Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Δημιουργία Πανευρωπαϊκού Δικτύου Καταφυγίων Αλιευμάτων


Βρυξέλες, 4 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση εργασίας με ευρωπαίους και έλληνες αλιείς, ευρωβουλευτές και επιστήμονες διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης, με σκοπό την ευρεία διαβούλευση τους για το περιεχόμενο ενός ευρωπαϊκού δικτύου καταφυγίων αλιευμάτων και την εξέταση της αναγκαιότητας ενός τέτοιου μέτρου ως δεσμευτική υποχρέωση για τα κράτη μέλη στο κείμενο της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.

Καταδικασμένο να αποτύχει το Ντέρμπαν?

 Την ερχόμενη Παρασκευή ολοκληρώνεται η διεθνής διάσκεψη του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές στο Ντέρμπαν της νοτίου Αφρικής και, δυστυχώς, φαίνεται να επιβεβαιώνονται όσοι έκαναν λόγο για προδιαγεγραμμένη αποτυχία. Στόχος είναι μια νέα συμφωνία ή τουλάχιστον να τεθούν οι βάσεις για μια νέα δεσμευτική συμφωνία που θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο. «Το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι χώρες με τις μεγαλύτερες εκπομπές ρύπων, όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ινδία δεν είναι διατεθειμένες να εισέλθουν στο δρόμο μιας διεθνούς, δεσμευτικής συμφωνίας», σημειώνει ο γερμανός υπ. Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

«Οι τεχνοκράτες δεν μπορούν να δώσουν λύσεις!»- Η αποκλειστική αποκλειστική συνέντευξη του Ιωσήφ Ζησιάδη στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία"...

Της Ουρανίας Γαλανού
«Κυριακάτικη Δημοκρατία»
«Οι τεχνοκράτες δεν μπορούν να δώσουν λύσεις!» τονίζει, αναφερόμενος στο νέο πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και την κυβέρνηση, ο Έλληνας βουλευτής της Ελβετίας Ιωσήφ Ζησιάδης. Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ο κ. Ζησιάδης, ο οποίος ξεσήκωσε σάλο με τις δηλώσεις του για Έλληνες πολιτικούς που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία, περνάει στην αντεπίθεση και καταγγέλλει όσους «στρουθοκαμηλίζουν και υποκρίνονται» ενώ εκφράζει τη δική του ενόχληση για τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν την ώρα που «για τα ουσιαστικά θέματα διαφάνειας, ατιμωρησίας και καταπολέμησης της διαφθοράς κανείς δεν μιλάει».  Ο κ. Ζησιάδης, ο οποίος κλήθηκε να προσέλθει ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής με αφορμή τις καταγγελίες του, δεν είναι άγνωστος στους Έλληνες βουλευτές. Έχει μακρόχρονη θητεία ως πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελβετίας - Ελλάδας έχοντας πραγματοποιήσει και πολλές επίσημες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο έχουν μάλιστα κοινό τόπο καταγωγής την Ήπειρο.

Υπέρ αποχώρησης Παπανδρέου ο Χρυσοχοΐδης

http://www.megatv.com/
Με απόλυτα κατηγορηματικό και σαφή τρόπο ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης μιλώντας στην εκπομπή "MEGA ΣΚ" ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να μην είναι υποψήφιος ξανά για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και όπως τόνισε ήδη θα έπρεπε να είχε ανοίξει τις διαδικασίες για αλλαγή ηγεσίας ώστε το κόμμα όπως είπε να πάει ενωμένο στις εθνικές εκλογές.

Μονόδρομος η δημοσιονομική ένωση;


Τις τελικές τους προτάσεις για τη διάσωση του ευρώ και την αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί
Στις κυβερνητικές της δηλώσεις ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου την περασμένη Παρασκευή, η καγκελάριος κατέστησε σαφές ότι «στόχος είναι μια δημοσιονομική ένωση με δυνατότητες παρέμβασης στο πεδίο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και αποτελεσματικά εργαλεία για περιπτώσεις κρίσης». Μπορεί να οδηγήσει ο δρόμος της δημοσιονομικής ένωσης σε έξοδο από την κρίση, ρωτάμε τον Μίχαελ Χούτερ, επικεφαλής του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας στην Κολωνία;

Κίνηση «παπανδρεϊκών» ενόψει



Εδώ καράβια χάνονται , βαρκούλες αρμενίζουν..........ΓΖ

Εντείνεται η ανησυχία για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ στο εσωτερικό του, με τους βουλευτές να κινητοποιούνται... σε μικρές προς το παρόν ομάδες και με διακριτικές παρεμβάσεις που, όπως υπόσχονται όμως,... βαίνουν κλιμακούμενες.
Ήδη, μετά το κείμενο-παρέμβαση των έξι «βενιζελικών» βουλευτών υπέρ της άμεσης έναρξης διαλόγου με στόχο τις αλλαγές σε ιδέες και πρόσωπα, τη δική τους παρέμβαση ετοιμάζουν οι λεγόμενοι «παπανδρεϊκοί». Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού -που αποτελεί προτεραιότητα στην παρούσα φάση για τους ίδιους- την ερχόμενη εβδομάδα, τον δρόμο προς την έξοδο από την ηγεσία του κόμματος θα δείξουν με τον τρόπο τους στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και οι... δικοί του.

Πεταλωτής: Στελέχη του ΠΑΣΟΚ «κανιβάλισαν» τον Παπανδρέου



Οχι στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Στελέχη που γίνατε απο το πουθενά .... Χάριν του Παπανδρέου!! ΓΖ 

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιστορία της επόμενης μέρας του ΠΑΣΟΚ, στους ανθρώπους του Γιώργου Παπανδρέου οι οποίοι έσπευσαν να ισχυριστούν ότι έχει τελειώσει πολιτικά, ενώ έκανε λόγο για κανιβαλισμό από τη μεριά κάποιων «πράσινων» στελεχών.

Δεν θέλουν εκλογές οι «νταβατζήδες»


Ολοκληρωμένο σχέδιο πλήρους ελέγχου των πολιτικών εξελίξεων, το οποίο ως βασικό στοιχείο έχει και την απομάκρυνση του χρόνου των εκλογών, έχουν εκπονήσει οι -εγχώριοι και εξωχώριοι- νταβατζήδες. Στον βαθμό που η επιχείρησή τους για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης ελεγχόμενης και με τη συμμετοχή του Αντ. Σαμαρά πέτυχε, ήδη προχωρούν σε επιχείρηση υλοποίησης της δεύτερης φάσης του -συνολικού- σχεδίου τους, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: