Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Pablo Neruda «Αργοπεθαίνει...»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Pablo Neruda «Αργοπεθαίνει...»: Συνήθως το ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς σηματοδοτεί και την έναρξη μιας διαδικασίας αποτίμησης των πεπραγμένων μας στον χρόνο που πέρασε. Αναλ...

Πώς καθαρίζουμε τους δρόμους από τις τσίχλες;


Εκατοντάδες εκατομμύρια κοστίζει ετησίως ο καθαρισμός των δρόμων από τις τσίχλες. Μόνον στη Ρώμη καταλήγουν κάθε μέρα στους δρόμους 15.000 μαστίχες, σε ετήσια βάση ο αριθμός τους ξεπερνά τα 5,5 εκατομμύρια. Πολλοί χρησιμοποιούν Cola, άλλοι βενζίνη ενώ υπάρχουν και εκείνοι που βάζουν τα παπούτσια τους στην κατάψυξη για να μπορέσουν να βγάλουν τις κολλημένες τσίχλες. Μπορεί οι λύσεις αυτές να ενδείκνυνται για το σπίτι, αλλά για δρόμους και γενικότερα για δημόσιους χώρους σίγουρα όχι. Το διαπίστωσαν πριν από λίγες ημέρες εθελοντές και υπάλληλοι του δήμου της Ρώμης που ανέλαβαν να καθαρίσουν την πλατεία Largo di Torre Argentina. 15.000 τσίχλες καταλήγουν κάθε μέρα στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας, 5,5 εκατομμύρια το χρόνο. Το κόστος απομάκρυνσης κάθε τσίχλας υπολογίζεται από το δήμο στο ένα ευρώ.

«Λείπει η ψυχραιμία και περισσεύει το πάθος» - «'Όχι' στην απελευθέρωση της αγοράς υποψηφίων» στο ΠΑΣΟΚ λέει ο Δ.Ρέππας

Ο Δημήτρης ΡέππαςΤο "ψευδεπίγραφο  ΠΑΣΟΚ", δυστυχώς, σήμερα βρίσκεται απέναντι από το ΠΑΣΟΚ και το  λαό. Καμιά νομιμοποίηση δεν έχουν τα "λεγόμενα στελέχη" να μιλούν εξ ονόματος του λαού και του ΠΑΣΟΚ,  αλλα εξ ονόματος των τραπεζιτών.Γ.Ζ.


Εφ' όλης της ύλης για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και με αιχμές προς πολλούς αποδέκτες μίλησε την Παρασκευή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος τάσσεται «υπέρ του εν συνόλω 'εμείς'». Πρόσθεσε ότι «έχω μιλήσει για ΠΑΣΟΚ χωρίς εισαγωγικά», επισημαίνοντας ότι «αυτή την περίοδο λείπει η ψυχραιμία και περισσεύει το πάθος».

ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ"


Να κλείσει τη συζήτηση για παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου επιχείρησε -με τον πλέον κατηγορηματικό μέχρι σήμερα τρόπο- ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του συνεδρίου Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ο κ. Σαμαράς αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος από την αρχή της ομιλίας του στο συγκεκριμένο θέμα, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε αυτήν την κυβέρνηση και τώρα καλλιεργεί τη συζήτηση για παράταση της θητείας της, προκειμένου να αποφύγει ένα δυσμενές για αυτό εκλογικό αποτέλεσμα.