Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Παρατείνεται για ένα έτος η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Την παράταση για ένα έτος της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα ενέκρινε ομόφωνα το Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη. Παράλληλα, διευκρινίζονται τα θέματα εφαρμογής του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, ώστε να προστατευθούν ευαίσθητες ομάδες.
Οι εν λόγω ρυθμίσεις περιλαμβάνονται σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία ρυθμίζονται σειρά από θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, που σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και στήριξης της ελληνικής οικονομίας και του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την οποία ενέκρινε ομοφώνως το Υπουργικό Συμβούλιο με εισήγηση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου.

National Geographic Rio Antirio Bridge in Greece

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΚΗΚΤΙΚΟ !!!! ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ!!
Υπάρχει και αυτή η ΕΛΛΑΔΑ. Παρά τις προσπάθειες να μας πέισουν οτι είμαστε ΑΙΤΗ!!!!!!

Το μαρτύριο του Ιράκ

http://www.protagon.gr/
Κανένας δεν ξέρει πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ, κατά τη διάρκεια του τελευταίου πολέμου. Οι αμερικανικές απώλειες έχουν καταγραφεί με σχεδόν με ακρίβεια λογιστηρίου αν και οι αρχές αποφεύγουν, για ευνόητους λόγους, να δώσουν στη δημοσιότητα ακριβή στοιχεία. Ωστόσο είναι γενικώς παραδεκτό ότι οι Αμερικανοί έχασαν 4.500 άνδρες, ενώ είχαν 32.000 τραυματίες, χωρίς να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται, πόσοι από αυτούς υπέκυψαν κ.λ.π. Επίσης δαπάνησαν 800 δισ. δολάρια, ποσό που, κατά τον υπουργό Άμυνας, άξιζε μέχρι το τελευταίο σεντ. Λογικά και το αίμα θα έβγαλε τα λεφτά του μέχρι τελευταίας ρανίδας.

Με διαδικασία αξιολόγησης - Δεν αποκλείει και απολύσεις στο Δημόσιο ο Δημήτρης Ρέππας


Το Καλύτερο και αποδοτικότερο μέτρο θα ήταν οι απολύσεις υπουργών , βουλευτών και λοιπών "αξιωματούχων"!!Γ. Ζ

Ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων στον δημόσιο τομέα άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, στην περίπτωση που ένα τέτοιο μέτρο υπηρετεί τη μεταρρύθμιση του κράτους. Πρόσθεσε, δε, ότι ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό μέσω μιας διαδικασίας αξιολόγησης, και όχι οριζόντια.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι μέχρι σήμερα η τρόικα δεν έχει θέσει επίσημα στη διαβούλευση ζήτημα απολύσεων υπαλλήλων, αλλά δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμα να γίνει δεκτό από την κυβέρνηση οτιδήποτε υπηρετεί τη μεταρρύθμιση του κράτους.

Οι στόχοι του 2011 χάθηκαν - Το πρόγραμμα θα πετύχει μόνο αν ξεπεράσετε τα ταμπού, συμβουλεύει ο Πολ Τόμσεν

Ο Πολ Τόμσεν στη διάρκεια της ομιλίας του Μήπως γη λυση θα ήταν να βγουν σε εφεδρεία αυτοί που κάνουν τους σχεδιασμούς και οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή?

Οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 είναι χαμένοι και το έλλειμμα θα κλείσει γύρω στο 10% εκτίμησε στο συνέδριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

Τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις έμειναν πίσω, λόγω και της ύφεσης στην οικονομίας. «Το επιβαρυμένο οικονομικό περιβάλλον επέδρασε πρόσθετα στο ελληνικό πρόγραμμα» τόνισε. Ο ίδιος έκανε αυτοκριτική στο θέμα των μέτρων που ζητήθηκαν και ζητούνται από την τρόικα, λέγοντας ότι «έπρεπε να εστιάσουμε στα πιο σημαντικά και όχι σε όλα τα μέτρα μαζί».

Μέρκελ: Η Ευρώπη μπορεί να βγει ενισχυμένη από την κρίση

Η Ευρώπη ΝΑΙ, οι λαοί όμως ΟΧΙ, αν δεν επαναστατήσουν...Γ.Ζ.

Δεν μιλούμε μόνο περί μιας δημοσιονομικής ένωσης, αλλά έχουμε αρχίσει να τη δημιουργούμε, τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ ενημερώνοντας τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου για τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής.

Η Ευρώπη μπορεί να βγει ενισχυμένη από την κρίση, είπε χθες ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου η καγκελάριος Μέρκελ. Στο πλαίσιο της συζήτησης για τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής η καγκελάριος εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία της ΕΕ προς μια «ένωση σταθερότητας».

15 Δεκέμβρη 1933: Γεννήθηκε ο Άκης Πάνου, λαϊκός συνθέτης. (Θαν. 7/4/2000)

«Απαλλάξτε την κοινωνία από τον κύριο και τα παρωχημένα τραγούδια του...»

Ακόμη αντηχούν σαν φριχτοί πυροβολισμοί τα λόγια του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Βασίλη Καπερνάρου στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Καβάλας.
Λίγους μήνες αργότερα η «ζωή του όλη» έγινε «κέρασμα στο Χάρο» αλλά τα "παρωχημένα" τραγούδια του παρέμειναν σημαίες πολιτισμού στις πίστες και τα θέατρα της χώρας...

Ο Αθανάσιος Δημητρίου Πάνου γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1933 στην Καλλιθέα.

Ελεύθερη αφέθηκε Αφγανή που καταδικάστηκε για μοιχεία επειδή βιάστηκε

Η υπόθεση της γυναίκας είχε μεγάλη δημοσιότητα και έξω από τη χώρα (φωτ.αρχείου)Ο κόσμος μας είναι παρανοϊκός...Γ.Ζ.
Μία γυναίκα από το Αφγανιστάν, η οποία είχε βιαστεί και φυλακίστηκε με την κατηγορία της μοιχείας, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς προϋποθέσεις, κάτι που σημαίνει ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί να παντρευτεί τον βιαστή της. Την είχε βιάσει το 2009 ένας εξάδελφος του συζύγου της ενώ απέκτησε και μία κόρη που γέννησε μέσα στη φυλακή. Η Γκουλνάζ (μόνο το μικρό της όνομα είναι γνωστό) είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 ετών αν και αρχικά της είχαν επιβληθεί μόνο δύο χρόνια.