚΑΣ - TASK FORCE


Τόση φασαρία. Φέραμε τον Άλλο απο την Αμερική, Τον ορκίσαμε. Μας καταχρέωσε με τα τηλέφωνα, να μιλάει με όλους τους επιτρόπους, Μερκελ, Σαρκοζι κ,λ,π. . Και κει που όλα φαινόταν να πάνε μια χαρά, νάσου πάλι οι γνωστοί τροοικανοι, ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!. Τζάμπα ολα αυτά . Τζάμπα στενοχωρήσαμε και τον πρόεδρό μας. Γ.Ζ.


Ρεπορτάζ : Ελένη Κωσταρέλου

(από την Ελευθεροτυπία)
Σε διπλό κρας τεστ από την τρόικα και την Task Force βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Η κυβέρνηση επιταχύνει τις ενέργειές της για την ανεμπόδιστη είσπραξη της έκτης δόσης, ενώ το δεύτερο Μνημόνιο είναι υψίστης προτεραιότητας ζήτημα. Τα ειδικά κλιμάκια της τρόικας και της Ομάδας Δράσης ξεσκονίζουν τα υπουργικά κιτάπια. Η τρόικα στοχεύει στη διαπίστωση των καλώς δρώμενων πριν δώσει το «ok» για την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ.

Σκέψεις για τη νέα πολιτική συγκυρία,του Βαγγέλη Λόη*


 http://wwwepikoinonia-arg.blogspot.com/2011/11/blog-post_7018.html#more

Τον ΓΑΠ τον στήριξαν πολλές "φυλές" μέσα στο ΠΑΣΟΚ που συμφώνησαν μαζί του, άλλοι πολιτικά...αλλά και άλλοι με δόλο!!!
Υπήρξαν από Σημιτικοί μέχρι Γεννηματικοί,αλλά και μέλη και στελέχη αγνά καθώς και απλά φίλαθλοι...
Όλοι όμως μπήκαμε κάτω από μια ομπρέλα ιδεολογικοπολιτική που συμπυκνωνόταν στα εξής:
-Συμμετοχική Δημοκρατία
-Σοσιαλισμός η Βαρβαρότητα
-Σύγκρουση με τα συμφέροντα...
Με αυτή την δέσμευση του ΓΑΠ του "συγχωρέθηκε" από τον Πασοκο η διάλυση της
οργάνωσης και η απουσία του πολιτικού λόγου, καθώς και η μη διαφοροποίηση σε σχέση με
την Κυβέρνηση Καραμανλή στην Α΄ περίοδο τους...