Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

‘Ένα αποκαλυπτικό άρθρο του κ. Παπαχελά τα εξηγεί ΟΛΑ !!!

Θα μας τρελάνουν!!!! Γ.Ζ.
Διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, στο σημερινό κύριο άρθρο του κ. Αλέξη Παπαχελά στην “Καθημερινή”, με τίτλο “Ιστορία ενός άρθρου”.
“…Ο λόγος για το άρθρο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, το οποίο δημοσίευσε «Η Καθημερινή» την Κυριακή. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την περασμένη Παρασκευή επέστρεψα σπίτι μου αργά, θεωρώντας ότι έχει κλείσει το κυριακάτικο φύλλο. Λίγο μετά τηλεφώνησε ένας αρχισυντάκτης της εφημερίδας για να με ειδοποιήσει πως ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αναζητούσε.

Σκότωσαν την κόρη τους για λόγους τιμής - Ήθελε να σπουδάσει και να παντρευτεί από έρωτα

Σκότωσαν την κόρη τους για λόγους τιμήςΈνα στιγερό έγκλημα συντελέστηκε στο Πακιστάν, καταδεικνύοντας τη σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι νέες γυναίκες που επιχειρούν να έρθουν πιο κοντά στον δυτικό τρόπο ζωής. Τέσσερα μέλη μιας οικογένειας Πακιστανών καταδικάστηκαν την Δευτέρα από βελγικό δικαστήριο σε ποινές από 5ετή φυλάκιση μέχρι κάθειρξη 25 ετών για τη δολοφονία της 20χρονης κόρης και αδελφής τους για λόγους «τιμής», καθώς η νεαρή αρνιόταν να παντρευτεί με προξενιό έναν άγνωστό της άνδρα. Το εφετείο της Μονς επέβαλε ποινές κάθειρξης 25 ετών στον πατέρα και 20 ετών στη μητέρα της κοπέλας. Ο γιος τους, Μουντουσάρ, μολονότι ήταν ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών. Μία από τις αδελφές της νεαρής, που ήταν παρούσα στο σπίτι την ώρα του εγκλήματος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών.

Το φιάσκο με την εφεδρεία οδηγεί σε αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο – Τι προβλέπει η εγκύκλιος του Φ. Σαχινίδη

- Κρύβουν τα στοιχεία της εφεδρείας δικαστήρια και Πανεπιστήμια - Θα ελεγχθούν από κλιμάκια
- Ακόμα οι υπουργοί δεν έχουν εκδώσει τις αποφάσεις για τις καταργήσεις/συγχωνεύσεις οργανισμών
- Μειωμένες συντάξεις κατά 40% σε όσους εκρυψαν την εφεδρεία σύμφωνα με εγκύκλιο
- Η εφεδρεία σκάλωσε και εξαιτίας των εξαιρέσεων - Δείτε ποιοί έχουν εξαιρεθεί
Παρότι έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την υποχρέωση των οργανισμών του Δημοσίου να ενημερώσουν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αποχωρούντες υπαλλήλους ο αριθμός μέχρι σήμερα μετά βίας ξεπερνά τις 8.000 εκ των οποίων μόλις 657 υπάγονται σε καθεστώς προσυνταξιοδότησης, ενώ 7.439 αποχώρησαν με κανονική σύνταξη.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο όμως προβλέπει ότι πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι τέλος του χρόνου από το δημόσιο 15.000 με προσυνταξιοδότηση και άλλοι τόσοι με εφεδρεία διαφορετικά ανοίγει η πόρτα για απολύσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: «ΟΧΙ» ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Για «μέτρα κοινωνικής εξόντωσης και σφαγιασμού των εργαζομένων» κάνει λόγο ο Δ. Στρατούλης με αφορμή τις συζητήσεις περί προωθούμενης συμφωνίας τρόικας-κυβέρνησης για απολύσεις στο δημόσιο και κατάργηση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. «Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ ακροδεξιάς δεν έχει κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να συμφωνήσει με την τρόικα να γίνουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, να καταργηθεί ο κατώτερος μισθός και ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, γιατί αυτά τα μέτρα οδηγούν όλους τους εργαζόμενους και κυρίως τους χαμηλόμισθους στην απόλυτη εξαθλίωση», επισημαίνει σε δήλωσή του το μέλος της Επιτροπής Εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 5 χιλιάδες υπολογίζει τον αριθμό των θυμάτων στη Συρία ο ΟΗΕ

