Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΗ ΧΏΡΑ. Tου Αλ. Βλαχογιάννη

 Αλέξανδρος Απ. Βλαχογιάννης 
Πρ. Πρόεδρος Ολυμπ. Αεροπλοΐας 
Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Οι Έλληνες πολίτες βιώνουμε καθημερινά την χειρότερη κρίση που διαπερνά την χώρα και τον λαό, σε οικονομικό, κοινωνικό, αξιακό, πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο.
Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για την αναζήτηση και απόδοση των ευθυνών, των υπεύθυνων, των άβουλων και μοιραίων που με τις εγκληματικές τους ενέργειες οδήγησαν τη χώρα και το λαό σ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Η Ελλάδα της «σύγκλισης», της «ισχυρής οικονομίας», της οικονομίας «τραβεστί», της «θωρακισμένης» οικονομίας, οδηγήθηκε στο χάος από την υπερχρέωση και την κακοδιαχείριση στην τελευταία δεκαετία και στη συνέχεια άρχισαν οι «επιχειρήσεις διάσωσης», με μοναδικό «διασώστη» τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον άνεργο και τους συντονιστές της «διάσωσης» να κινδυνολογούν, να μιλούν για τιτανικούς και να επαίρονται για την δήθεν αποτελεσματική τους πολιτική που οι ίδιοι χαρακτήριζαν άδικη αλλά αναγκαία για την σωτηρία της χώρας.

Φόβοι για άλλες δύο επιστολές - Η ιταλική αναρχική FAI ανέλαβε την ευθύνη για τον παγιδευμένο φάκελο στον Άκερμαν

Μετά την αποστολή του φακέλου, η Deutsche Bank αύξησε το επίπεδο ασφαλείας στα υποκαταστήματά της ανά την υφήλιοΜετά την αποστολή του φακέλου, η Deutsche Bank αύξησε το επίπεδο ασφαλείας στα υποκαταστήματά της ανά την υφήλιο

Επιστολή από την ιταλική ομάδα «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία» (FAI) παρέλαβε η γερμανική αστυνομία, στην οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τον φάκελο παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη σε σκόνη που στάλθηκε στην Deutsche Bank με παραλήπτη τον Γιόζεφ Άκερμαν.
Από την επιστολή ανάληψης ευθύνης προκύπτει επίσης το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί άλλοι δύο παγιδευμένοι φάκελοι.

"Μήπως είχε δίκιο ο Μάρξ’’

Η Φωτό Μου

Με αφορμή το άρθρο του Παντελή Καψή "Μήπως είχε δίκιο ο Μάρξ’’ στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" 29 Αυγούστου 2011, Στέφανος Τζουμάκας.
Χάρηκα διαβάζοντας το άρθρο του Παντελή Καψή στο Κυριακάτικο ‘’Βήμα’’ της 21ης Αυγούστου με τίτλο : ‘’Μήπως είχε δίκιο ο Μαρξ’’;
Ο Παντελής Καψής –από φοιτητής – εντάχθηκε στην Αριστερά και ίσως μπορεί να συμβάλλει σε μια σωστή προβληματική για τα αίτια, τα αποτελέσματα και το τι πρέπει να κάνουν οι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ πολιτικοί, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις. Γιατί δύο χρόνια τώρα, δεν υιοθέτησε -ως συγκρότημα, συμπεριλαμβανομένου και του ΜΕGΑ channel - τη διαγραφή ενός μέρους του χρέους, αποσιωπώντας τα πραγματικά δεδομένα της δημιουργίας του.


Quo vadis Ε.Ε.;


Στο υπαρξιακό ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι 27 στις Βρυξέλλες. Από τη Σύνοδο Κορυφής θα πρέπει να δοθεί αξιόπιστη και πειστική απάντηση για την κρίση χρέους. Οι Γερμανοί εμμμένουν σε αναθεώρηση των συνθηκών Με μια μίνι-σύνοδο κορυφής πριν από την πραγματική και σε ένα κλίμα διάχυτης απαισιοδοξίας για την έκβαση ξεκινά απόψε στις Βρυξέλλες ίσως η κρισιμότερη στην ιστορία της Ε.Ε. συνάντηση των 27 αρχηγών των κρατών – μελών.

Οικονομία και Φτώχεια

Η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται στη φτώχεια. Οι κυβερνήσεις και οι θρησκείες στηρίζονται στη φτώχεια. Ο εθνικισμός κι η μισαλλοδοξία στηρίζονται στη φτώχεια. Η εγκληματικότητα στηρίζεται στη φτώχεια. Το ίδιο κι οι βιομηχανίες όπλων, σωματεμπορίας και ναρκωτικών.

Vasilis Saleas - I Paralia Ton Oniron Sou

Μάριος Πλωρίτης: Η ομιλία υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας (Δημοψήφισμα 1974)


Μάριος Πλωρίτης: Η ομιλία υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας (Δημοψήφισμα 1974)Στις 8 Δεκεμβρίου 1974 έγινε δημοψήφισμα στην Ελλάδα για τη μορφή του πολιτεύματος για την επιλογή βασιλευόμενη ή αβασίλευτης δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν 69,2% υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας. Μέχρι το Δημοψήφισμα, χρέη Αρχηγού Κράτους εκτελούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (του Στρατιωτικού καθεστώτος) Φαίδων Γκιζίκης. Στο δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, επέλεξε την Αβασίλευτη Δημοκρατία με ποσοστό 69,2%. Φωτό: το έμβλημα της δικτατορίας του 1967