Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Βουλευτές στην ελλην. κοινότητα Βερολίνου

Οι Άντρες σε αυτή την περίπτωση κάνουν χαρακίρι.... και όχι δηλώσεις


Χρυσοχοίδης στο ΜΕGA "Η διετής διακυβέρνηση η δική μας , οδήγησε σε αδιέξοδα οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και κοινωνική αποσύνθεση, οδήγησε σε βαθιά, πρωτοφανή, βαθιά οικονομική ύφεση, οδήγησε σε εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε και σε κρατική αποδιοργάνωση"

(ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ)...ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΕΝΟ!!..Ζώντας τον πολιτικό παραλογισμό της επόμενης μέρας


Γράφει ο Δημήτρης Καπέλλας

Φαίνεται “αστείο” και συγχρόνως "κωμικοτραγικό" να έρχονται σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι που υπηρέτησαν και εφάρμοσαν πιστά τις νεοφιλελεύθερες συνταγές και να μιλάνε για το ΠΑΣΟΚ της κεντροαριστεράς, η το ΠΑΣΟΚ της επόμενης εποχής λες και δεν πέρασε ούτε μια μέρα από τον Οκτώβρη του 2009!!!  Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θέλουν σήμερα να ξαναπροβάρουν το σοσιαλιστικό τους κουστούμι, η ζιβάγκο καλύτερα, προκείμενου να επιχειρήσουν να σωθούν από την ανυποληψία της λαϊκής βάσης του ΠΑΣΟΚ η ακόμη και να ηγηθούν μιας ιδεολογικής αναγέννησης σηματοδοτώντας το αύριο!!.. Τελικά εκτός από έναν αντικοινωνικό και βάρβαρο κυβερνητικό παραλογισμό μήπως ζούμε και έναν ..Πολιτικό παραλογισμό;
Μα....Αυτοί δεν ήταν που ψήφισαν τις καταργήσεις των ΣΣΕ; Τις καταργήσεις θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων; Το ψηφίσματα των Νόμων, με τους οποίους καταστρατηγείται, κάθε έννοια του κράτους-Δικαίου;


. Καλή μας τύχη!...


Από τον Παύλο Παπαδάτο ,  Επικοινωνιολόγο,    Υποψήφιο βουλευτή   της ΝΔ (Κεφαλονιά , Ιθάκη)

Πολλοί είναι εκείνοι, με πρωταγωνιστή τον νομπελίστα Ρουμπινί που βλέπουν την επιστροφή της χώρας μας στην δραχμή ως ένα αναπόφευκτο γεγονός. Η ΕΕ με κάθε τρόπο και για δικά της συμφέροντα προσπαθεί να μας κρατήσει στο ευρώ με κάθε κόστος. Μας έχουν δανείσει πάνω από 250 δις ευρώ και έχουν προγραμματίσει να μας δανείσουν άλλα 130 δις συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να μας αφήσουν στην τύχη μας. Δεν είναι όμως και διατεθειμένοι να βλέπουν ότι το μόνο που ζητάμε είναι δάνεια και συγχρόνως να ακούν τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος να ομολογεί μέσα στην βουλή, ότι τους πρώτους εννέα μήνες του χρόνου οι Έλληνες έστειλαν στο εξωτερικό 40 δις ευρώ!
Ακούω ότι η κυβέρνηση έρχεται δήθεν σε επαφή με τους Ελβετούς να μάθει τους έλληνες καταθέτες τη στιγμή κατά την οποία οι ελληνικές τράπεζες ξέρουν ποιοι πελάτες τους έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό. Συνεπώς το γνωρίζει και η τράπεζα της Ελλάδας και άρα μπορεί να το πληροφορηθεί και το ΣΔΟΕ, το οποίο με την σειρά του μπορεί να μάθει το πόθεν έσχες όλων αυτών των κυρίων που ουσιαστικά στρώνουν το κόκκινο χαλί για τη δραχμή.

Χαλυβουργοί: Το ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων

Το ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων
Ψήφισμα – Κάλεσμα για αγώνα
Συνάδελφοι εργάτες
Ο βιομήχανος Μάνεσης έδειξε για μια ακόμα φορά το πρόσωπο που έχουν όλοι οι βιομήχανοι. Έκανε άλλες 16 απολύσεις την ώρα που διαδηλώναμε μπροστά στο Υπουργείο, μετά από 32 μέρες απεργίας. Είναι αδίστακτοι, αλλά και τρομοκρατημένοι.
Νομίζουν ότι μπορούν να μας φοβίσουν, ότι μπορούν να μας λυγίσουν.

