Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

«Ναι σε νέα μέτρα, όχι σε εκλογές» λέει τώρα το δεξί χέρι του Παπαδήμου...

 Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει σο κρεβάτι ...Γ.Ζ.

«Αν το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την λήψη νέων μέτρων, τότε θα ληφθούν νέα μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γ. Σταυρόπουλος σε συνάντηση γνωριμίας που είχε στην Βουλή με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σημειώνοντας με νόημα ότι: «Ορκιστήκαμε στο Σύνταγμα ότι θα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον και αυτό θα κάνουμε».
Ο κ. Σταυρόπουλος, εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου, ανέφερε εξάλλου ότι η παρούσα κυβέρνηση «δεν έχει αντικείμενο μόνο τα οικονομικά, αλλά όλα τα θέματα», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός έχουν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή και ασκούν πλήρως τα καθήκοντά τους, κάτι το οποίο αφορά όχι μόνον την ασκούμενη πολιτική, αλλά και την αξιολόγηση του έργου των υπουργών, όπως και τις επιλογές προσώπων.

«Κολέγια» και Πολυτεχνείο - ΕΝΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ 1973 από Δημήτρης-Τάκης Κουτρομάνος


Δημήτρης ΚουτρομάνοςΜηχανολόγος-ΗλεκτρολόγοςΜηχανικός ΕΜΠ
 Όθωνος 23- 
Καρδίτσαemail: koutromanos@tee.gr
 Ο δικτάτορας ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να θεσμοθετήσει τα ιδιωτικά ΑΕΙ στην Ελλάδα.Εχουν περάσει 38 χρόνια από τότε. Είναι πολλά. Μιλώντας με αριθμούς, οι σημερινοί 20χρονοι νιώθουν τόση απόσταση από το Πολυτεχνείο όση ένιωθαν οι φοιτητές το 1973 από το 1938, δηλαδή το μεσουράνημα της μεταξικής δικτατορίας. Πραγματική προϊστορία. Και φυσικά έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Ομως, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από τρεις δεκαετίες και παρά την προφανή διαφορά των ιστορικών συνθηκών, και κυρίως τη διαφορά των καθεστώτων της δικτατορίας του 1973 από την κοινοβουλευτική δημοκρατία του 2008, δεν είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς ορισμένες ενδιαφέρουσες αναλογίες του φοιτητικού κινήματος του '73 με το σημερινό κίνημα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Μαύρη έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία φέρνει καταιγίδα μέτρων - Στο στόχαστρο ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα



- Ύφεση 6% για φέτος και 3% για 2012, ενώ η ανεργία για το 2012 θα φτάσει στο 19%
- Τα μέτρα για το 2013-2014 θα είναι μεγέθους 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ
- Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου απαιτούν άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
- Προβλέπουν επιπλέον μείωση των κύριων συντάξεων για να υπάρξουν έσοδα 2 δισ το 2012


ΝΕΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΟΥΣ!

Να βγουν οι βουλευτές σε εφεδρεία μιας και πλέον δεν έχουν αντικείμενο.Γ.Ζ.

Συνεχίζεται η τρομοκρατία και το «άρμεγμα» των δημοσίων υπαλλήλων με νέα εγκύκλιο-σοκ του Υπουργείου Οικονομικών!
Σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, εάν δημόσιος υπάλληλος πληροί τους όρους του νόμου για να μπει σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν μπει τελικά, όταν έρθει η ώρα να βγει στη σύνταξη το ΓΛΚ θα «κόψει» από αυτήν τα ποσά που εισέπραξε κατά τη διάρκεια όπου κανονικά θα έπρεπε να είχε τεθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα!

Συνέντευξη της Σοφίας Σακοράφα

Κυκλοφορεί σε μερικές μέρες ο τόμος 4 της «Μαρξιστικής Σκέψης». Ο τόμος περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Σοφίας Σακοράφα στο περιοδικό μας που παρουσιάζεται ως προδημοσίευση.

«Οι άρχοντες φοβήθηκαν μην πάθουνε ζημιά»
Συνέντευξη της Σοφίας Σακοράφα στη Μαρξιστική Σκέψη*

Ερ.: Σοφία, ήσουν μια από τις προσωπικότητες στο ΠΑΣΟΚ, που αποχώρησες έγκαιρα και με ένα σαφές πολιτικό σκεπτικό αμφισβήτησης των κυρίαρχων επιλογών του κατεστημένου. Γνωρίζοντας τα πράγματα και από τα μέσα, πώς βλέπεις τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις; Μιλώ για τους ελιγμούς του κ. Παπανδρέου με το δημοψήφισμα, την ψήφο εμπιστοσύνης κ.ά. ως τη συγκυβέρνηση…

«Δύσκολος ο προϋπολογισμός» - Νέα μέτρα μόνο από κυβέρνηση με νωπή εντολή, ξεκαθαρίζει ο Ευ.Βενιζέλος


  Αφού μας τα πήραν όλα..., Μας θέλουν και νωπούς Γ.Ζ.
Την ελπίδα ότι οι «κρίσιμες και δύσκολες» διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2012 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τις συναντήσεις του με τον εκπρόσωπο των ιδιωτών πιστωτών Τσαρλς Νταλάρα  αλλά και την τρόικα για το νέο πρόγραμμα.  Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι εξαιρετικά δύσκολος για σειρά λόγων επανέλαβε αρκετές φορές ο κ. Βενιζέλος, ενώ εκτενώς αναφέρθηκε και στις δυσκολίες εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011, το τελευταίο τρίμηνο του οποίου συνέπεσε με μεγάλη πολιτική και κοινωνική αβεβαιότητα στο εσωτερικό αλλά και διεθνώς.