Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Αποφασίζουν "Σύμφωνο" εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ...

Ένα θνησιγενές, ούτως ή άλλως, αλλά απόλυτα "ευρωκτόνο" σε ότι αφορά την Ελλάδα, "Σύμφωνο" που προβλέπει σχεδόν απόλυτα ισοσκελισμένους κρατικούς Προϋπολογισμούς με απόκλιση μόλις 0,5% είναι ο νέος δημοσιονομικός χάρτης που βρίσκεται υπό επεξεργασία στη Σύνοδο Κορυφής, όπως μεταδίδει το Reuters. Το προσχέδιο συμπερασμάτων, γνώση του οποίου επικαλείται το Reuters, κάνει λόγο για έλλειμμα που δεν θα ξεπερνά το 0,5% του ΑΕΠ, εκτός από τις περιπτώσεις χωρών με χρεος «σημαντικά χαμηλότερο» του 60% του ΑΕΠ. Mε τις προβλέψεις και τις προϋποθέσεις αυτές, χώρες όπως η Ελλάδα, απλά δεν έχουν καμία θέση στην "παρέα" και πολύ θα δυσκολευτούν οι γαλλογερμανοί να βρούν και περισσότερα των πέντε κρατών να μπούν σε αυτό το κλαμπ.

Ομορφιά, δύναμη ψυχης


Η Aimée Mullins έχει χάσει και τα δύο της πόδια αλλα αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στην καριέρα της ως αθλήτρια, μοντέλο και πρέσβειρα της μεγάλης εταιρίας καλλυντικών L'Oreal.Η Mullins έμαθε να ζει απο μικρή με την αναπηρία της. Όταν ήταν 1 έτους χρειάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των δύο κατω άκρων καθώς είχε γεννηθεί χωρίς κόκαλα στις περόνες. Σήμερα είναι 35 χρόνων και είχε πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς του 1996 στην Ατλάντα, όπου έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ.Η καριέρα της ως μοντέλο ξεκίνησε το 1999 στις πασαρέλες του Alexander McQueen όπου περπάτησε με τεχνιτά πόδια περίτεχνα σκαλισμένα, κάνοντας όπως είναι φυσικό μεγάλη εντύπωση.

Ο εκατομμυριούχος που ζει με 1.200 ευρώ τον μήνα - Ο Καρλ Ράμπεντερ... επέστρεψε τα πλούτη του στους φτωχούς

Ο εκατομμυριούχος που ζει με 1.200 ευρώ τον μήναΜια πράξη φιλανθρωπίας τεράστιου βεληνεκούς αποτελεί αναμφισβήτητα μια εικόνα σπάνιας ομορφιάς, για να είναι αληθινή.
Ωστόσο για τον 49χρονο Αυστριακό εκατομμυριούχο επιχειρηματία, Καρλ Ράμπεντερ, υπήρξε μια απόφαση ζωής, η οποία του επεφύλασσε την «αποκωδικοποίηση» του υπαρξιακού γρίφου της αληθινής ευτυχίας.
Ηταν πριν από περίπου μία διετία, όταν ο Ράμπεντερ αποφάσισε να προσφέρει τα πλούτη και την πλειονότητα των υπαρχόντων του σε όσους τα είχαν πραγματικά ανάγκη και να επιλέξει για τον ίδιο μια λιτή ζωή, στρέφοντας την πλάτη του σε κάθε μη απολύτως χρειώδες υλικό αγαθό.

Παραμένει το «μπλόκο» στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Παραμένει το «μπλόκο» στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ Η υπουργική σύνοδος της Συμμαχίας επιβεβαίωσε την απόφαση του Βουκουρεστίου


Παρά τις επίμονες προσπάθειες της Τουρκίας κατα τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ να θέσει θέμα αλλαγής των συμφωνηθέντων στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε το βράδυ της Τετάρτης να  αποκρούσει την απόπειρα να τεθεί υπό αμφισβήτηση η κοινή θέση της Συμμαχίας για την ένταξη των Σκοπίων.

Μέρκελ – Σαρκοζί: Έκκληση για ενότητα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες


Λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής οι Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπαρόζο έκαναν έκκληση ενότητας: «Δεν θα έχουμε δεύτερη ευκαιρία», «να εξαλείψουμε τα δομικά λάθη του ευρώ», «λύση τώρα» ήταν το μήνυμα των τριών ηγετών.
Στη Μασσαλία στη σύνοδο του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος οι τρεις συντηρητικοί ηγέτες, Άγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζί και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κάλεσαν τους Ευρωπαίους ηγέτες που θα λάβουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής να «πράξουν τα πάντα για επίτευξη δεσμευτικής λύσης».

6 Δεκέμβρη έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Σιδηρόπουλος

tvxsteam tvxs.gr





«Ληστέψανε τη τράπεζα και τι με νοιάζει εμένα
δεν είμαι με κανένα.
Σου λεω καλά της κάνανε γιατί μας προκαλούσε
γεμάτη εκατομμύρια ενώ κι ο θεός πεινούσε»

Πριν από 21 ακριβώς χρόνια, στις 6 Δεκεμβρίου 1990, "έφυγε" ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ροκ μουσικής. Ο συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής Παύλος Σιδηρόπουλος, παρόλο που έζησε μόλις μέχρι την ηλικία των 42 ετών, άφησε πίσω του αξιοσημείωτη μουσική κληρονομιά με αντοχή στο χρόνο και επιρροή στους νέους καλλιτέχνες.
Ο Παύλος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου 1948 στην Αθήνα. Ήταν δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά και ανιψιός της ποιήτριας Έλλης Αλεξίου.