Τρομακτικός είναι ο νέος απολογισμός της βίας στη Συρία. Σύμφωνα με τα ΗΕ περισσότεροι από 5 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την ημέρα που άρχισαν οι επιχειρήσεις καταστολής του κινήματος της αντιπολίτευσης

Ο αριθμός των θυμάτων από τις επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία υπερβαίνει τις 5 χιλιάδες. Στην εκτίμηση αυτή προβαίνει σε σχετική έκθεση ο ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα περισσότεροι από 14 χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστή του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι, περίπου 12.400 Σύριοι έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες προκειμένου να αποφύγουν την κυβερνητική βία. Η κ. Πιλάι διευκρίνισε ότι από τις αρχές του Δεκεμβρίου τουλάχιστον 200 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων του καθεστώτος. «Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη», υπογράμμισε στη Νέα Υόρκη η 'Υπατη Αρμοστής του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ


http://www.socialismos.gr/

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Δεν θα κάνω διαπιστώσεις. Τις έχουμε κάνει πολλές φορές. Ούτε θα αναλύσω την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Αν σήμερα εδώ θέλω κάτι να πω, είναι για αυτό που με πονάει, που σας πονάει, που μας πονάει όλους. Για το κίνημά μας, για την ίδια μας τη ζωή, για το ΠΑΣΟΚ.
Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις ήταν ιδιαίτερα – μη σας φανεί παράξενο – χρήσιμες και παιδευτικές για όλους μας.
Γιατί μέσα από τη θλίψη, την οργή, την απογοήτευση, την αγανάκτηση, το θυμό, βγαίνουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Σαρκοζί: «Υπάρχουν δύο Ευρώπες»

 Σε δηλώσεις στην εφημερίδα Le Monde ο Γάλλος πρόεδρος βλέπει διάσπαση της Ευρώπης μετά το βέτο Κάμερον. Παρά την απογοήτευσή του ο Νικολά Σαρκοζί επιθυμεί την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.
«Χρειαζόμαστε τη Βρετανία», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή στην Le Monde επισημαίνοντας τη γαλλοβρετανική συνεργασία στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.
Ταυτόχρονα βλέπει όμως την Ευρώπη να χωρίζεται στα δύο. Από τη μια την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινής ρύθμισης και από την άλλη την Ευρώπη που επιμένει στη λογική της κοινής ευρωπαϊκής αγοράς». Ο Σαρκοζί υπογράμμισε επίσης ότι μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο έκαναν το παν για να πείσουν τον Βρετανό πρωθυπουργό να μην προβάλει βέτο, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Συνάντηση Ρέππα-τρόικας: Μείωση των απασχολούμενων στο δημόσιο τουλάχιστον κατά 150.000 έως το 2015

 Ο καλύτερος τρόπος για τη μείωση του προσωπικού , που έχει δοκιμασθεί απο τους γερμανούς και αποδίδει 100% Γ.Ζ.

Ο στόχος για μείωση του αριθμού των απασχολούμενων στο δημόσιο κατά τουλάχιστον 150.000 επανεπιβεβαιώθηκε στη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ.Ρέππα, ενώ τον Ιανουάριο αναμένεται η μελέτη για τον σχετικό προγραμματισμό αποχωρήσεων και προσλήψεων. Δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστή η αντίδραση της τρόικας στην πορεία του μέτρου της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας. Οι εκπρόσωποι της τρόικας Ματίας Μορς, Μαρκ Φλαάναγκαν και Μπομπ Τράα ενημερώθηκαν τη Δευτέρα από τον υπουργό Δ,Ρέππα, παρουσία των υφυπουργών Ντ.Ρόβλια και Π.Τζωρτζάκη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.Συνάντηση Ρέππα-τρόικας - Μείωση των απασχολούμενων στο δημόσιο τουλάχιστον κατά 150.000 έως το 2015