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΧ Η ΧΩΡΑ

Ρεπορτάζ : Αφροδίτη Καριμάνη από το Έθνος)
Δραματική είναι η αύξηση των ανθρώπων που καταφεύγουν στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων. Τους τελευταίους μήνες καταγράφεται αύξηση κατά 40%, με τους Ελληνες να είναι συντριπτικά περισσότεροι. Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τον αριθμό των Ελλήνων που καταφεύγουν στα συσσίτια των δήμων και των ενοριών. Τουλάχιστον 10.000 μερίδες διανέμει καθημερινά η Αρχιεπισκοπή και άλλες 3.500 διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων στο Ιδρυμα Αστέγων, στο οποίο γίνονται καθημερινά τρία συσσίτια. Πρώην επιχειρηματίες, μισθωτοί που απολύθηκαν από τη δουλειά τους, άνθρωποι που λίγους μήνες πριν δεν τους είχε απασχολήσει ποτέ η επιβίωση, σήμερα συνωστίζονται για ένα πιάτο φαγητό στις ουρές των συσσιτίων.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: AΣΦΑΛΕΣΤΕΡΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Την άποψη ότι υπάρχουν καλύτερες και ασφαλέστερες προοπτικές για τον ελληνικό λαό και την ελληνική κοινωνία μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο CNN. Ερωτηθείς πως «ήταν να βρίσκεται σε πολιτική αντιπαλότητα που ορισμένες φορές φαινόταν πολύ άγρια με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον οποίο ως συμφοιτητής και συγκάτοικος μοιραζόταν κάποτε το ίδιο μπάνιο», απάντησε: «πάντα ήλπιζα ότι η προσωπική αυτή σχέση θα μας βοηθούσε να βρούμε ευρύτερη συναίνεση, λόγω της έκτασης των αλλαγών που θέλουμε να επιφέρουμε σε αυτή τη χώρα, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ τα τελευταία 30-40 χρόνια».

ΜΟΝΤΙ: «ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΘΥΣΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΖΗΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι τόνισε πως δεν θα ζητήσει ποτέ από τους Ιταλούς να κάνουν θυσίες επειδή το ζητεί η Ευρώπη και πως δεν νιώθει πίεση από τη Γαλλία και τη Γερμανία. «Δεν θα πω ποτέ στους Ιταλούς: κάντε κάτι επειδή μας το ζητεί η Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Μόντι. "Δεν θα με ακούσετε ποτέ να κατηγορώ την Ευρώπη για αυτό που θα έπρεπε να έχουμε κάνει", συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία παρουσίασε τα μέτρα ανάκαμψης της Ιταλίας.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν τα μέτρα αυτά έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί, ο Μόντι είπε πως αυτή είναι "μια λανθασμένη άποψη", εκφράζοντας την εκτίμησή του για τους δύο ηγέτες.

Η Μέρκελ, ο Πούτιν και το Αφγανιστάν


Αποδυναμωμένος από τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία εξέρχεται ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Την ίδια ώρα η διεθνής κοινότητα ασχολείται με το μέλλον του Αφγανιστάν, ενώ το μέλλον του ευρώ παραμένει δυσοίωνο . Ποιος, αν όχι η Γερμανία, είναι ο ερωτηματικός τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche του Μονάχου. Ο σχολιαστής της με το βλέμμα στραμμένο σε μια ακόμη κρίσιμη σύνοδο κορυφής για τη σωτηρία του ευρώ, που θα γίνει σε λίγες μέρες, υποστηρίζει ότι μόνο η Γερμανία διαθέτει την εμπιστοσύνη των αγορών. «Ως εκ τούτου», συνεχίζει, «στην γερμανική κυβέρνηση εναπόκειται ο ρόλος της ηγέτιδας δύναμης, ένας ρόλος χωρίς εναλλακτική που δεν επεδίωξε εκείνη ποτέ. Είναι κάτι που θα πρέπει να συμπεριλάβουν στις επικρίσεις τους Ιταλοί ή Γάλλοι σχολιαστές, όταν κάνουν λόγο για γερμανική κυριαρχία. Ποια άλλη χώρα όμως εκτός της Γερμανίας μπορεί καλύτερα να υποστηρίξει και προωθήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας»;