Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Εξέγερση του Πολυτεχνείου


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν μια μαζική διαδήλωση λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973, κλιμακώθηκε σχεδόν σε αντιχουντική επανάσταση και έληξε με αιματοχυσία το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, μετά από μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν με την είσοδο αρμάτων μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου.
Η Ελλάδα βρισκόταν από τις 21 Απριλίου 1967 υπό τη δικτατορική διακυβέρνηση του στρατού, ενός καθεστώτος που είχε καταργήσει τις ατομικές ελευθερίες, είχε διαλύσει τα πολιτικά κόμματα και είχε εξορίσει, φυλακίσει και βασανίσει πολιτικούς και πολίτες με κριτήριο τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

χρήστος Κατσούρας - Ομιλία στη Βουλή στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης

Ομιλία στη Βουλή στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης
Στην ολομέλεια της βουλής μίλησε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Ομιλία Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Βουλή 16.11.2011

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου


 Ψήφο από το λαό και τη συνείδησή τους δεν πήραν!!!!  Τα ονόματα των 255 και 1 (πρωθυπουργός). θα πρέπει να μείνουν στην ιστορία , και θα μείνουν. Οι μελλοντικές γενιές δε θα είναι περήφανες για την καταγωγή τους!!!! 

Ψήφο εμπιστοσύνης, με 255 υπέρ και 38 κατά, έλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης.

Germany may turn into Europe's center of ethnic clashes - Η Γερμανία μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο εθνοτικών συγκρούσεων της Ευρώπης

Germany may turn into Europe's center of ethnic clashes. 45881.jpegGermany is shocked. The local police discovered a neo-Nazi group, whose members had been murdering immigrants for several years. What is more, the members of the group served as informers for German special services.
German Chancellor Angela Merkel said that she was very ashamed of her country fellows; a special committee was set up in Bundestag. In the meantime, the problem of foreign migrants in Germany has been getting more and more intense.

Κένυα: επιδημία χολέρας σε προσφυγικούς καταυλισμούς

Kenya: Cholera outbreak in refugee campsΕίναι και αυτοί συνάνθρωποι μας !!! Και δεν είναι τόσο μακρυά όσο νομίζουμε....
Σομαλοί πρόσφυγες, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την ξηρασία στη χώρα τους αντιμετωπίζουν την απειλή της χολέρας που εξαπλώνεται στα στρατόπεδα προσφύγων στην Κένυα.

Ο συνωστισμός στους καταυλισμούς, οι συνθήκες υγιεινής και τώρα, οι καταρρακτώδεις βροχές, οδηγούν σε ένα εφιαλτικό σενάριο στο συγκρότημα στρατοπέδων προσφύγων Νταντάαμπ στην Κένυα.
Μέχρι σήμερα δέκα κρούσματα χολέρας έχουν επιβεβαιωθεί από εργαστηριακές δοκιμές ενώ εξήντα ακόμη περιπτώσεις εξετάζονται σαν ύποπτοι, σύμφωνα με τν Andrej Mahecic, εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Φρένο της Κομισιόν στους οίκους αξιολόγησης

Η πρόσφατη 'κατά λάθος' υποβάθμιση της Γαλλίας από την Standard & Poors ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τώρα η Κομισιόν επιχειρεί να οριοθετήσει την επιρροή των οίκων αξιολόγησης με ένα νέο σχέδιο νόμου.
Οι ευρωβουλευτές δεν έκρυβαν την οργή τους για την πρόσφατη 'λόγω τεχνικού λάθους' υποβάθμιση της Γαλλίας από τον οίκο Standard & Poors και η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο ευρωβουλευτής Μάρκους Φέρμπερ ήταν ιδιαιτέρως αυστηρή:


Στα τέλη Νοεμβρίου η 6η δόση προς την Ελλάδα


Αυτό διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο με αντικείμενο την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση.
«Περιμένουμε επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού, στην οποία θα αναφέρονται οι ακριβείς προθέσεις και πληροφορίες της νέας κυβέρνησης σχετικά με τα όσα συμφωνήσαμε στις 26 και 27 Οκτωβρίου», δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Δεν διευκρίνισε ωστόσο αν εξακολουθεί να αποτελεί προϋπόθεση η γραπτή δέσμευση και η υπογραφή από τους επικεφαλής των κομμάτων, στην οποία φαινόταν να επιμένει μέχρι και χθες το βράδυ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Φρένο» Μέρκελ σε επίλυση της κρίσης μέσω ΕΚΤ


«Φρένο» Μέρκελ σε επίλυση της κρίσης μέσω ΕΚΤΟι κανόνες της ΕΕ δεν επιτρέπουν στην ΕΚΤ να παρέμβει για να δώσει οριστική λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η κ. Μέρκελ απέκρουσε με αυτόν τον τρόπο εμμέσως τις προτάσεις από σχολιαστές για αποφασιστική παρέμβαση της ΕΚΤ, πιθανώς με δημόσια δέσμευσή της ότι είναι διατεθειμένη να αγοράσει απεριόριστη ποσότητα ομολόγων προβληματικών κρατών της ευρωπεριφέρειας προκειμένου να στηρίξει τις τιμές τους.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ' ΟΣΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ»

Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα απ' όσα της πιστώνονται όσον αφορά στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματός της, αναφέρει το Συμβούλιο της Λισαβόνας, μια "δεξαμενή σκέψης" με έδρα τις Βρυξέλλες, σε έκθεση την οποία υπογράφει ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, επικεφαλής των οικονομολόγων της Τράπεζας Berenberg της Γερμανίας. Άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι η μόνη λύση στα προβλήματα της Αθήνας είναι μια έξοδος από την ευρωζώνη "απλώς δεν βλέπουν τα (οικονομικά) δεδομένα", δήλωσε σήμερα ο Σμίντινγκ στη διάρκεια εκδήλωσης οργανωμένης από το Συμβούλιο της Λισαβόνας.

ΕΙΚΟΣΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ


Σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας της Ν. Αφρικής, σε τροχαίο με τρία αυτοκίνητα, στο δυτικό τμήμα της χώρας σκοτώθηκαν 20 άτομα. Ο υπουργός μεταφορών της χώρας, Robin Carlisle και ο...
υπουργός Ασφαλείας, Dan Plato με δήλωσή τους ανακοίνωσαν το θάνατο 14 ακόμα ατόμων σε διαφορετικό δυστύχημα, 200 χιλιόμετρα από το Cape Town.