Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Λόγω των αυξημένων ρίσκων για τις τράπεζες - Υποβάθμιση του Βελγίου κατά μία βαθμίδα από την Standard and Poor's

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Βελγίου, κατά μία βαθμίδα, σε ΑΑ από ΑΑ+ προχώρησε η Standard and Poor's, διατηρώντας αρνητικό outlook στην αξιολόγηση. Για την απόφαση αυτή ο ίκος επικαλείται τα αυξημένα ρίσκα για τον χρηματοοικονομικό τομέα. Επιπλέον, ο οίκος επισημαίνει ότι η υποβάθμιση του Βελγίου αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας η οποία πιέζεται από τις αγορές κεφαλαίου.

«Η Ιταλία βρίσκεται ήδη σε ύφεση» - Yποβάθμιση οκτώ ιταλικών τραπεζών από την Fitch


Μαδρίτη
Σε υποβάθμιση οχτώ ιταλικών τραπεζών προχώρησε η Fitch, με αρνητικές προοπτικές (αρνητικό outlook), την ίδια ημέρα που η Ιταλία πλήρωσε σε δημοπρασία το υψηλότερο επιτόκιο από τον Αύγουστο του 1997. Η Fitch αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η υποβάθμιση των ιταλικών τραπεζών αντανακλά τους κινδύνους που προκύπτουν από την μείωση της κερδοφορίας των τραπεζών εξαιτίας της πτώσης των επιτοκίων, της αύξησης του κόστους χρηματοδότησης και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

IKANOΠΟΙΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ


Μετά τη Μέρκελ , τη Λαγκάρτ, ...και ο Παπαδήμος ικανοποιήθηκε.....ΓΖ
Ικανοποιημένος για την επιστολή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά προς τους επικεφαλής της ΕΕ, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη. Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι η οριστική αξιολόγηση της επιστολής θα γίνει την Τρίτη στο Eurogroup, εκτιμώντας ότι θα είναι θετική.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων και έως το τέλος του χρόνου θα συζητηθεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

ΕCONOMIST: ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΖΩΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ...


Λίγες εβδομάδες ζωής δίνει στο ευρώ το οικονομικό περιοδικό Economist, στο τεύχος που πρόκειται να κυκλοφορήσει. «Οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για να αποτρέψουν την καταστροφή», αναφέρει το περιοδικό. Το Economist τάσσεται υπέρ των προτάσεων για ένα είδος ευρωομόλογου σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια «στις οποίες ήδη δεσμεύτηκαν κυβερνήσεις όπως της Ιταλίας και της Ελλάδας».

ΣΤΙΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η απόφαση επί της προσφυγής της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) εναντίον της Ελλάδος σχετικά με το «βέτο» που άσκησε η Αθήνα στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ.
Η ΠΓΔΜ κατέθεσε στις 17 Νοεμβρίου 2008 προσφυγή στη Χάγη κατηγορώντας την Ελλάδα ότι έχει παραβιάσει το Αρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, το οποίο προβλέπει ότι η Αθήνα δεν θα εμποδίσει την είσοδο των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς με τη χρήση της προσωρινής τους ονομασίας.

25η ημέρα- Χαλύβδινος αγώνας κατά απολύσεων και μείωσης μισθών

Στην πύλη του εργοστασίου βρίσκονται επί 25 μέρες απεργοί στην Ελληνική ΧαλυβουργίαΤου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ξεκίνησε ως μια απεργία σε ένα εργοστάσιο. Η εργοδοσία έθεσε τους εργαζομένους προ του διλήμματος: μείωση μισθών ή απολύσεις περίπου των μισών. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία είπαν «όχι» και στα δύο. Εγιναν απολύσεις «για να μας τρομοκρατήσουν» και η απεργία ξεκίνησε.