Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

«Βατερλό» για τους Σοσιαλιστές - Θρίαμβος με απόλυτη πλειοψηφία για τον Μαριάνο Ραχόι στην Ισπανία

Πανηγυρίζει το Λαϊκό Κόμμαhttp://news.in.gr
Τα προγνωστικά επιβεβαιώνονται και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα καταγράφει θριαμβευτική νίκη στις εκλογές της Ισπανίας, κατακτώντας απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Ο Μαριάνο Ραχόι αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας, εν μέσω της «λαίλαπας» της οικονομικής κρίσης, με την ανεργία και την αγανάκτηση των πολιτών για τη λιτότητα στα ύψη. Εκλογικό «Βατερλό» για τους Σοσιαλιστές, που καταγράφουν το χειρότερο αποτέλεσμα στη μετά Φράνκο εποχή. Είσοδος στη νέα Βουλή των αριστερών Βάσκων.

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ....ΕΛΛΑΔΑ !!!

Την άμεση απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ευρώπη απαιτεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνοντας την αναθεώρηση του «πρώτου σιδηροδρομικού πακέτου.
Πρόκειται για τη νομοθεσία που προβλέπει τη δημιουργία «ενιαίου σιδηροδρομικού χώρου» με απελευθέρωση της αγοράς, εποπτεία από μία ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή και αυστηρό διαχωρισμό ανάμεσα σε εκείνους που κατέχουν το σιδηροδρομικό δίκτυο και εκείνους που παρέχουν υπηρεσίες ή μεταφορικό έργο μέσω του δικτύου.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Τρεις βόμβες Ράιχενμπαχ για τη φοροδιαφυγή

Τρεις βόμβες Ράιχενμπαχ για τη φοροδιαφυγή
Το ερώτημα είναι "τι παραπάνω θα έκανε ο Χιτλερ?"Γ.Ζ.
 http://www.ethnos.gr/

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΟΡΣΤ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ
Εχοντας καταθέσει την πρώτη τριμηνιαία έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, όπου επισημαίνονται οι προτεραιότητες του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και ο ρόλος της Task Force, ο επικεφαλής της, Χορστ Ράιχενμπαχ, εξηγεί στο "Εθνος της Κυριακής" την ανάγκη να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα, προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη.Οσον αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ο κύριος Ράιχενμπαχ τονίζει ότι είναι απαραίτητη η πολιτική βούληση για να υπάρξουν αποτελέσματα, ενώ περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να απορροφηθούν καλύτερα τα κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία και να γίνει η χώρα μας ελκυστική για τους επενδυτές - Ελληνες και ξένους.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Μαύρη πέτρα από το «κοινωνικό» ΠΑΣΟΚ

Ιδεολογική απόκλιση του ΠΑΣΟΚ προς τον «υπανάπτυκτο νεοφιλελευθερισμό» διαπιστώνει χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος προαναγγέλλει μέσω του tvxs.gr την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη σύμπραξη δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, ενόψει και των επικείμενων εκλογών, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα. Διαγεγραμμένος στο πρόσφατο παρελθόν από την Ιπποκράτους, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας παρατηρεί ότι παραδοσιακοί υποστηρικτές του κόμματος «δεν πρόκειται με τίποτα να ψηφίσουν αυτό το ΠΑΣΟΚ» και εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα τεθεί με ένταση ζήτημα ηγεσίας στην παράταξη, οι αρχές της οποίας κατά τη γνώμη του εξευτελίζονται από τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη σημερινή κυβέρνηση. Άλλωστε, χαρακτηρίζει την Αριστερά αμήχανη μπροστά στις εξελίξεις. Αφιέρωμα: η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.